Платини даде оценка на приятеля си Бобо

Изпълкомът на УЕФА заседава в София днес. Част от управленското тяло е и президентът на БФС Борислав Михайлов, който като домакин посрещна всичките си колеги. В София е почетният президент на централата Ленарт Йохансон, настоящият президент Мишел Платини, генералният секретар Джани Инфантино и други. След края на заседанието Мишел Платини даде пресконференция, продължила повече от един час. На брифинга бяха зададени въпроси, свързани с рутинни решения на УЕФА, както и засягащи България и работата на Боби Михайлов в БФС,БЛИЦ

“Българският футбол и вашата федерация се справя повече от добре със своите задачи. Това съм го казвал и лично на Бобо (б.р. – така Платини назова Борислав Михайлов) Михайлов. Продължавайте все така стабилно да управлявате футбола си. Висока ценя работата на Борислав Михайлов и БФС. Знам, че той върши много работа в труден момент. Не казвам това, защото ми е приятел, а защото работи много добре наистина. Хубаво е, че и останалите ви звезди от Мондиал 1994 са в управлението на българския футбол“, заяви Платини.

“Разбирам, че искате да знаете дали Борислав Михайлов ще стане вицепрезидент на УЕФА, но няма как да ви кажа дали това ще се случи още от този момент. Освен това той не е и сред старшите членове на Комитета, така че шансовете му са малко по-малки”, каза французинът.

“Свалям шапка на националния ви отбор. Намирате се в много трудна група. Искам да ви поздравя за това, което правите, борите се за второто място с Чехия и Дания и в момента имате предимство“, коментира Платини за работата на Любо Пенев в последните няколко месеца.

На въпрос, има ли в УЕФА сигнали за уговорени мачове от България, Платини отговори: “В момента, в който разберем, че в първенството ви (а и въобще, в който и да било шампионат) има “черно тото”, конкретният човек излиза завинаги от футбола, а санкциите към всички участници в процеса ще бъдат възможно най-големи.”