Лукойл взе нервното дерби с “Левски”

Снимка: "Спортни"

Лукойл Академик надви “Левски” с 98:94 в най-интригуващия мач от 21-ия кръг на Националната баскетболна лига. Дербито в Правец беше много оспорвано и нервно. И от двете пейки неведнъж скачаха срещу съдийски отсъждания и неотсъждания, но в крайна сметка всичко приключи спокойно в края и не се стигна до сериозни инциденти, които са обичайни в сблъсъците между “сините” и “студентите”. БЛИЦ

Мачът се игра в Правец и не беше излъчван по телевизията. Победата е 19-а за Лукойл Академик от началото на сезона в НБЛ. С нея шампионите си гарантираха първото място преди плейофите. Поражението тази вечер е четвърто за Константин Папазов и момчетата му, които се надяваха на успех днес и смятаха да свалят “студентите” от върха. След 9-ата си поредна победа Лукойл Академик е еднолично начело в класирането, като в следващия кръг гостува на Черно море във Варна, а “Левски” играе в Плевен с местния Спартак.

Най-много точки в дербито в Правец отбеляза Марко Маринович. Сърбинът за проеден път беше №1 за “Левски” и приключи с 24 точки, 8 асистенции и 5 борби. Павел Иванов и Младен Пантич добавиха по 16 точки.