Любо Пенев: Не очаквах толкова голове, никой не трябва да си вдига прекалено много нослето

Селекционерът на България Любослав Пенев изрази задоволството си от убедителната победа на България с 6:0 срещу Малта, като заяви, че играчите от националния ни тим са работили отлично през седмицата и сега резултатът е налице. Пенев допълни, че не е очаквал толкова голове,NOVSPORT.COM

”В никакъв случай не дойде лесно победата. Ние си я направихме лесна. Не очаквах толкова голове, очаквах победа. Съобразявайки се с атмосферните условия, не очаквах такъв изразителен резултат”, коментира Пенев пред камерите на БНТ след края на срещата.

”Вкарахме бързи голове в началото на първото и второто полувреме, което е важно предимство срещу такъв съперник”, продължи селекционерът на националния ни отбор.

”Момчетата работиха отлично през тази седмица и резултатът е налице. Веднага започваме подготовка за мача с Дания”, добави Пенев.

”Абсолютно никой не трябва да си вдига прекалено много нослето, защото този мач вече е в историята. Ще му се порадваме тази вечер и започваме подготовка за двубоя във вторник”, подчерта селекционерът на България.

На пресконференцията след края на двубоя Пенев допълни пред репортер на Novsport.com: „ Доволни сме, поздравявам момчетата. Изиграхме мача много мъжки, въпреки атмосферните условия.

Направихме си мача лесен с добра прецизност, с единоборства, които задължително трябваше да печелим, и с тактическа дисциплина, която спазвахме от първата до последната минута”.

”Настроението при всички положения ще бъде високо както винаги, въпросът е нослетата да не отидат по-високо от нормалното.

Трябва да си вярваме, за да постигаме добри резултати. Казал съм го, че този отбор има много добри изпълнители и има потенциал. Силно се надявам да стигнем до Световното първенство или да минем през бараж”, продължи селекционерът на България.

Относно жълтия картон, който получи Йордан Минев в днешния мач и който ще му попречи да играе в предстоящата среща с Дания, Пенев коментира: „Искам да погледна на запис как се случи ситуацията, но вече това е факт, няма смисъл да се връщаме назад. Имаме достойни хора, които могат да го заместят. Имаме боеспособни момчета и подготвени да покажат това, което се изисква от тях.”

”Групата не е завършила, тепърва ни предстоят вече решаващите мачове. Всички са важни и всеки отбор ще се бори до края за класиране”, добави Пенев.

“Нашият отбор създава изключително много ситуации за гол и днес въпреки неприятния терен успяхме да реализираме тези положения. Просто днес се получи перфектно, успяхме да реализираме почти всички ситуации”.