Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Лудогорец счупи глупомера, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Лудогорец се издъни сериозно в 18-ия кръг на “А” група. Разградчани направиха 1:1 като домакин срещу новака Пирин ГД. Шампионите извадиха късмет, след като до 86-ата минута губеха с 0:1. Пирин откри чрез Марио Близнаков в 17-ата минута, който се разписа след колективна грешка на защитата на домакините. Точката за Лудогорец донесе Александър Барт. Той бе точен минути преди края след глупава грешка на вратаря на гостите Абди Абдиков.
Равенството е второ поредно за Лудогорец. Миналата седмица те направиха 0:0 с Берое. След мача треньорът Ивайло Петев призна: “Резултатите показват, че кризата при нас е налице. Не съм доволен от вялата ни игра в нападение”.
Лудогорец е на 3 точки пред втория Левски, но сините може да изравнят шампионите на върха в класирането в днешния си мач с Монтана на стадион “Георги Аспарухов”.
ЦСКА удари Локо Пд 2:0
ЦСКА победи с 2:0 Локомотив в Пловдив в дербито на 18-ия кръг в “А” група. След слабия старт на пролетния полусезон на Лаута армейците показаха различно лице. Головете за тима на Милен Радуканов паднаха още през първото полувреме. В 22-ата минута капитанът Иван Бандаловски откри резултата. Девет минути по-късно Присо стреля с воле, топката се удари в напречната греда и в тялото на вратаря на Локомотив Господинов, преди да се спре в мрежата на домакините за 0:2.
Пловдивчани се опитаха да се върнат в мача през второто полувреме, но нападателите на черно-белите направиха много пропуски. Върхът на каръка за домакините бе в 86-ата минута, когато Златински по доста комичен начин пропусна да вкара почетен гол за своите от дузпа. След края на мача капитанът на ЦСКА Иван Бандаловски нападна остро бившия треньор на отбора Миодраг Йешич.
Милен: Това е пътят, трябва да се забавляваме
Наставникът на ЦСКА Милен Радуканов поздрави футболистите си за успеха на Лаута. Той разкри, че щом играчите са освободени психически, те играят добър футбол.
“Искам първо да използвам възможността да поздравя и футболистите за тази победа. Мисля, че се раздадоха максимално. Очаквах Локо Пд да ни затрудни, защото знаехме, че отборът им върви възходящо. Има спокойствие, имат точки. Последните два мача направиха победа и равен. Ние изгледахме тези техни мачове. Бяхме си набелязали най-важните неща и поуки от това, което трябва да направим срещу тях и мисля, че щом сме победили, сме взели правилните решения”, заяви Радуканов.
Треньорът на ЦСКА не пожела да каже дали отборът е показал истинското си лице през първото полувреме. Той допълни, че футболистите трябва да са освободени психически,за да играят добър футбол.
“За да кажа дали истинското лице на ЦСКА е било показаното през първото полувреме, трябва да гледам мача на запис, за да видя дали това наистина е така, но със сигурност това е начинът. Знаем какво искам да се играе – да се разиграва топката и казах на нашите футболисти преди мача да излязат и да се забавляват и да играят футбол. И щом са освободени психически показаха, че могат да играят добър футбол. Ако феновете и специалистите са останали доволни, значи това е пътят, допълни Радуканов.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Резил за Лудогорец!
Лудогорец стана за резил срещу новака в групата Пирин Гоце Делчев. Шампионите се спасиха от загуба в 87-ата минута, когато Барт изравни за 1:1. В 17-ата минута Марио Близнаков бе извел гостите напред в резултата. През целия мач Лудогорец игра трагично, а двубоят в Разград бе изгледан от обидно малко зрители. Това бе втора поредна издьнка на лидера в класирането след 0:0 срещу Берое миналия кръг, когато шампионите отново разочароваха.
След края на мача Ивайло Петев бе твърде смутен и се оправда с напрежението.
Ако Левски спечели днес срещу Монтана, ще се изравни по точки с Лудогорец, но ще остане на второ място, тъй като загуби гостуването си в Разград през есента.
ЦСКА се събуди на “Лаута”
ЦСКА победи с 2:0 Локо Пд на „Лаута” след голове на Бандаловски и Присо. Червените показаха значително по-добра игра в сравнение с изминалите мачове и дадоха индикации за излизане от кризата.
След мача Бандаловски нападна жестоко бившия треньор на тима Миодраг Йешич. „Виждате, че от една седмица играем доста по-добре. Може би се досещате защо. След смяната на Йешич с Радуканов има импулс при нас. Не знам какъв е бил проблемът с Йешич. Изглежда той имаше проблеми с нас. При него атмосферата в съблекалнята не беше добра. Според мен не само двама-трима играчи в отбора бяха против него, а всички. И аз като капитан излязох и казах, че не сме подготвени. Йешич по един час даваше интервюта. Не го знам Генерал ли, подполковник ли беше?! За една седмица в басейна и във фитнеса с Роко Перота се чувствам по-добре,, отколкото след два месеца с Йешич”,заяви Бандаловски.
Присо с първи гол от 21 мача
-Милен Радуканов записа първа победа в последните си четири мача начело на ЦСКА във всички турнири (със Славия загуба 1:2, с Черно море 0:0, с Локо Сф за Купата на Б България 0:0)
-Нджонго Присо се разписа за първи път от 21 мача за първенство. Последното му попадение бе именно срещу Локо Пд на “Лаута” през миналия сезон. Тогава мачът завърши 3:0 за ЦСКА
– Томаш Черни е единственият футболист на ЦСКА, играл без смяна във всички срещи на червените от началото на сезона
-На терена имаше цели шест футболисти, обличали фланелката и на двата тима. Това са Сержиньо, Михаил Венков, Мартин Камбуров, Йордан Юруков, Кирил Котев и Даниел Георгиев
– Смърфовете прекъснаха серия от 7 поредни мача без загуба в първенството. Последното им поражение бе регистрирано срещу Левски в 10-ия кръг на шампионата – Камбуров няма гол в единадесет поредни срещи – 7 с екипа на Локо Сф и 4 с този на ЦСКА. Тук влиза и първият 1/4-финал за купата между червените и столичните железничари в Своге.
-Костадин Стоянов се появи в игра за първи път в официален мач от 28 ноември 2011 г. Тогава ЦСКА завърши 2:2 с Лудогорец на “Българска армия”.
– Стефан Генов записа едва втората си загуба начело на Локо Пд и първа домакинска. -За пръв път от осмия кръг насам гол за ЦСКА бе отбелязан от българин. Тогава Михаил Венков вкара в 90-ата минута за 2:0 над Славия. Сега автор на първото попадение в Пловдив бе отново защитник -Иван Бандаловски.
-Армейците записаха четвърта победа на “Лаута” от пролетта на 2009 година насам с повече от един гол разлика. В останалите три случая те спечелиха с 3:1, 5:0 и 3:0
-Срещу ЦСКА бе отсъдена трета дузпа от началото на сезона. В предишните два случая Иван Цветков и Даниел Пеев бяха точни от бялата точка при равенствата на армейците с Ботев Пд и Локо Сф с по 1:1
Стефан Генов: Не можахме да се справим с контраатаките на ЦСКА
През първото полувреме загубихме мача. Напълно заслужена победа на ЦСКА. Допуснахме много грешки в дефанзивен план. Не можахме да се противопоставим на контраатаките на ЦСКА. Не успяхме да влезем в ритъм през цялото първо полувреме. Допуснахме индивидуална грешка при първия гол, а вторият ни изкара извън релси. Нямам обяснение за тази безидейна игра, но има и такива мачове. Необяснимо за мен е, че почти нямахме удар към вратата на ЦСКА, но явно играеш, колкото ти позволи противника. Честитя победата на съперника, която е закономерна с оглед показаното на терена. Наложиха се над нас с манталитет и самочувствие. Вкараха ни два бързи гола в средата на първото полувреме и с това ни прекършиха ентусиазма. Не беше това играта на нашия отбор. Не знам, уплашени ли бяхме, какво се случи, но не можахме да покажем и 50 процента от нивото си. ЦСКА игра с по-голямо самочувствие от нас, техните футболисти са по-опитни и се възползваха от тези положения, които ние им създадохме. Има и такива дни. Няма да правим трагедии.

На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Лудогорец капитулира
Лудогорец е на път да капитулира в битката за титлата. Шампионите сътвориха сензацията на втория полусезон до момента, след като стигнаха само до равенство у дома срещу непретенциозния Пирин (ГД) – 1:1. Издънката ще даде възможност на Левски да настигне шампионите на върха в класирането при успех срещу Монтана днес.
Тимът на Тенчо Тенев изигра отличен двубой и само три минути не достигнаха за победа. Гостите поведоха в 17-ата мин. чрез Марио Близнаков. Последва мощен натиск на Лудогорец. Той даде резултат в 87-ата минута, когато Барт отблизо вкара за 1:1.
Радуканов съживи ЦСКА на „Лаута”
ЦСКА показа ново, далеч по-красиво лице и победи Локо (Пд) с 2:0 на „Лаута”. Милен Радуканов съживи „червените”, които биха след попадения на Иван Бандаловски (31) и автогол на Йордан Господинов. Домакините пропуснаха дузпа пет минути преди края на мача чрез Златински. След края на мача Бандаловски обвини Миодраг Йешич за проблемите в ЦСКА.
Манчестър Юнайтед дръпна с 15 т. в Англия
Манчестър Юнайтед вече изстудява шампанското за 20-ата си титла след успех с 1:0 над Рединг на „Олд Трафорд”. Рууни вкара за „дяволите”, докато Манчестър Сити допусна загуба с 2:0 като гост на Евертън. Така разликата на върха в полза на Юнайтед набъбна на 15 точки 9 кръга преди края на сезона във Висшата лига.