Боби Михайлов доволен: Не е лесно да победиш с 6:0 на толкова тежък терен

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов бе видимо доволен от изразителната победа на националите ни с 6:0 срещу Малта, съобщи репортер на Novsport.com. „Лъвовете” на Любослав Пенев изиграха отличен двубой и постигнаха отличен резултат, макар че играха световната квалификация от група „В” на зона Европа пред празните трибуни на силно заснежения стадион „Васил Левски”.

„Тежки условия, празни трибуни, сняг, студено и неприятно време, но въпреки това един много добър мач за нашия тим. Доволен съм от играчите и от треньорското ръководство за начина, по който проведоха срещата. Не е лесно да победиш когото и да било с 6:0, дори и тимът на Малта, който не е чак толкова слаб. Можеше да вкараме много повече от тези 6 гола, но аз поне не помня да съм играл в толкова резултатен мач, въпреки че имам над 100 мача с националната фланелка”, каза Боби Михайлов.

„Очаквам много тежък мач с Дания, който навярно ще се играе на дори още по-неприятен терен. Там и равен мач да направим, няма да е опасно за нас, а ако бием, ситуацията става отлична за нашия тим. Радвам се като гледам как играят момчетата. Виждате, че много от футболистите ни се развиха добре през последните няколко години и със сигурност им се иска да играят на голям форум.

Те вършат отлична работа, но този картон, нелеп на Данчо Минев, малко ще обърка плановете на Любо Пенев. Той обаче вече каза, че е луд в нормални граници, а на мен възпитаниците му ми направиха удоволствие днес, въпреки лошите условия. Всички заслужават поздравления, защото момчетата изиграха мача така, както искат техните треньори и всички привърженици на футбола в България”, допълни Михайлов, след което бе попитан дали теренът на националния стадион „Васил Левски” можеше да бъде по-добре подготвен и отговори така:

„От мен и от ръководството каквото зависи, сме го направили. Състоянието на терена не зависеше от нас. Знаете, че ние плащаме наем на националния стадион, колкото и нелепо да е това. Колегите от националния стадион разполагат с отопление и направиха каквото можаха, така че нямаме