Първата ракета на България излиза днес в епичен сблъсък

Днес Григор Димитров излиза срещу втория в световната ранглиста по тенис Анди Мъри в среща от 3-я кръг на “Мастърс”-а в Маями. Това ще е втора среща между двамата за тази година след финала на турнира в Бризбейн,sport.bnt.bg

Давид Ферер се класира за четвъртия кръг на турнира. Испанецът започна силно срещу Фабио Фонини и взе първия сет с 6:1. Във втория италианецът направи отчаян опит да се задържи в мача и за малко да успее, но все пак капитулира след 7:5 за Ферер.

За място на четвъртфиналите Ферер ще спори с Кай Нишикори. Японецът разигра подобен сценарий срещу Ксавие Малис от Белгия и отстрани съперника след 6:2, 7:5.

Само два сета бяха нужни и на Томи Хаас, за да продължи участието си. Германецът показа класа срещу Александър Далгополов – 6:3, 6:2.

Това може, обаче, да е и последната победа за Хаас, който среща Новак Джокович в следващия кръг. Най-добрият в света отстрани Сомдев Деверман от Индия с 2:0 – 6:2, 6:4.

Напред продължават още Янко Типсаревич и Жил Симон.

При жените Мария Шарапова и румънката Сорана Кръстя удължиха престоя си във Флорида. Рускинята намали руската армада с един брой, след като отстрани сънародничката си Елена Веснина без да и даде сет – 6:4, 6:2. Сорана Кръстя заслужи участието си в следващия кръг с победа над Анджелик Кербер от Германия с категоричното 6:4, 6:0.

Автор: Иван Петров