Добруджа 07 е шампион на Висшата лига, класира се за Суперлигата (СНИМКИ)

Мъжкият волейболен тим на Добруджа 07 (Добрич) стана шампион на Висшата лига два кръга преди края и спечели визи за Суперлигата. Това стана тази вечер след победа с 3-2 гейма (23:25, 25:16, 25:16, 20:25, 15:13) над Инвестбанк Тетевен волей. Двубоят бе от 16-ия кръг на втория ни ешелон и се игра пред над 600 зрители в зала „Добротица”.
„Първо искам да поздравя момчетата. Това е един великолепен отбор. Малко бяхме нервни в мача, не се получаваше играта ни, тъй като залогът беше голям. Важното е, че успяхме да излезем победители и да постигнем целта си. Имахме контузени състезатели и други проблеми, но успяхме да ги преодолеем. Искам да благодаря на момчетата, на спонсорите – които са едни чудесни хора, ръководството на клуба, публиката, която ни подкрепяше и на Вас медиите, които непрекъснато отразявахте събитията.
Удовлетворен съм и много щастлив, че влизаме в Суперлигата – още повече, че за мен това е първа година като треньор. Тръгнахме нервно, с много непредизвикани грешки. Изцяло вниманието ни беше насочено към началния ни удар, там малко прегоряхме. Вторият гейм стабилизирахме посрещането и началния удар. По-същият начин играхме и в третия гейм, но в четвъртия нещата не се получиха. Понякога във волейбола е така. Очаквах да започнем тайбрека с по-добра кондиция, но техният начален удар, който бе изключително силен и рисков, успя да ни пропука в посрещането. Успяхме да ги превъртим с разкъсване на играта. Най-хубавото е, че имахме състезател, който отиде на начален удар и успя да преодолее посрещането на Тетевен. Знаехме, че сме се класирали за Суперлигата преди третия гейм, но това не беше важно. Важно бе да победим Тетевен – единственият тим, който не бяхме побеждавали.
Имаме мачове с Перник и Русе, които да изиграем на пълни обороти и да успеем да направим ритъм, който да ни е основа за играта ни в Суперлигата. В тях ще подобряваме и нашата игра. Причината да имаме приливи и отливи в играта е липсата на достатъчно класни противници във Висшата лига. Ние трябва да играем със силни отбори, които ще ни изградят като характер и състезатели. Най-високата оценка получава отбора за успеха”, заяви треньорът на Добруджа 07 Георги Петров.
otborshamp
shampansko