Пелето: Защо да се връщам, ако съм направил нещо лошо?

Отстраненият от представителния тим на Левски капитан на тима Станислав Ангелов коментира различните версии за изваждането му от отбора, съобщи репортер на Novsport.com.

Както е известно, Пелето се готви индивидуално от няколко дни, а сега самият той разкри, че не вижда основателна причина да се върне в състава, ако наистина е направил „нещо лошо”.

Универсалният футболист подчерта, че договорът му със „сините” изтича в края на сезона, но не пожела да разкрие конкретните причини за отстраняването му.

„Първо искам да кажа, че нямам намерение да коментирам решението. Причините са ясни и хората, които са го взели това решение, трябва да го коментират. Това, което знаете вие, ми го казаха и на мен. Нищо по-конкретно не знам.”

“Разговаряли сме, но тези неща предпочитам да си останат в кухнята на клуба. Не ми се коментират тези неща”, сподели Ангелов на импровизиран брифинг, провел се на „Герена” в четвъртък по обяд.

„В крайна сметка всички, работещи в отбора, искаме този тим да върви напред и ако под някаква форма съм пречил на израстването, даже сам бих си тръгнал. Няма никакъв проблем. Ако това е за доброто на клуба, подкрепям и треньора. Даже сам ще си тръгна, няма никакъв проблем. Ако преча под някаква форма на треньора да си върши работата спокойно, защо трябва да се връщам в тима? Аз винаги, с цялото си съзнание съм се стремял да не подбивам авторитета на никого.”

“Безкрайно много уважавам и съм благодарен на Илиан Илиев. Все пак аз се върнах в Левски при него. Дойдох, опитах се да помогна, защото видях, че положението не е много добро, но явно не съм могъл. Когато аз видя нещо, което не ми харесва в дадена ситуация, аз го казвам в конкретния момент.”

“Щом са взели някакви драстични мерки спрямо мен, сигурно има и основателна причина. Явно е някакво наслагване или премълчаване на някои неща. Жалко ще е за мен да си тръгна от Левски по този начин, но явно това съм заслужил и това получавам”, допълни Пелето, който бе попитан дали поводът за отстраняването му би могъл да се крие в несериозно отношение към тренировъчния процес, каквито спекулации има в последните няколко дни:

„Всички вие знаете добре какво е отношението ми към работния процес. Аз съм един работник в този клуб и каквото ми казват, се старая да го изпълнявам по най-добрия начин. Единственото, което ми е странно е, че се преекспонират някои неща. Тръгнал съм си бесен или пък съм отправял остри реплики към треньора. Аз винаги съм се стремял да се съобразявам с исканията и желанията на треньора. Познавате ме много добре… аз ще си тренирам ей тука, самичък и това е.”

“Аз вече трети ден не съм в съблекалнята и се надявам, че атмосферата е нормална. Моето мнение е, че тя бе нормална и преди това. Дори с отсъствието си се стремя да помогна на отбора. В него има млади момчета, с потенциал, нека ги подкрепяме. Желая успех на тима, но излизам тук, за да спра всякакви спекулации.”

“Старая се да се държа колкото се може по-далече от момчетата, за да не ги потискам. Може това, последното, да се е случвало понякога, макар че аз съм се старал да не го правя. Сега се старая по никакъв начин да не влияя на момчетата, защото те трябва да се изграждат и да израстват, тъй като им предстоят важни и тежки мачове. Надявам се моето отстраняване да им подейства мотивиращо.”

“Аз съм се старал да си върша работата. Имало е момент, в които не се е получавало, но никога не съм имал вътрешни предупреждения дали точно това е моето място на терена или каквото и да било друго. Това е. Не искам да задълбаваме.”

“Може да се каже, че една огромна тежест падна от плещите ми, защото все пак Левски е нещо много сериозно и голямо като институция”, сподели още капитанът на „сините”, а впоследствие бе запитан дали очаква да се върне в тима след известно време и кога изтича контрактът му с клуба:

„Защо да се връщам, ако съм направил нещо лошо? Договорът ми е до лятото, но не знам дали ще се връщам или не. Аз като тренирам 10-15 дни самостоятелно, дали ще съм в достатъчно добра форма, за да помагам?”