Камата остава в Ловеч и догодина, пак обвини Боби в задкулисни игри

Христо Стоичков обяви публично намеренията си да води отбора на Литекс и след лятото. Той окачестви като „спекулации и измислици” информациите, че напуска Ловеч след края на сезона,NOVSPORT.COM

Камата не пропусна за пореден път да обвини Българския футболен съюз и президента му Борислав Михайлов в „задкулисни игри и много грешки”.

Мършата във футбола съсипа младите ни футболисти. И аз няма как да съм доволен от нея. Напротив! Не ме питайте за кого говоря, защото много добре знаете. Знам, че ще има задкулисни игри, както винаги е имало. Мен не ме е срам да загубя един мач и не пискам. Въпросът е как ще загубиш – ако паднеш с 3:0, навеждаш главата и си тръгваш. Бил си по-слаб. Ама така както искат те – няма да стане!

Наставникът на Литекс разкри, че не вижда как ще се оправи българския футбол, особено с това управление. Стоичков пожела успех на националния отбор в предстоящите квалификации с Малта и Дания и изрази увереност в класирането за бараж, съобщи бТВ.

Според носителя на „Златната топка”, добрите мачове на държавния тим дотук са резултат както от добрата работа на Любослав Пенев, така и от тази на клубните треньори в първенството.

Да се надяваме, че Любо ще мотивира футболистите. Те само знаят, че този мач е най-важния. По-важен и от този с Дания. Ще видим какво се е променило в националния отбор, като свършат квалификациите. Добрите резултати в представителния ни тим ги отдавам на всички български треньори, които работят. Това е нашата кауза.

Преди да говори пред медиите Стоичков надви в демонстративен двубой, игран в столичната зала „Армеец”, бившите си съотборници в националния отбор Йордан Лечков и новия „син” спортен директор Даниел Боримиров.

Даниел Боримиров е един от символите на българския футбол. Не слагайте неща между нас, които са извън футбола. Такива са и Данчо Лечков, Наско Сираков и Любо Пенев. Аз играя със всички мои колеги. Не съм се крил, няма и да се крия! Защото няма от какво. Какви критики да имам към Данчо? Той почти не се вясва в БФС, други командват. Никога не сме имали болни амбиции като някои хора. Това тяхното е мазохизъм. Ако не им е ясно да им се разкаже за какво става въпрос. Аз искам моите деца да играят честен футбол! Както аз съм го играл“, каза Камата и подчерта, че младежкия национал на Албания Армандо Ваюши вече има българско гражданство:

Ваюши отдавна е получил българско гражданство. Оставам в Ловеч, защото има много лов и голф. Не четете какво пише по вестниците. Аз отдавна съм казал, че на тях верни са им само датите. Аз съм човек на думата, нямам договор с Литекс. Аз твърдя, че моите футболисти са най-добре подготвени. Защо да не съм горд, че имам най-много футболисти в националния отбор. Нека да завиждат другите, които се борят да са трети. Цяла седмица говориха, сега са четвърти и пети. Зад мен”, отсече наставникът на „оранжевите” и сравни футбола ни с този в съседните Румъния и Турция:

Видяхме ги докъде стигнаха в евротурнирите. Каква хубава екипировка имаха, самолети, с чашки, с вилички… И стигнаха до кривата круша. В Румъния работят добре с децата, затова футбола им е много над нашия. Там работят бивши футболисти, които имат достатъчно средства за да живеят, а не да ходят за една бира и две кебапчета, както е тук. Затова в Турция първенството е 100 милиона, а ние се борим за един и нещо.

Освен това, легендата на българския футбол прие предложението на студентското движение на протестиращите, да присъства на първото им заседание в събота от 11:00 часа и след като чуе идеите за ново гражданско сдружение, да прецени дали да бъде негово лице.

Ще си дам името, само ако обещаете, че ще сте честни“, заяви на няколко пъти Стоичков.

По повод протестите, залели страната, той заяви категорично, че не го интересува нито правителството, нито нищо.

Всеки да си носи знамето и всеки да си решава сам пътя. Щом хората са недоволни и протестират, значи има защо“, изтъкна треньорът на Литекс и подчерта, че не се е роди политикът, който да го вкара в политическия живот.

Аз съм безпартиец“, заяви Стоичков и добави, че нещото, което го дразни най-много в държавата, са „мършите във футбола“.