Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Левски оцеля, ЦСКА – умря Локо (Сф) изхвърли „червените” от Купата, Литекс отпадна след супермач, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Левски оцеля в Ловеч и продължи на 1/2-финалите за Купата на България. „Сините” загубиха с 1:2 след обрат на Литекс в супермач, но продължиха напред заради гол на чужд терен.
Скъпоценното попадение вкара Дъстли Мюлдер в 40-ата мин. След това Георги Миланов (48) и Исмаил Иса (75) обърнаха резултата, но силите на „оранжевите” не стигнаха за трети гол.
ЦСКА пък приключи безславно борбата в турнира. Воденият от Емил Велев тим на Локо (Сф) удари „червените” с 1:0 на „Армията” и ги изхвърли от турнира след 0:0 в първия мач. Голът за „червено-черните” падна след измислена дузпа, вкарана от Даниел Пеев в 85-ата мин.
Съдията Тодоров се контузи, четвъртият рефер го смени, продължава футболният ежедневник. Веднага след втория гол на Литекс в 75-ата минута главният съдия Станислав Тодоров почувства болки в глезена. Лекарят на домакините му се притече на помощ и със спреи опита да замрази проблемната част от крака на рефера. Шуменецът обаче прецени, че не може да довърши мача. Тогава той бе заменен от четвъртия съдия Александър Костадинов от София. За последно такава смяна на мач на Левски имаше през пролетта на 2007 година. Тогава „сините” биха Беласица с 1:0 на „Герена”. И тогава по същото време – 15-ина минути преди края, започналия като главен рефер Иван Ангелов бе заменен от Ангел Ангелов.
Стоичков: Всеки мач се подиграват с насТреньорът на Литекс Христо Стоичков отново бе изключително бесен на съдийските отсъждания след края на мача с Левски:
„Какво има да коментираме? В първия мач ни отнемат гол, а във втория ни вдигнаха десетки несъществуващи засади. Каква стана тя. Едно време мислехме, че главните съдии са големият проблем на футбола, а се оказа, че страничните са по-вредни”, изригна Стоичков. „Това е тенденция. В първия мач и да не беше Ахмед Ахмед, щеше да е някой друг. Но те мен не могат да ме уплашат с нищо. Това не е футбол. Който и да стане шампион, като излезе в Европа, ще трябва да се връща пак с различни фланелки и много, много рано през лятото”, допълни легендата на българския футбол.
Стоичков обаче остана доволен от показаното от своя отбор:
„Играхме много силно, доказахме на всички, че сме по-добрият отбор от Левски и в двете срещи. Щастлив съм от играта на момчетата и мисля, че доказаха на цяла България, че имат бъдеще. Липсата на Николай Бодуров и Йеленкович ни се отрази сериозно, но това е шанс за по-младите ми играчи да израстват и да стават мъже”, завърши Стоичков.

Левски посегна към купата Стоичков пак захапа съдиите, че бутат сините напред, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Левски се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на България след загуба с 1:2 от Литекс. Благодарение на гола си в Ловеч и успеха с 1:0 в първия двубой отборът на Илиан Илиев се нареди сред 4-те най-добри в турнира. Литекс смачка сините в първите 30 минути, но изтърва няколко чисти положения пред Пламен Илиев. Противно на логиката Левски откри резултата в 40-ата минута чрез десния бек Дъстли Мулдер. Само 3 минути след подновяването на играта Георги Миланов се възползва от страхотен пас на Армандо Ваюши и изравни. В 75-ата минута Исмаил Иса вкара за 2:1, но силите на Литекс не стигнаха за повече въпреки създадените положения.След мача треньорът на ловчанлии Христо Стоичков заяви, че няма от какво да се срамува.
Локо изхвърли ЦСКА за купата Червените играят ганкиното при 0:1 на Армията, скандална дузпа ги спря за продължения
ЦСКА изхвърча от турнира за Купата на България след безлична игра и скандална свирка на рефера Калин Георгиев. Червените загубиха с 0:1 след гол на Даниел Пеев от фалшива дузпа пет минути преди края на мача.
Все пак Емил Велев показа, че това е неговият турнир и с мъжка игра Локо не се даде и в двата мача срещу фаворита ЦСКА. На всички на Армията пък отново им потънаха гемиите, след като отборът живна в последните мачове.
Милен Радуканов направи няколко промени в състава на ЦСКА заради наказанията на Иван Бандаловски и Лукас Саша. В защита на десния бек започна Венцислав Василев, а в средата на терена като опорен халф действаше Сержиньо. Идеята с нисич-кия Спас Делев забит сред високите защитници на Локо претърпя пълен провал. Червените разчитаха предимно на пробиви по фланговете и ниски центрирания, но железничарите нямаха почти никакви проблеми. Делев го нямаше никакъв в наказател-
ното поле, Игнасио Варела също игра под нивото си. Червените бъркаха твърде много в разиграванията и от там атаките не се получаваха. Мишел Платини, който отново игра като халф, беше като пешеходец на терена. В хода на мача Милен Радуканов дори се изнерви и започна да удря по скамейката заради несериозната игра на отбора. Първият удар към вратата на Локомотив дойде чак в 20-тата минута. Платини стреля от далеч, но твърде слабо за да затрудни Митрев. Пет минути по-късно вратарят
на Локо направи подарък на червените. Присо открадна лошо избита топка и излезе един срещу един със защитник в наказателното поле. Камерунецът обаче стреля непохватно над вратата. От другата страна Черни почти нямаше работа. Контрите на Локо с бързите Писаров и Костадинов рядко се получаваха. Единствената опасност пред вратата на ЦСКА дойде от бившия армеец Марки-ньос. Бразилецът шутира изненадващо от около 30 метра от фаул, но Черни внимаваше и изби в корнер. В края на полувремето Присо отново накара всички на стадиона да се хванат за главите. Камерунецът направи един от малкото си успешни пробиви по фланга и когато излезе сам срещу вратаря, отново изплю топката покрай вратата.
След почивката Локомотив си показа зъбите. Искрен Писаров стреля силно по диагонала отдясно, но в аут. Минута по-късно Локо направи непростим пропуск. Бранимир Костадинов се измъкна сам срещу вратаря, пусна топката в далечния ъгъл, но Черни изби в корнер. Червените се стреснаха и отново натиснаха в търсене на гол. Варела бе близо до него в 56-ата минута, но защитник спря удара му на голлинията. Почти всички атаки на ЦСКА приключваха някъде около дъгата на наказателното поле. Не помогна и влизането на Мартин Кам-буров в средата на второто полувреме.
Десет минути преди края на двубоя всички виждаха продължения, когато главният съдия Калин Людмилов осра мача с неадекватни отсъждания в стил Ахмед Ахмед. Бранимир Костадинов се откъсна сам срещу вратаря, а до нападателя плътно тичаше Апостол Попов. Вратарят на ЦСКА Черни се хвърли за топката. В същия момент Попов блъсна в Костадинов в гръб. Реферът Калин Людмилов първо отсъди правилно фаул в полза на Локомотив на границата на наказателното поле. Страничният съдия Ивайло Милков обаче подведе Людмилов и му сигнализира, че нарушението е в наказателното поле. Главният рефер реши да послуша своя колега и отсъди дузпа. Последваха пет минути разправии, при които Костадин Стоянов получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена. Това обаче не се случи, защото неадекватният Людмилов отмени картона. Треньорът на Локомотив Емил Велев пък бе изгонен от пейката.
В крайна сметка Даниел Пеев вкара дузпата и класира Локо на полуфиналите. В края на мача Бранимир Костадинов бе изгонен за разкарване на топката. Въпреки голямото продължение на двубоя ЦСКА не направи нищо, за да отърве поне загубата.
Марешки по стъпките на Топалова, но на хоризонта го няма Коко Над Лаута отново надвиснаха черни облаци. След като благодетелят на Локомотив Пд разкри, че след изборите спира да финансира клуба, всички, които обичат клуба, започнаха да се притесняват. И има защо. Преди идването на предишния собственик на тима Коко Динев, на Лаута отново бяха надвиснали черни облаци. Тогавашната шефка Галя Топалова досущ като Веселин Марешки стана и каза, че си тръгва. И тя като аптекарския бос обеща, че ще намери друг човек, който да дава пари. Само, че да намериш такъв е много трудно. Просто през 2009 година Топалова имаше късмет, че Коко Динев се нави да извади Локомотив Пд от будната кома, в която клубът бе изпаднал. Тогава дори и най-големите оптимисти не си и мечтаеха, че само три години по-късно техните любимци ще играят финал за Купата на България и ще участват в европейските клубни турнири. Само че Динев успя да направи невъзможното. Коко не жалеше средства, за да радва привържениците на отбора и главно затова те го обичаха. Дори и със странните резултати и постоянните съмнения за черно тото, никой не може да отрече, че в последните години това е най-успешният собственик на Локомотив Пд.
Още с идването си на Лаута обаче неговият заместник Веселин Марешки започна със странните си изказвания и действия. Обещаваше пари, чертаеше бляскаво бъдеще на отбора… А какво стана накрая? Всички обещания бяха забити някъде на аптекар-ските лавици, които събират прах. Сега обаче на Лаута отново се смрачава. Какво ще е бъдещето на отбора зависи от много фактори. Със сигурност следващият човек, който ще се наеме с тежката задача да издържа клуба, трябва да има здрави нерви. Както в почти всички български клубове, така и в Локомотив Пд змиите не спят. Те само чакат удобен момент, в който да изпълзят от дупките си и да започнат да съскат. Освен това всеки, който отиде в Пловдив, трябва да е наясно, че най-важното нещо е да спечели обичта на феновете. Не с гръмки обещания, а с работа и търпение. Точно това бе грешката на Марешки, който за толкова време не успя да разбере, че е по-лесно да съживиш една фирма, отколкото футболен клуб.