Задоволство в лагера на ПСЖ след героичното реми

Футболистите на Пари Сен Жермен трябва да играят на високо темпо и в реванша срещу Барселона, ако искат да заличат двата получени гола при 2:2 в първи четвъртфинален мач между двата тима от Шампионската лига по футбол,” твърди старши треньорът на французите Карло Анчелоти.SPORT.BNT.BG

Неговият тим стигна до равенството след късен гол на Блез  Матюиди.

“Днешният мач беше доста ясен за мен. Срещу Барселона трябва да се защитаваш, защото те имат пълна доминация в притежанието на топката и когато тя попадне в теб, трябва да изкараш максималното от ситуацията. Когато я получиш, ти трябва да имаш добри идеи, а ние имахме много такива в разстояние на 30 минути. Трябва обаче да бъде така през целия мач. Надявам се, че ще направим това в реванша в Барселона”, каза Анчелоти.

За Пари Сен Жермен, който скоро ще вдигне титлата във Франция, на терена беше Дейвид Бекъм, но англичанинът игра по-скоро като вътрешен халф, а не на своята обичайна позиция на крилото. Ключови играчи бяха още Лукас и централният защитник Тиаго Силва, който за пореден път изнесе изключително силен мач в отбраната на своя тим.

“Дейвид Бекъм е изключителен в пасовете при нападение и това беше ключът през тази вечер. Той игра много добре и организира няколко отлични атаки. Тиаго Силва пък доказа за пореден път, че към този момент той е най-добрият централен защитник в света”, добави Анчелоти.

Самият Бекъм беше доста доволен от играта на Пари Сен Жермен:

“Тези мачове се играят и с реванши. Аз съм доволен от играта на нашия отбор, защото не загубихме. Най-важно е това, че показахме характер. Благодарение на него, ние успяхме да стигнем до равенството”.