Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

„Илиан Илиев амнистира Станислав Ангелов”, съобщава вестник „Меридиан мач” Треньорът на Левски Илиан Илиев ще върне изхвърления капитан Станислав Ангелов в състава. Това обяви самият той в навечерието на гостуването на Черно море. Амнистията обаче няма да засегне днешния мач с варненци. Ангелов ще се завърне в състава най-рано за реванша с Литекс за Купата на България, който е идната сряда. Така Ангелов може да излезе като титуляр в Ловеч, но едва ли ще носи капитанската лента.
„Може да върнем Станислав Ангелов още другата седмица. С него сме си изяснили отношенията, но не искам да говоря за това сега, тъй като акцентът би трябвало да бъде върху мача с Черно море”, обяви наставникът на „сините”. Както е известно, Станислав Ангелов бе изваден от първия тим след мача с Монтана. По всичко личи, че отношенията между него и треньора вече са изгладени. По-вероятно е обаче Илиан да е пожелал да върне Ангелов заради контузията на Владимир Гаджев. Към днешна дата треньорът има сериозен проблем в средата на терена.
„Единственото неприятно нещо, което се случи в паузата, бе контузията на Влади Гаджев в националния отбор. Иначе имахме време да поработим върху някои неща, което е радващо за мен. Ако теренът във Варна е лош, ще трябва да играем по-директен футбол, а не да разиграваме много топката. Не очаквам да ме освиркват феновете, но не знам за кои питате – за нашите или тези на Черно море. Разбира се, че чувството е по-специфично, тъй като съм израснал в Черно море. Така се чувствах и когато идвах на „Герена”, коментира с какви чувства се завръща на „Тича” наставникът.
Той даде да се разбере, че трите точки са от изключителна стойност за тима му. „С оглед програмата на отборите в следващите няколко кръга този мач във Варна е изключително важен. Не трябва да правим повече реверанси. Допуснахме някои грешки и дадохме надежда на отбори, които са зад нас в класирането. Не искам да се получават такива ситуации”, коментира още Илиев.
Той си позволи и да не каже истината за наказанието на Кристовао Рамос. Както „Меридиан Мач” ви съобщи, португалецът е с последно предупреждение за изваждане от състава, като една от причините е, че не се усмихва достатъчно и не спомага за доброто настроение в съблекалнята. Илиан обаче не си призна за това смешно решение.
„Настроение в отбора има, такова имаше и преди промените. Лошото е, че в някои мачове не бяхме това, което трябва да бъдем. Искахме да вкараме малко живец в отбора. Срещу Монтана се стреснахме в последните 15 минути и направихме пет положения. Това, което искам сега, е още от началото на мача с Черно море да го има живецът и хъсът в нашата игра на „Тича”, коментира още специалистът на вчерашния си брифинг.
„Треньорът на Черно море атакува със “синьото” оръжие”, пише още изданието. Черно море се хвърля на живот и смърт днес срещу Левски. Варненци са в зоната на изпадащите и ножът е опрял до кокала. За целта старши треньорът Георги Иванов ще заложи на двама нападатели, които ще се опитат да превземат вратата на Левски. Те ще бъдат Мирослав Манолов и Хермес Паломино. Точно срещу „сините” още с идването си на „Тича” преди две години Хермес Паломино изригна и отбеляза гол след слалом между защитата на Левски. Впоследствие обаче, представянето му тръгна стремително надолу и в момента Паломино е доста далеч от формата, в която беше тогава. Същото се отнася и за другия нападател на варненци Мирослав Манолов, който попадна в дупка и за 16 изиграни мача през настоящото първенство той отбеляза едно-единствено попадение при загубата на Черно море от Пирин (ГД). Най-добрата новина за Иванов е, че специалистът за първи път ще може да разчита на всичките си футболисти. „Синьото” оръжие на Георги Иванов – Симеон Райков, който доскоро лекува контузия, ще дебютира в титулярния състав. На „Тича” спазиха традицията да не обявяват цената на билетите за мача.
„Треньорът на Ботев (Враца) : С цялото ни уважение! ще вземем точки от Ловеч”, съобщава още „Меридиан мач”. Треньорът на Ботев (Bpаца) Антони Здравков се надява, че отборът му може да спечели поне точка от гостуването на Литекс. „Знаем добре, че Литекс е най-добре развиващият се отбор в България. Вървят във възходяща линия. Играта им се развива в много правилна посока. Разполагат с много добри и млади футболисти, които правят добро впечатление за българските стандарти. Знаем, че ни чака един тежък мач, защото те гонят и Купата, и предно класиране в шампионата. Въпреки целия ни респект към отбора на Ловеч и към техния треньор Христо Стоичков ние отиваме, за да играем и да се представим добре и ако можем, да спечелим и точки”, коментира Здравков.
През двуседмичната пауза футболистите на врачанския тим трябваше да изгладят проблемите си в офанзивен план.
„През паузата трябваше и работихме над играта си във фаза „атака”. Очаквам резултатите да покажат какво сме свършили още в Ловеч. Настроението ни иначе е нормално. Нямаме кой знае какви проблеми. Надявам се всички да са здрави, за да избера оптималния състав за групата в Ловеч”, добави Здравков.
Проблемите в състава са известни – наказание пречи на Жайро да играе в Ловеч. За там няма да пътуват контузеният Росен Ванков и възстановяващият се от операция Павел Петков.
„Следовател нахлу на „Българска армия”, съобщава вестник „7 дни спорт”. Следовател нахлу вчера на стадион “Българска армия”. Полицейският служител разпита работещите в кафенето на територията на стадиона. Твърди се, че човек на елкомпанията ЧЕЗ е бил нападнат от привърженици на ЦСКА. Както е известно, работници на Енергото дръпнаха шалтера на „Българска армия” заради неизплатени сметки. Токът обаче бе пуснат благодарение на навременната намеса на собственика на „червените” Димитър Борисов.
„Милене, върни ЦСКА на хората!”, пише още изданието. Време е в ЦСКА отново да се сетят, че са футболен клуб. Дълговете се чистят, инкасаторите са прогонени, а стадионът – закърпен. Играчите вече дишат и тичат спокойно, след като Йешич е далеч. Така всичко в Борисовата градина уж е наред и е време за усмивки. А какъв по-подходящ момент от мача срещу изпадащия Миньор? Та перничаните вече се готвят за сезона в „Б” група. Затова сега Радуканов трябва да покаже, че е различен от Йешич. Че заслужаваше да получи своя втори шанс. И най-вече да се отблагодари както на тези, които ще са зад гърба му в ложите, така и тези, които ще вижда пред очите си в сектор „В”. Милене, върни ЦСКА на хората! Срещу този Миньор нямаш нужда от двама дефанзивни халфа, спънати бекове и забити на тъча крила. Кога за последно ЦСКА е играл с двама чисти нападатели? Кой не иска да види Камбуров и Платини титуляри, а зад тях Делев, Анисе и Варела? Само така „Българска армия” отново ще е пълна, а народът ще се сети, че някога ЦСКА забавляваше. Така ще вкара Камбуров, ще е щастлив Платини и няма да се мъчи Анисе. И без това самият треньор призна, че доиграва сезона в “А” група. Затова за него извинение няма. Както няма да има и лятото при нови безлични мачове като тези срещу Стяуа. Стига с този БГ Моуриньо, време е ЦСКА да заиграе.
„Оперират Владимир Гаджев в понеделник”, съобщава още ”7 дни спорт”. Полузащитникът на Левски Владимир Гаджев ще претърпи ар-троскопия на лявото коляно в понеделник. След проведената консултация вчера с д-р Иван Василев бе установено увреждане на менискус на коляното, което налага оперативната намеса. Гаджев се контузи на мача с Дания в Копенхаген секунди преди нашите да вкарат гол. Припомняме, че преди няколко сезона Владо Гаджев имаше много по-тежка контузия на коляното, когато скъса връзки, и бе опериран в Испания. Очаква се до месец халфът да е готов за игра.
„Илиан Илиев готви изненада с Даниел Димов”, съобщава „Тема спорт”. Треньорът на Левски Илиан Илиев ще изненада Георги Иванов със стартовата си единайсеторка на “Тича”. Двубоят между „сините” и Черно море е днес от 15:00 часа и ще бъде предаван пряко no TV7.
Специалистът обмисля да пусне Даниел Димов като дефанзивен халф. Решението на Илиан е продиктувано най-вече от тежкия терен във Варна. Заради това той иска да използва физиката на 24-годишния футболист в центъра на полузащитата. Ходът е доста изненадващ тъй като бившият играч на Черно море записа доста мачове като централен защитник. Така вместо Димов партньор на Везалов в ядрото на отбраната ще е Ромен Ели. Французинът е оставил много добри впечатления у Илиев в тренировките, заради което ще получи нов шанс за изява.
Очаква се вляво на ариергарда да стартира Нуно Пинто. Португалецът не се намира в много добра форма, но въпреки това отново ще бъде предпочетен вместо Старокин. Юношата на ЦСКА все пак ще се появи на терена срещу Черно море, но в халфовата линия. Той ще заеме позицията на втори дефанзивен полузащитник заради липсата на контузения Гаджев.
В ролята на плеймейкър ще действа Рене Михелич. Словенецът бе титуляр и срещу Литекс, но не впечатли. Въпреки това Илиан отново ще му гласува доверие. Почти сигурно дебют за Левски ще направи Милен Василев, който ще заеме мястото на Кристовао Рамос.
От своя страна Георги Иванов до последно ще умува с каква атакуваща формация да излезе срещу „сините”. Със сигурност отборът на Черно море ще играе с един нападател, а точно зад него ще бъде позициониран още един играч. С равни шансове да започнат на върха на нападението са Мирослав Манолов и Хермес Паломино. По всяка вероятност зад един от двамата ще бъде капитанът Георги Илиев, а като опорни полузащитници ще действат бразилците Самуел Камазола и Еденилсон Бергонси. Фаворити да играят по двата фланга са Кристиан Идалго и Симеон Райков. Има вариант Георги Илиев да бъде изтеглен по-назад, а зад тарана да играе Георги Божилов. Последният обаче натрупа серия от разочароващи изяви и очакванията са да остане на пейката. Въпросителни пред Георги Иванов няма само за защитата. Тя ще бъде в обичайния си вариант – Александър Александров и Росен Колев ще играят в центъра, Сашо Александров ще бъде десен бек, а Себастиан Комел – ляв. Извън сметките на Георги Иванов за Левски ще остане Илиян Капитанов, който се завърна с контузия от лагера на младежите.
„Левски иска компенсация от БФС”, съобщава още изданието. Ръководството на Левски ще поиска парична компенсация от БФС заради контузията на Владимир Гаджев. Халфът се контузи по време на мача с Дания (1:1). Той ще претърпи артроскопия на коляното, а разходите трябва да бъдат поети от футболния съюз. Националите би трябвало да бъдат застраховани от БФС преди мачовете с Малта (6:0) и Дания (1:1), а при контузия съответните суми да се превеждат на клубовете на футболистите.
До момента разходите на Левски по контузията на Владимир Гаджев са 350 лева за ядрено-магнитен резонанс. Предвид належащата хирургическа интервенция те ще набъбнат многократно.
„Миодраг Йешич: До десет дни ще поема нов отбор”, пише още „Тема спорт” Бившият старши треньор на ЦСКА Миодраг Йешич призна пред “Тема Спорт”, че до десет дни ще поеме нов клуб. “Имам оферти от няколко клуба. Съвсем скоро ще имам нов отбор. Очаквам нещата да приключат най-късно до десет дни. Предпочитанията ми са за чужбина. Няколко сръбски тима ми отправиха оферти, но едва ли ще се стигне до договор с тях. Искам да отида навън, защото смятам, че там е най-подходящо. На този етап не желая да разкривам името на отбора, в който ще продължа кариерата си. Потърсете ме след десет дни и тогава ще ви го кажа. По-важното е, че вече има яснота къде ще продължа да работя”, сподели Йешич. Преди да поеме ЦСКА, той бе начело на саудитския Наджран.
Друг бивш треньор на „червените” – Стойчо Младенов, също най-вероятно ще поеме клуб от чужбина.