Миодраг Йешич: Просто не разбирам откъде идва тази омраза

Миодраг Йешич даде пресконференция преди мача в неделя от 17-тия кръг на “А”-футболна група с Черноморец /Бургас/.

Запитан дали съществува напрежение в съблекалнята и бунт сред играчите и дали има “сръбски терор”, както твърди бившият кондиционен треньор Роко Перота, Миодраг Йешич отговори:sport.bnt.bg

“Доста се писа през цялата седмица за ЦСКА, но аз не съм тук, за да коментирам публикациите в пресата. За бунт – питайте бунтовниците, разговарайте с тях. Просто не разбирам откъде идва тази омраза. В целия свят е нормално, когато загубиш мач, да те критикуват. Понякога критиката е и градивна. Но този път забелязах много омраза. А колкото до кондиционния треньор /Роко Перота – бел. на авт./, аз не знам как той е работил в ЦСКА, но знам, че докато той е бил в ЦСКА, отборът няма спечелени титли и купи”.

На въпрос дали има напрежение между него и ръководството на клуба, Миодраг Йешич отговори:

“Каквото има да си казваме с играчите и с ръководството си го казваме, но помежду си. Ако искаме медиите да знаят какво си казваме, ще ги правим тези срещи на пресконференциите. Всичко, което имам да казвам на играчите, им го казвам в очите и то доста ясно. При мен всичко е откровено, не крия нищо”.

На въпрос дали не се страхува за поста си, Миодраг Йешич отговори:

“Първо искам да обещая на запалянковците на ЦСКА, че ще работя за каузата на клуба и то без компромиси. Първо ще напуснат клуба тези, които винаги остават и сменят треньорите. След това може да си тръгне и Миодраг Йешич. Но аз ще поставя всеки на своето място, имам предвид играчите. В ЦСКА трябва да има само работа, ред и дисциплина и това ще бъде основното правило. Този, който не иска да има ред, работа и дисциплина, в един следващ период няма да е в ЦСКА”.

Миодраг Йешич каза, че вече е забравил първия мач от пролетния полусезон и загубата от Литекс и направи паралел с първия си мач като треньор на ЦСКА през пролетта на 2006 година:

“Тогава играхме срещу Родопа, теренът беше тежък, а времето доста хладно. Играхме доста слабо, имахме само едно положение, но Евгени Йорданов вкара гол от това положение и победихме с 1:0. А след това спечелихме юбилейната тридесета титла за ЦСКА без загуба, като загубихме с 3:4 от Локомотив /Пловдив/ в последния кръг, но вече бяхме шампиони. Сега започнахме лошо, загубихме от отбора от Ловеч, но това вече е минало. Сега имаме мач в неделя срещу Черноморец”.

Миодраг Йешич така определи вижданията си за представянето на ЦСКА през пролетния период:

“Мисля, а и съм убеден, че ЦСКА ще бъде между първите три отбора. Ще се повторя от първата ми пресконференция на 8-ми януари – искам ЦСКА да спечели най-много точки през пролетта, а след това ще ги съберем с тези от есента. А освен това има и турнир за купата на България”.

Фото:БТА