Португалия се спаси срещу Израел в края

Израел и Португалия завършиха наравно 3:3 във вълнуващ мач от група „F” на квалификациите за Световното първенство през 2014-та година. Двубоят се игра на стадион „Рамат Ган”.NOVSPORT.COM

След това равенство двата тима са с по 8 точки, но Израел, който е с по-добра голова разлика, продължава да заема второто място, докато Португалия е на третата позиция. Лидер е Русия с 12 точки, като руснаците имат и мач по-малко.

Срещата стартира отлично за гостуващия тим, който успя да поведе още във 2-ата минута. Мигел Велосо центрира от корнер в наказателното поле, където Бруно Алвеш засече с глава, пращайки топката във вратата за 1:0 в полза на Португалия. Израел обаче успя да изравни в средата на първата част. Томер Хемед отбеляза за 1:1 в 24-ата минута с хубав удар с левия крак. В 33-ата минута топката срещна десния страничен стълб след изстрел на Елдер Пощига.

До края на първото полувреме Израел осъществи пълен обрат, след като достигна до втори гол. Негов автор бе Еден Бен Басат, който се разписа с удар с десния крак в 40-ата минута. При резултат 2:1 в полза на домакините дойде и почивката на мача.

Израел достигна до трети гол в 70-ата минута, когато Рами Гершон прати топката в мрежата на Руи Патрисио с удар с глава от близко разстояние. Португалците обаче не се предадоха и само 2 минути по-късно Елдер Пощига намали на 2:3.

До края на срещата гостите се втурнаха в атака в опит да достигнат поне до равенството. Елдер Пощига пропиля две добри ситуации, а в 89-ата минута Фабио Коентрао нацели напречната греда. Малко след това Уго Алмейда бе близко до гол, но кълбото отново срещна горния стълб. Така се стигна до 3-ата минута на добавеното време на двубоя, когато Фабио Коентрао бе точен за 3:3, пращайки топката във вратата на домакините от близко разстояние.

В следващия си мач от групата Израел е гост на Северна Ирландия, а Португалия гостува на Азербайджан.