Малага е третият испански тим на четвъртфиналите

Малага стана третият испански отбор, който се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Испанците спечелиха с 2:0 срещу Порто и успяха да преодолеят пасива от 0:1 от първата среща. Домакините нанесоха своя удар две минути преди края на първото полувреме, когато Иско прониза вратаря Елтон с фамозен удар,SPORT.BNT.BG

Четири минути след началото на второто полувреме белгийското крило на Порто Стивън Дефур получи червен картон и това отказа гостите.

В 77-ата минута обаче парагвайският нападател Роке Санта Крус направи 2:0 с удар с глава. Санта Крус засече центриране на Иско на първа греда и след това попадение феновете на домакините започнаха да пеят “Ние ще победим днес”.

На трибуните с шал в ръка и радващ се за победата беше и холивудската филмова звезда Антонио Бандерас, който е роден в Малага и в последно време редовно демонстрира пристрастията си към тима, но повече от разстояние.

“Радвам се, че донесох късмет на отбора и на града. За първи път съм на мач от 1968-а година, когато бях 8-годишно момче. И се радвам, че бях част от може би най-важния мач в историята ни”, коментира Бандерас след срещата.

Фото:БТА