Италия се справи с Малта, Холандия продължава без загуба

Италия победи Малта с 2:0 като още в 8-та минута Стефан Ел Шарауи бе фаулиран в наказателното поле на домакините и съдията отсъди дузпа.

Марио Балотели продължи 100%-вата си успеваемост от бялата точка в професионалната си кариера. В 15-та минута домакините получиха 11-метров удар, но Майкъл Мифсуд пропусна да изравни.

Отново нападателя на Малта нямаше късмет след като негов далечен изстрел срещна гредата. В края на полувремето Балотели вкара за втори път. След края на срещата резервния вратар на Италия Морган Де Санктис заяви, че се отказва от националния отбор.

Единственото попадение отбеляза Педро Родригес в 58-та минута

Световният и европейски шампион Испания победи като гост Франция с 1:0 и си върна първото място в група I.

В 78-та французите останаха с човек по-малко на терена след като в рамките на 70 секунди Пол Погба си изкара два жълти картона. Малко преди края на двубоя Виктор Валдес със страхотен рефлекс изби изстрел с глава на Патрис Евра и спаси 3-те точки за Испания. В класирането Ла Фурия Роха е с 11 точки, с 1 повече от Франция.

Черна Гора успя да запази първото си място в Група Н след равенство у дома с Англия – 1:1 

Англичаните започнаха отлично след като в 6-та минута Уейн Рууни с глава отбеляза за гостите. В 76-та също след ъглов удар черногорците изравниха като точен бе Деян Дамянович след разбъркване в наказателното поле.

Черна гора остава на първото място с 14 точки, а Англия има 12. Преди началото на мача фенове на Черна гора се сбиха помежду си, а от ФИФА ще разследват случая.

Холандия продължава без загуба под ръководството на Луис Ван Гаал

Лалетата победиха като домакин Румъния с 4:0 в група D. В 12-та минута Рафаел Ван Дер Ваарт откри, а в 56-та Робин Ван Перси удвои с впечатляващо попадение.

Нападателят записа още едно на сметката си след точно изпълнена дузпа.В последната минута на срещата Джърмейн Ленс ознаменува добрата си игра с гол. Холандия вече има 18 точки. Втори са унгарците с 11, които постигнаха равенство 1:1 като гост на Турция.

Снимки:БТА