Иво Тонев за съдия: Нечистоплътен и много долнопробен човек!

Съдията от Петрич Ивайло Стоянов навърши 32 години в четвъртък. Навръх празника реферът научи, че ще ръководи напечената среща между Черно море и “Левски”. Мачът от 19-ия кръг на “А” група е днес от 15:00 часа на стадион “Тича”. Ивайло Стоянов не пази добри спомени от срещите си с Иво Тонев, който сега е шеф в “Левски”. Бившият изпълнителен директор на Локомотив (София) критикува сериозно съдията преди време. Това се случи след мача между “железничарите” и ЦСКА през сезон 2010/11. Тогавашният шеф на тима от “Надежда” нападна Стоянов, обвинявайки го, че е повлиял на изхода на двубоя, който завърши 2:2. БЛИЦ

“Веднага след мача не съм привърженик на коментари. Иска ми се да ходя и да го изям (б.р. – визира Ивайло Стоянов)”, изцепи се тогава Тонев.

“При първия гол на ЦСКА нямаше никакъв фаул. Накрая се стигна до дузпата. Мисля, че първо имаше нарушение срещу Преслав Йорданов, след това и засада, но не я маркираха. Искам първо да го видя на спокойствие. ЦСКА не заслужаваше в никакъв случай да ни изравни. Равният резултат не е реален. Не искам да коментирам какво ще вземем като решение. Ивайло Стоянов се набива в очите през последната година, че в някои мачове свири съвсем тенденциозно. Той покрай изявите си в едно шоу ми се струва, че извършва и други услуги. Оказа се един нечистоплътен и много долнопробен човек”, допълни Тонев през октомври 2010 година, когато остро критикува Ивайло Стоянов.

Любопитно е дали вече като шеф на “Левски” Тонев е променил мнението си за рефера от Петрич. Днес двамата се сблъскват на “Тича”.