Различен ЦСКА спря устрема на Локомотив и спечели с 2:0 в Пловдив

ЦСКА постигна изключително ценна победа с 2:0 при гостуването си на Локомотив (Пловдив) от 18-ия кръг на „А” група.NOVSPORT.COM

Дебютиралият повторно начело на „червените” в първенството Милен Радуканов изненада домакините с пускането в игра на Спас Делев, който започна титуляр за сметка на Мартин Камбуров, а освен това бе подпомаган от Ивайло Чочев. По крилата пък действаха бързите Нджонго Присо и Игнасио Варела, което внесе изключителна скорост в играта на „армейците”.

Столичани започнаха със самочувствие срещата и не позволиха на „смърфовете” да осъществят домакински натиск, като още в 10-ата минута Варела бе изведен от Делев и излезе сам срещу стража на домакините, но се опита да подаде към Лукас Саша, ала пасът му бе по-силен от необходимото. Десет минути по-късно пък Делев овладя една топка в центъра на терена и подаде към Чочев, който падайки успя да изведе Присо сам срещу Йордан Господинов, но камерунецът заложи на силата и стреля над вратата.

Все пак, ЦСКА успя да открие резултата в 22-ата минута, когато Делев центрира от корнер към близката греда, където Присо продължи топката с глава към далечната, а там оставеният непокрит Иван Бандаловски я вкара в мрежата за 1:0. Малко по-късно Грънчов можеше да удвои преднината на своите, ала ударът му бе избит на голлинията от Дани Георгиев.

Въпреки това обаче „армейците” успяха да вземат аванс от две попадения. Това стана в 31-ата минута, при поредната добра контраатака на тима. Тогава Варела проби отлично от дясно и подаде към далечната греда на Присо, който от малък ъгъл прати топката в горната греда, а тя се удари в Йордан Господинов и спря в мрежата му – 2:0. Междувременно на трибуните се разиграха грозни сцени, след като първо феновете на гостите обстрелваха с ракета тези на домакините, а „черно-белите” привърженици отговориха с димки, заради които играта бе спряна за няколко минути. Точно преди това обаче техните любимци имаха шанс да намалят изоставането си, но удар от воле на Влади Георгиев от малък ъгъл не намери рамките на вратата.

В 38-ата минута Присо сложи топката на главата на Спас Делев, но нисичкият нападател стреля в обсега на Йордан Господинов и стражът на „смърфовете” улови. Последва изстрел с глава и на Абушев от границата на вратарското поле, но право в ръцете на Черни. Три минути преди почивката Спас Делев отново имаше шанс да се разпише, след като бе изведен от Варела сам срещу Господинов, но се засуети и вратарят на домакините се хвърли в краката му, улавяйки топката.

Последва 5-минутно продължение на първата част, в които не се стигна до нищо интересно, а на почивката наставникът на домакините Стефан Генов извърши две смени.

Така на терена се появиха Станислав Мламов и Георги Стефанов, които замениха неубедителните Диего и Влади Мирчев, а освен това освен това освежиха играта на „черно-белите”.

Те обаче успяха само да изравнят мача, тъй като през второто полувреме головите положения почти липсваха, с изключение на първите му минути, в които Локо (Пд) изпълни четири поредни корнера, но в крайна сметка защитата на „червените” се справи с всеки от тях.

Впоследствие Милен Радуканов замени поуморените Спас Делев и Нджонго Присо с бившите футболисти на домакините – Мартин Камбуров и Сержиньо, а неговите футболисти се прибраха в защита и изчакваха спокойно своите шансове.

Сериозни такива липсваха и пред двата отбора, тъй като играчите на Локо (Пд) владееха повече топката, но опитваха предимно с центрирания да затруднят защитата на ЦСКА, която бе на много високо ниво през цялата среща.

В самия й край обаче тя се пропука за миг, след едно от многото центрирания на домакините. Това се случи в 86-ата минута, когато Бандаловски събори в наказателното поле Маламов, а реферът му показа жълт картон и посочи бялата точка.

С изпълнението на дузпата се нагърби капитанът на Локо (Пд) Христо Златински, който обаче стреля в средата на вратата, а стражът на гостите успя падайки да отрази удара му с крак, последва опит за добавка на халфа, но неточен.

В продължението на срещата пък в игра за ЦСКА след 16-месечено отсъствие се завърна бранителят Коста Стоянов.

Така Локо (Пд) записа първата си загуба в „А” група след 7 мача, а ЦСКА остана непобеден в осмо поредно гостуване от всички турнири и се изравни по точки с третия в класирането Ботев (Пд). Двата тима са с по 35 в своя актив и вече имат с по седем повече от Локомотив (Пловдив).

 

Локомотив (Пд)

ЛОКОМОТИВ (ПД)

0 : 2

Краен

ЦСКА

ЦСКА

16 март 2013 15:00, Стадион: “Локомотив”, Пловдив,
Гл.съдия: Ивайло Стоянов, Петрич

Гол  0 : 1   11. Иван Бандаловски (к)  22′
Гол  0 : 2   99. Нджонго Присо  31′
Пропусната дузпа  0 : 2   16. Христо Златински (к)  87′
Локомотив (Пд)
12. Йордан Господинов
17. Костадин Марков
6. Кирил Котев
55. Мартин Кавдански
28. Атанас Атанасов Смяна за състезател излизащ от игра
23. Даниел Георгиев
3. Валери Георгиев Жълт картон
77. Диего Смяна за състезател излизащ от игра
4. Рангел Абушев
16. Христо Златински (к) Пропусната дузпа
9. Владислав Мирчев Смяна за състезател излизащ от игра
Резерви:
30. Минко Жилков
88. Георги Стефанов Смяна за състезател влизащ в игра
82. Йордан Юруков Смяна за състезател влизащ в игра
5. Павел Ковачев
19. Четин Садула
89. Станислав Маламов Смяна за състезател влизащ в игра
95. Серафим Михайлов
Старши треньор
Стефан Генов
ЦСКА
12. Томас Черни
4. Михаил Венков
25. Ангел Грънчов
19. Апостол Попов
11. Иван Бандаловски (к) Гол Жълт картон
8. Лукас Саша
17. Анисе
99. Нджонго Присо Гол Смяна за състезател излизащ от игра
18. Ивайло Чочев Жълт картон Смяна за състезател излизащ от игра
70. Игнасио Варела
7. Спас Делев Смяна за състезател излизащ от игра
Резерви:
85. Божидар Стойчев
6. Костадин Стоянов Смяна за състезател влизащ в игра
10. Сержиньо
14. Серж Нюаджи
21. Венцислав Василев
55. Илияс Кириакидис
22. Мартин Камбуров Смяна за състезател влизащ в игра
Старши треньор
Милен Радуканов

Събития

90+2′ Край на мача Край на срещата! ЦСКА спечели с 2:0 гостуването си на Локомотив в Пловдив от 18-ия кръг на “А” група.
90′ Смяна за състезател влизащ в игра Коста Стоянов заменя Ивайло Чочев.
90′ Смяна за състезател излизащ от игра Костадин Стоянов се завръща в игра за ЦСКА след 16-месечено отсъствие.
87′ Пропусната дузпа Капитанът на домакините застава зад топката. Ударът на Златински от бялата точка в средата на вратата обаче бе отразен с крак от Черни, след което халфът на домакините не успя да се разпише и при добавката.
86′ Жълт картон Дузпа в полза на Локо (Пд)! Марков прати топката в наказателното поле, където Маламов е приклещен от Бандаловски и Грънчов, а Ивайло Стоянов посочва бялата точка.
85′ Центриране Поредното центриране на Абушев от дясно не води до нищо опасно в наказателното поле на ЦСКА.
83′ Засада Нова засада спира добра атака на Локо (Пд), отбраната на ЦСКА действа със самочувствие и се справя отлично засега.
81′ Засада Играта доста се накъса заради множество нарушения. Сега Марков центрира от пряк-свободен удар към наказателното поле на ЦСКА, но играта е спряна заради засада.
78′ Обещаваща атака на ЦСКА е спряна от лош пас на Венков към Чочев.
75′ Жълт картон Жълт картон за Чочев, който влезе грубо в краката на Котев.
73′ Удар Резервата на домакините Маламов стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката излиза в аут.
72′ Смяна за състезател влизащ в игра Мартин Камбуров отново стъпва на „Лаута”, но като играч на ЦСКА, който заменя Делев.
72′ Смяна за състезател излизащ от игра Спас Делев напуска терена.
70′ Мартин Камбуров загрява край терена и скоро ще се появи в игра.
68′ Спас Делев се връща на терена, накуцвайки.
67′ Георги Стефанов се опита да играе с рамо пред погледа на страничния рефер, но последният сигнализира за нарушение.
64′ Удар Варела опитва удар от далеч, но много неточно. Междувременно Спас Делев има нужда от лекарска помощ.
63′ Смяна за състезател влизащ в игра Голмайсторът Присо е заменен от бившия играч на “смърфовете” Сержиньо.
63′ Смяна за състезател излизащ от игра Първа рокада и в редиците на “червените”.
62′ Смяна за състезател влизащ в игра Атанас Атанасов е заменен от Йордан Юруков.
62′ Смяна за състезател излизащ от игра Трета, последна смяна в тима на домакините.
61′ Присо игра с ръка в опит да овладее топката край тъч линията,
59′ Контузия или получаване на медицинска помощ Бандаловски получава лекарска помощ, след като бе ударен в хълбока от Маламов при едно единоборство в наказателното поле.
58′ Анисе чисти с глава. Четвърти пореден ъглов удар за Локо (Пд) не води до нищо друго, освен до контраатака на ЦСКА. Господинов обаче излиза и лови топката пред погледа на Делев.
56′ След удара на Златински топката се отбива от стената и излиза в корнен. След центрирането последва нов ъглов удар, а веднага след това – трети поред, в полза на домакините.
55′ Удар Нарушение на Грънчов дава шанс на Златински да опита късмета си от пряк-свободен удар. Топката е поставена на около метър пред дъгата на наказателното поле.
54′ Претенции на “червените” за нарушение срещу Делев в средата на терена остават неуважени, но и атаката на “смърфовете” не води до успех.
52′ Центриране Чочев изведе с пета Присо по левия фланг на атаката, последва центриране към Делев, който обаче е в положение на засада.
50′ Абушев играе много силно след почивката, сега бе затворен от трима край страничната линия, но все пак спечели тъч.
49′ Корнер в полза на “смърфовете”, защитата на ЦСКА се справя.
48′ Локо (Пд) започва по-настървено второто полувреме. След пробив от дясно на Абушев двама играчи на Локо (Пд) падат в наказателното поле на ЦСКА, но реферът подминава претенции на домакините за дузпа.
46′ Смяна за състезател влизащ в игра На мястото на Диего се появява Георги Стефанов.
46′ Смяна за състезател излизащ от игра Диего Фераресо също е заменен.
46′ Смяна за състезател влизащ в игра Станислав Мламов заменя Влади Мирчев.
46′ Смяна за състезател излизащ от игра Две смени в състава на домакините.
46′ Начало на мача Начало на второто полувреме,
45+5′ Край на мача Край на първото полувреме! ЦСКА се оттегля на почивка с преднина от 2:0 при визитата си на Локомотив (Пловдив) от 18-ия кръг на “А” група.
45+3′ Опит за атака на Златински по левия фланг е спрян с остра, но чиста намеса на Бандаловски.
45+2′ Контузия или получаване на медицинска помощ Диего фаулира Бандаловски в близост до страничната линия. Капитанът на ЦСКА получава медицинска помощ край терена.
45+1′ Три поредни тъча в полза на ЦСКА и един за домакините не водят до нищо опасно. Вече сме в добавеното време на първата част.
45′ Диего спира Апостол Попов в центъра на терена с цената на нарушение.
44′ Центриране Многоходова атака на ЦСКА, преминала и през двата фланга, е опропастена от неточно центриране на Игнасио Варела.
42′ Bнимание Веднага след това ЦСКА осъществи бърза контраатака. Варела напредна от дясно и изведе Делев сам срещу Йордан Господинов, но бързакът от село Ключ се засуети и вратарят на домакините се хвърли в краката му, отнемайки топката.
40′ Удар Отговорът на Локо (Пд) не закъснява. Абушев е намерен на границата на вратарското поле, откъдето стреля с глава, но право в ръцете на Черни.
38′ Bнимание Отлично центриране на Присо от ляво намира в наказателното поле нисичкия Спас Делев, който стреля с глава, но вратарят на домакините улови удара му.
36′ Атанас Атанасов изхвърли една от димките, гъстият дим се вдига над „Лаута” и мачът продължава.
35′ Bнимание Играта е спряна, тъй като привържениците на Локо (Пд) хвърлиха няколко димки на терена и в момента видимостта е затруднена.
32′ Удар Отлична възможност за Локо (Пд) да намали резултата. След центриране от ляво топката стига до Влади Георгиев, който от малък ъгъл стреля от воле, но над вратата.
32′ Междувременно на трибуните се разиграват грозни сцени. Феновете на гостите обстрелват тези на домакините с ракети. Засега полицията се справя със ситуацията.
31′ Гол ГООООООООООООЛ! ЦСКА вече води с 2:0. Варела проби страхотно от дясно и подаде към Присо, който от малък ъгъл прати топката в горната греда, тя се удари в Йордан Господинов и спря в мрежата му.
27′ Bнимание Бандаловски отне една топка от Марков, след което мигновено бе фаулиран. След свободния удар топката попадна у Грънчов, който стреля от точката за дузпата, топката мина зад стража на домакините, но Дани Георгиев чисти от голлинията.
26′ Удар Бандаловски фаулира Мирчев, след което отново протестира срещу отсъдения фаул. Пряк-свободен удар в полза на Локо (Пд). Марков опитва удар, който не затруднява Черни.
24′ Контузия или получаване на медицинска помощ Апостол Попов има нужда от лекарска помощ, след като се сблъска с Лукас Саша в наказателното поле на ЦСКА.
23′ Центриране Локо (Пд) се опитва да отговори и на свой ред достига до корнер. Вратарят на гостите обаче боксира уверено острото центриране от ъгловия удар.
22′ Гол ГООООООООООООЛ! ЦСКА повежда с 1:0. Спас Делев центрира от корнер към близката греда, където Присо отклони топката към далечната, а там Бандаловски бе оставен непокрит и отблизо открива резултата.
21′ Хубав пробив отляво на Анисе завършва с ъглов удар в полза на ЦСКА.
20′ Bнимание Страхотна контраатака на ЦСКА. Делев овладя една топка в центъра, подаде към Чочев, а той падайки успя да изведе Присо, но камерунецът заложи на силата и стреля над вратата, макар че бе сам срещу вратаря на домакините.
19′ Засада Опасна атака на “смърфовете” е спряна заради засада.
18′ Бандаловски спря Златински край страничната линия, след което оспорва отсъденото от Ивайло Стоянов нарушение, но се разминава без картон.
16′ Претенции на ЦСКА за нарушение на Дани Георгиев срещу Чочев. Главният рефер обаче оставя играта да продължи. Златински пробва удар от далеч, но неточно.
15′ Добра атака на Локо (Пд) доведе до центриране на Абушев, което бе избито с глава от Бандаловски.
13′ Жълт картон Първи жълт картон в срещата. Плучава го Валери Георгиев заради нарушение срещу Чочев в центъра на терена.
12′ Центриране Нова бърза атака на ЦСКА. Бандаловски центрира към далечната греда, но там Присо действа несъсредоточено.
10′ Bнимание След центрирането на Златински се стигна до бърза контраатака на “червените”. Варела излезе сам срещу стража на домакините, но опита пас към Лукас Саша, който бе по-силен от необходимото.
9′ Секунди по-късно капитанът на ЦСКА влезе остро и в краката на Диего. Пряк-свободен удар в полза на домакините, техният капитан ще го изпълни.
8′ Бандаловски извършва нарушение срещу Даниел Георгиев край страничната линия. Доста нервни първоначални минути на срещата.
7′ Абушев опитва пробив от дясно, но е спрян от Венков. Тъч в полза на Локомотив.
5′ Ново нарушение на Присо, трето в рамките на 5 минути. Камерунецът е предупреден от рефера Ивайло Стоянов.
4′ Нарушение срещу Варела в центъра на терена, извършено от Марков. Веднага след това е отсъден фаул и на Присо, също в средата на игрището.
3′ Локо (Пд) опитва да организира бърза атака, но тя е спряна от Присо. Впоследствие обаче камерунецът извършва нарушение.
2′ Центриране ЦСКА създава първата опасност в срещата. След центриране на Бандаловски отдясно отбраната на домакините се справя и изчиства. Топката попадна у Варела, но неговият удар бе блокиран.
1′ Начало на мача Начало на мача!
0′ На почивката ръководството на Локомотив (Пд) награди атлетите Тезджан Наимова и Златозар Атанасов заради заслугите им при утвърждаването на България като лекоатлетическа сила. Административният директор на „смърфовете” Атанас Узунов поднесе призов
0′ Страхотна атмосфера на стадиона в парка „Лаута”, двете агитки създават предпоставки за истински футболен празник.
0′ Преди мача Мартин Кавдански получи наградата на “черно-белите” фенове за най-добър играч на миналия кръг.