Любо Пенев: Отиваме за победа в Копенхаген

“Мачът с Малта е вече история и няма смисъл да се връщаме към него. Няма нещо, което да не знаем за Дания, нашият следващ съперник. Не се притеснявам, но очаквам много сериозна битка в Копенхаген. Мисля, че момчетата са готови да дадат най-доброто от себе си”. Това заяви националният селекционер Любослав Пенев на Летище София днес.

Групата на българския национален отбор замина за Копенхаген с чартърен полет в 11:30 часа, а във вторник от 21:15 е срещата от група В на квалификациите за Мондиал 2014, която ще бъде предавана пряко по БНТ 1 и Sport.bnt.bg.

“Манолев е здрав, а пътуваме всички без Йордан Минев, който получи жълт картон срещу Малта, обясни ситуацията в отбора Пенев.

“Отборът на Дания е много силен, един от отборите, които ми харесват като стил на игра. Много добре са подготвени, солидни са и в нападение, и в защита. Но ние ще играем за победа. Относно това, как те гледат на нас, след като сме без поражение до момента, не мога да кажа. По-добре питайте тях. Но аз съм максималист, оптимист и съм подготвил отбора да играе за победа. Искам момчетата да дадат това, на което са способни. Разбира се, ако се стигне до равенство, също ще бъдем доволни, каза още треньорът. На въпрос дали успехът на Дания ще извади Чехия от играта и как върви като сметки група В, Пенев отказа да дискутира.

“Предпочитам да следя нашия отбор, да гледам ние как се развиваме, каза само по темата бившият централен нападател.

 

Фото: БТА