Барселона възкръсна, унизи и изхвърли Милан от Шампионската лига

След страхотно шоу на “Камп Ноу” Барселона възкръсна и успя да елиминира Милан от 1/8-финалите в Шампионската лига. Испанският гранд разгроми гостуващия Милан с 4:0.За испанците две попадения отбеляза Лионел Меси, а по едно добавиха Давид Вийя и Жорди Алба.SPORT.BNT.BG

Каталунците загубиха първата среща в Италия с 0:2, но изиграха феноменален реванш, в който победиха абсолютно заслужено и категорично “росонерите” с 4:0

Най-добрият футболист на планената Лионел Меси за пореден път доказа уникалната си класа и поведе Барса към триумфа след голове в 5-ата и 40-ата минута.

Лионел Меси затвори устите на критиците си

Първото полувреме премина под диктовката на каталунците, но при едно от редките си минавания на центъра в 38-ата минута, “росонерите” пропуснаха най-добрата си възможност. Мбайе Нианг изскочи сам срещу Валдес и стреля в гредата.

Този пропуск прекърши италианците и те допуснаха нов гол във вратата си още в следващата атака. Отново Меси и 2:0!  

Доминацията на футболистите на Барса продължи и през второто полувреме. В 55-та минута Давид Вийя получи пас от Шави,  озова се сам срещу Абиати и го преодоля за 3:0.

Давид Вийя вкара скъпоценния трети гол за домакините

В края на срещата “росонерите” организираха няколко добри атаки, но “блаугранас” успя да ги хване на контраатака и да оформи крайното унижение за гостите. Във втората минута на добавеното време Меси даде чудесен извеждащ пас към Жорди Алба, който излезе сам срещу Абиати и вкара за крайното 4:0.

Жорди Алба избухва след четвъртото попадение във вратата на “росонерите”

С тази победа Барселона вече е в следващата фаза и чака своя нов съперник. Каталунците се присъединяват към отборите на Галатасарай, Реал Мадрид, Ювентус, Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен, които се класираха за четвъртфиналите. Жребият за 1/4-финалите ще се тегли в петък.

Текст:Петър Манолов

Снимки:БТА