Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:FOCUS-SPORT
Илиан хвърли оставка, не му я приемат, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Последният в “А” група Монтана подпали чергата на Левски! Тимът на Стойчо Стоев направи 0:0 на Герена и накара треньора на сините Илиан Илиев да хвърли оставка. Столичани изиграха пореден безумен мач тази пролет, което накара 3-хилядната публика, намерила място на подуянските руини, да подивее от ярост. Ремито не позволи на Левски да застигне на върха Лудогорец, който в събота също се провали у дома. На мушката на ултрасите бяха собственикът Тодор Батков, дясната му ръка Иво Тонев, и естествено, треньорът Илиев. “Прави са хората да негодуват”, заяви след мача Илиан и се отказа да е повече треньор на Левски. Оставката му обаче не бе приета от Иво Тонев. Все пак днес директорът и Тодор Батков ще имат среща с Илиан, на която ще бистрят бъдещето на Илиев и отбора. “Запомнете! Левски ще е шампион. И то с тези хора, които са сега в съблекалнята”, сензационно се закани Тонев.
Диалогът в ЦСКА
Играчите: Шефе, дай премия
Майкъла: Като сте първи
Играчите в ЦСКА явно са си повярвали след победата 2:0 над Локомотив Пд. Темата Миодраг Йешич вече е забравена, а диалогът на Армията продължава да е за пари. След края на мача на Лаута някои от футболистите попитали ръководството дали ще има премии за победата. Шефовете обаче обяснили, че допълнителни бонуси няма да се дават за отделни мачове.
– Пари ще има, като станете първи или втори – казал Георги Илиев пред отбора в съблекалнята, споделят запознати в Борисовата. От Армията твърдят, че на този етап играчите може да захлебят с някой лев след края на сезона само ако успеят да спечелят Купата на България или станат шампиони.
Слаб Левски се дъни срещу последния
Безумно слаб Левски се сгромоляса по невероятен начин срещу Монтана вчера. Тимът на Илиан Илиев изигра пореден безидеен двубой и стигна само до равенство 0:0 с последния в класирането. Играта и най-вече крайният резултат вбеси сините фенове на Герена, които поискаха оставката на Илиан Илиев.
Още в третата минута Жоао Силва бе близо до първи гол за тази година, но защитник изби неговия удар. Владислав Златинов напусна контузен в 13-ата минута, като на негово място се появи Атанас Чепилов. Домакините играха без никаква идея, като не стигнаха до положение пред вратата на Христо Иванов. Така към 30-ата минута се чуха няколко освирквания от сектор “В” по адрес на играчите на Илиан Илиев. След още 15 минути на безидейност, в края на полувремето имаше още освирквания към сините.
Втората част започна с преса по целия терен от страна на Левски. В 50-ата минута Владимир Гаджев прати топката в очертанията на вратата на гостите, но Иванов нямаше проблем да улови. Минута по-късно Жоао Силва стреля отблизо, но се оказа в засада. За няколко секунди между 55-ата и 56-ата минута двата тима създадоха най-чистите си положения до този момент. Първо Атанас Чипилов не успя да намери свой съотборник пред Мишо Иванов, който направи дебют за Левски. При ответната атака Ангелов изведе Силва, който с левия крак стреля в аут под ъгъл. Илиан направи няколко смени, като пусна Михелич, Йорданов и Йовов, но и това не помогна.
В 56-ата минута Левски можеше да стигне до гол. Хубав пас на Гаджев изведе Силва зад защитата, той пусна топката успоредно на вратата, но Велев не можа да я стигне. Сините се настаниха трайно в половината на монтанци, но гол още нямаше. Гари Родригес също пробва късмета си отдалеч в 63-ата минута, но стражът на гостите изби в корнер. В 74-ата минута сините отново бяха близко до попадение. Гари Родригес центрира отдясно, но Жоао Силва отблизо изпусна с глава. При следващата атака обаче португалският таран шокира феновете по трибуните, като на празна врата пропусна да вкара. Силва засече лошо и защитник изби през голлинята на Монтана.
В 85-ата минута Мулдер пропусна друго чисто положение, а в последните минути всички в синьо се пренесоха в наказателното поле на гостите, но и това не помогна. След последния съдийски сигнал 3000 сини фенове започнаха да освиркват Илиан Илиев и поискаха оставката му. Така Левски пропусна уникален шанс да се изравни на върха с шампиона Лудогорец, след като в събота разградчани се издъниха срещу Пирин ГД. Гостите от Монтана са на последно място с 12 точки.

На първа страница на вестник „Тема спорт”четете:
Левски пак игра Ганкиното
Ако днес няма ексклузивни новини на “Герена” и босовете не приемат оставката на треньора, следващия кръг Илиан Илиев може да остане в родния си град Варна, ако неговият Левски не успее да победи Черно море на “Тича”. В най-добрия случай той отново ще чуе от трибуните виковете “Оставка”, които вчера му бяха спестени до последната минута при 0:0 с Монтана. При Илиев Левски вече е обида за футбола – на терена няма нищо. Нищо след нищо. Сините пак се хванаха на Ганкиното хоро и играха в този стил. Преди година начело на Миньор Стойчо Стоев на практика предизвика напускането на Николай Костов, а сега като треньор на Монтана провокира такова – и на Илиан Илиев.
Сините трябваше да бият на ходом с поне трима младоци в състава си. Вместо това в стартовия тим на Левски бе Кристовао Рамос, който през седмицата не тренираше пълноценно и вчера бе заменен. Да спасява мача бе вкаран и най-най-най-последният жокер Христо Йовов.
Първите освирквания от трибуните на „Герена” бяха факт около 20-ата минута, а обичайните подвиквания “Хайде, играйте бе!” се омесиха с дюдюканията. Причината бе ясна: Левски не играе нищо.
220-волтовото напрежение явно изобщо не бе пускало нито Илиан Илиев, нито футболистите му. Призивите в навечерието на срещата, че играчите му трябва да излязат и да се забавляват, а резултатът ще е следствие, се оказаха чист популизъм. Преди няколко дни Илиев завиждаше на колегата си Христо Стоичков, че Литекс се забавлява на “Герена”, сега Стойчо Стоев също ще стане обект на завист от наставника на сините. Този Левски няма как да се забавлява, защото не знае как. За да стигне един отбор до такъв стадий на развитие, първо трябва да играе тактически грамотен футбол, а стратегията на клуба да има някаква адекватна последователност. При Илиан Илиев видимо няма такива неща и неслучайно се стигна до пролетното зацикляне.
Скъпо платените звезди на сините явно трябва да бъдат заведени на лунапарк, за да освободят прословутото напрежение. Чудно обаче от какво е напрегнат Нуно Пинто, на когото втори мач поред съдиите спестяват червен картон. Сънародникът му Кристовао Рамос и той няма мач без картон, кой от кой по-глупав. Иво Тонев уж налага вътрешни глоби за такива неща, но явно са необходими други възпитателни мерки.
На полувремето се очакваше Илиан Илиев да размърда нещо, да пипне myк и там, но така се прави, ако един отбор случайно е изиграл слабо първо полувреме. При този треньор Левски трудно прави силно полувреме от лятото на миналата година насам.
Второто полувреме премина като първото, разликата бе в непрестанните опити на Жоао Силва да ни убеди, че получава заплатата си от Монтана. С трима весели и скъпо платени португалци и още няколко забавни, но не забавляващи се сини.
Публиката бе съпричастна през цялото време и реагира адекватно на събитията. “Хайде, играйте бе!”, вършеше работа до едно време, после се премина към “Сините в атака” само и само да се спасят трите точки. След 80-ата минута трибуните се развикаха по адрес на футболистите “Смешни сте”. Да са смешни, да са смешни, колко да са смешни. Заплатите са им в пъти по-високи от тези на отбора, който преди 6-7 години се забавляваше и пълнеше трибуните. Значи се оказва, че проблемът е в треньора – проблем, за който пишем от 6-7 месеца.
Какво следва оттук нататък. Ако си спомним какво стана с Берое, очаква ни истинска сапунена опера. В Стара Загора Илиан Илиев си тръгваше и се връщаше с много драматизъм и сълзливи обрати, докато в крайна сметка не дойде офертата от Левски. „Герена” обаче е друг филм.
Иво Тонев се сблъсква с втори проблем от този род. Първия път не му върза със Станимир Стоилов, който постави като условие Наско Сираков и това бе пречка за сделка. Сега Мъри отново става актуален вариант. Тонев все ще намери 100 хиляди евро, с които да освободи Стоилов от договора му с Ботев. Иначе първи вариант би трябвало да е Димитър Димитров, но ситуацията с Херо е деликатна.
Илиан Илиев: Подавам cи оставката
“Никой не е доволен. Не можахме да отбележим просто. Трябваше да победим след грешката на Лудогорец. Изпуснахме чисти ситуации. Първото полувреме играхме лежерно. Не може да се оправдаваме с липсата на Карвальо. Имаме доста играчи, които да го заместят. Неприятно е да ти искат оставката. Но хората са прави, след като не успяхме да се изравним с Лудогорец на върха на класирането. Нека не отваряме темата за мотивациите. Проспахме първото полувреме. Когато вкарахме скорост, се получиха добри ситуации, в които можем да отбележим. Но пак казвам, че играхме бавно и несигурно. Дойдох в Левски, знаейки каква е обстановката. Не съм дошъл нито да печеля пари, нито нещо такова. Ако искат оставката ми, я подавам, нека ръководството да решава оттук нататък. Направих го и вече шефовете ще кажат. Вярвам, че имаме добри футболисти. Подавайки оставката, не значи, че се предавам. Естествено е обаче да реша да си тръгна, чувайки тези скандирания. Не е лесно да се работи в тази обстановка, в която бяхме. Това, което оставих като футболист, обаче е много по-различно в сравнение със сега. Трудно е да се работи, когато губиш точки. Тази вечер ще преспя и утре (б.а – днес) ще говоря повече”.
“Герена” се пропука след 11 месеца
– Левски прекъсна серията си от 8 поредни победи над Монтана за първенство.
– Сините за първи път се издъниха през този сезон у дома. До момента те имаха 8 поредни победи. В тях отбелязаха 23 гола и допуснаха само 4. Като се включат двубоите и от миналото първенство – серията бе от 11 мача, тя продължи 11 месеца. За последно точка на “Герена” взе Черноморец с 2:2 на 18 април м.г.
– Монтана спечели втората си точка от Левски в София. Първата бе в първия й двубой срещу сините в А група -1:1 на 15 октомври 1994 г.
– За втори път през сезона в А група Левски не успя да вкара гол – предишния случай бе на 20 октомври 2012 г., когато сините паднаха с 0:1 от ЦСКА.
– Вратарят Михаил Иванов стана 31-вият футболист, който е обличал фланелката на Левски през този сезон.
– През миналия сезон треньорът Стойчо Стоев също успя да спъне Левски на „Герена”. Направи го с Миньор – перничани спечелиха с 1:0.

На първа страница на вестник “Меридиан мач” четете:
Илиан хвърли оставка
Треньорът на Левски Илиан Илиев подаде оставка след шокираща издънка на „сините”. 3000 фенове на “Герена” изпратиха отбора си с освирквания след 0:0 с последния в NEWS7 футболно първенство Монтана. Така отборът пропусна да се възползва от грешката на Лудогорец срещу Пирин (ГД) и да се изравни по точки с лидера в класирането.
„Правя това, което искат хората. Щом някога са ми скандирали името като играч, а сега искат да напусна, нямам друг ход. Ръководството ще преценява бъдещето ми. Не съм дошъл да печеля или да трупам слава, а да направя нещо. Щом не се получава, е нормално да си подам оставката”, обяви Илиан Илиев.
Марешки зарязва Локомотив (Пд)
Собственикът на Локо (Пд) Веселин Марешки обяви, че се оттегля от клуба след края на шампионата. Той обясни, че спира финансирането, тъй като е обиден на част от фeновете. „Как няма да хвърли бялата кърпичка. Та той взимаше пари за издръжката на клуба от фирмата на жена си”, разкри бившият треньор на тима Емил Велев.
Емо: Бандаловски дa мълчи за Йешич
Втори директор на ЦСКА след Георги Илиев-Майкъла атакува капитана на тима Иван Бандаловски. Завърналият се в УС на клуба Емил Костадинов разкритикува публичните нападки на защитника по адрес на Миодраг Йешич.
„Думи като тези на Бандаловски повече няма да бъдат изречени от футболисти на ЦСКА. Един футболист не трябва да споделя такива неща, те трябва да си остават в кухнята”, заяви Емо.