Дания без рокади в защитния вал срещу България

Мортен Олсен няма да прави рокади в защитния вал за предстоящото домакинство на България във вторник от 21.15 часа на стадион “Паркен” в Копенхаген.

Мачът може да наблюдавате пряко в ефира на БНТ и sport.bnt.bg

“Стефан се представи добре срещу Чехия и ще пази на вратата и срещу България. Понякога е добре да не се правят промени. Със сигурност в защита ще играят същите футболисти, които се справиха отлично срещу Чехия”, каза Олсен.

Селекционерът на Дания обаче не изключи промени в полузащитната линия, в която след заболяване отново на разположение е Вилям Квист. Олсен все още не е решил дали отново да заложи в старторивя състав на Ники Зимлинг и Николай Стокхолм, който се представиха на високо ниво срещу Чехия, или да замени един от тях с Квист като дефанзивен халф.

“Когато си контузен или болен и се възстановиш, може да бъде трудно да се върнеш веднага сред титулярите. Това важи и за Вилям Квист. Той се представяше добре в квалификациите досега, но това не значи, че има гарантирано място в отбора. Разполагам с шестима отлични футболисти за два поста в полузащитата, така че ще видим”, каза Олсен.

За двубоя с България вече са продадени около 14,500 билета.

“Надяваме се да има много хора на трибуните. Нуждаем се от всяка възможна подкрепа”, каза Олсен.

Дания се изкачи на трето място с 5 точки след победата в Чехия, а България е на второ място с 9 точки, но и с мач повече. Лидерът Италия има 10 точки