Галатасарай шокира Шалке в Германия

Галатасарай се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига по футбол след победа с 3:2 като гост срещу Шалке 04 (Германия). С общ резултат 4:3 турците продължават напред в турнира.

Домакините поведоха в 17-та минута. След центриране от ъглов удар Хьоведес не успя да играе с глава, а вратарят на Галатасарай Фернандо Муслера опита да избие топката. Уругваецът не се справи, а топката попадна в Роман Нойщетер, който от близо бе точен,SPORT.BNT.BG

В 37-та минута гостите изравниха. Хамит Алтънтоп се разписа след силен шут от около 30 метра, топката удари гредата и влетя във вратата на Шалке 04. В 42-та минута турският тим стигна до пълен обрат. Бурак Йълмъз изпревари Бенедикт Хьоведес и прехвърли Тимо Хилдебранд за 1:2.

Мишел Бастос изравни за 2:2 след мощен шут, а до края на мача имаше време за Шалке да търси победния гол.

В добавеното време Селчук Инан изведе перфектно Юмут Булут сам срещу Хилдебранд. Първият удар на резервата бе в тялото на вратаря, но при добавката Булут не сбърка и оформи крайното 2:3. За Шалке 04 това бе първа загуба в Шампионската лига този сезон.

“Ние определено заслужавахме победата. Направихме грешки през второто полувреме и се върнахме в защита. Искахме да вкараме трети гол и го направихме в края. Отборът на Шалке игра добре, но ние показахме отборен дух и заслужено спечелихме”, заяви Уесли Снайдер след двубоя.

Фото:БТА