Ранен гол на Берое пречупи Пирин (ГД) в реванша (СНИМКИ)

Берое очаквано се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България след успех и във втория мач срещу Пирин (ГД). Заралии спечелиха реванша в Гоце Делчев с 3:1 и с общ резултат 4:1 ще попаднат в утрешния жребий за полуфиналите на надпреварата. Те вкараха ранен гол – още в 17-ата минута, който по мнението и на двамата треньори след мача е обезверил „неврокопчани”. Елио Мартинс, който бе донесъл успеха на Берое в първия мач, бе негов автор. Георги Андонов покачи на 2:0 в 44-ата минута. 3:0 направи резервата Игор Джоман в 65-ата минута, а Веселин Марчев, който също влезе от пейката, отбеляза почетния гол за Пирин в 73-ата минута,NOVSPORT.COM

Това бе първият мач в Гоце Делчев, който бе предаван пряко по телевизията, макар и със закъснение от 20 минути.

Срещата се игра при много тежък терен в Гоце Делчев, след като цел ден преди мача валя дъжд и се бяха образували множество локви.

В 5-ата минута домакините имаха претенции за дузпа. Атанас Фиданин бе изведен добре от Пиргов в наказателното поле. Играчът на Пирин падна в наказателното поле след двубой с Борислав Стойчев, но съдията прецени, че няма основания за 11-метров наказателен удар.
В 10-ата минута на другата врата Абдиков изби удар на Джери Ситое с глава отблизо. В 11-ата минута отново нападателят засече центриране с глава, но стреля покрай вратата.
Пирин създаде първата си възможност в 16-ата минута, когато Марио Близнаков шутира след самостоятелен рейд, ала Караджов боксира.
Минута по-късно Берое откри резултата с гол на Елио Мартинс. Здравко Илиев отне топката от Витанов, центрира по земя към Георги Андонов около точката за дузпата. Нападателят овладя и върна назад за Мартинс, който в опразнения от вратаря десен ъгъл реализира.
Пирин започна да действа „ва-банк”, като се хвърли напред, но се оголи отзад. Васил Панайотов пропусна с изтичането на първия половин час.
5-1
В 31-ата минута топката бе подадена за Джери Ситое, който бе препънат в наказателното поле, но преди това съдията видя засада.
Минута след това Борислав Хазуров стреля от дистанция, топката рикошира и в играч на Берое и излезе в корнер. След него и Виктор Шишков игра с глава при последвалата атака, но прати топката над вратата.
В 39-ата минута Джери Ситое отне добре топката в средата на терена и бързо пусна за Георги Андонов вляво. Той напредна и стреля, но право в тялото на Абди Абдиков, който първо изпусна топката, но след това я улови.
Минута по-късно Елио Мартинс навлезе в наказателното поле на Пирин, но се подхлъзна в локва на терена и не успя да подаде за Джери Ситое.
Джери Ситое получи добър извеждащ пас в 44-ата минута пред наказателното поле на Пирин, напредна няколко метра и пробва центриране, но трима играчи на Берое се разминаха.
4-1
В 45-ата минута при добър извеждащ пас за Здравко Илиев в наказателното поле, играчът на Берое си поведе добре топката и стреля отлично по земя, но Абдиков отново парира. Кълбото стигна пак в Илиев, който стреля отново, но пак Абдиков спаси отбора си преди топката да стигне и до Георги Андонов.
Заслужено с оглед на натиска още в края на първото полувреме резултатът стана 2:0. Елиаш изведе отлично Веселин Пенев в наказателното поле, където той овладя, центрира за Андонов на метър пред голлинията, откъдето нападателят реализира.
3-1
След почивката Любомир Гуцев получи центриране в наказателното поле на Берое, но не успя да засече по най-добрия начин с глава и топката мина покрай вратата.
В 57-ата минута топката бе подадена с добро извеждащо подаване за Здравко Илиев вдясно по атаката на Берое, той пробва удар от малък ъгъл, но уцели мрежата от външната страна.
2-1
В 59-ата минута Виктор Шишков стреля изненадващо веднага след изпълнение на тъч, но топката не намери целта.
Марио Близнаков стреля добре след центриране от корнер в 63-ата минута, Иван Караджов успя да избие. Топката попадна във Витанов, който стреля от близко, но отново Караджов се намеси перфектно.
Резултатът стана 3:0 в полза на Берое в 65-ата минута. Само няколко минути след като влезе в игра Игор Джоман се разписа. Джери Ситое бе изведен от Георги Андонов, който навлезе в наказателното поле. Георги Андонов върна за Алберто Лузейро, който подаде на втора греда за Елио Мартинс. Португалецът намери Игор Джоман на метър пред наказателното поле. Новото попълнение на Берое откри головата си сметка със зелената фланелка с премерен удар.
В 73-ата минута домакините стигнаха до почетен гол. Марио Близнаков стреля коварно. Иван Караджов изби, но право в краката на Веселин Марчев, който стреля от близо и се разписа за 1:3.
В 84-ата минута след добро центриране на Елио Мартинс от корнер към далечната греда Мартин Райнов засече отлично с глава, но Абдиков лови.
Жребият за полуфиналите ще бъде теглен утре, 4 април 2013 г., от 11:30 часа в Пресклуб България на Националния стадион “Васил Левски”. Полуфиналните срещи ще се играят на 17 и 24 април 2013 г.

 

 

Пирин (ГД)

ПИРИН (ГД)

1 : 3

Краен

БЕРОЕ

Берое

03 април 2013 15:58, Зрители: 1000, Стадион: Градски, Гоце Делчев,
Гл.съдия: Стефан Спасов, Перник

Гол  0 : 1   29. Елио Мартинс  17′
Гол  0 : 2   7. Георги Андонов (к)  44′
Гол  0 : 3   27. Игор Джоман  65′
Гол  1 : 3   10. Веселин Марчев  73′
Пирин (ГД)
83. Абди Абдиков
3. Димитър Пиргов Смяна за състезател излизащ от игра
4. Атанас Дреновички
5. Любомир Гуцев
6. Атанас Фиданин
9. Борислав Хазуров Смяна за състезател излизащ от игра
11. Виктор Шишков
14. Любомир Витанов (к)
18. Румен Лапантов
21. Васил Панайотов Смяна за състезател излизащ от игра
77. Марио Близнаков
Резерви:
88. Ангел Юсев
2. Зефир Катунчев
10. Веселин Марчев Смяна за състезател влизащ в игра Гол
15. Илия Карапетров Смяна за състезател влизащ в игра
22. Антон Киров Смяна за състезател влизащ в игра Жълт картон
23. Илиян Марчев
28. Георги Петров
Старши треньор:
Тенчо Тенев
Берое
73. Иван Караджов
17. Пламен Крумов
5. Борислав Стойчев Смяна за състезател излизащ от игра
3. Владимир Зафиров
28. Веселин Пенев Жълт картон
8. Алберто Лоузейро
21. Елиаш Алвеш да Силва Смяна за състезател излизащ от игра
2. Здравко Илиев
7. Георги Андонов (к) Гол Смяна за състезател излизащ от игра
29. Елио Мартинс Гол
70. Джери Ситое
Резерви:
1. Теодор Скорчев
6. Иво Иванов Смяна за състезател влизащ в игра
15. Георги Динков
19. Мартин Райнов Смяна за състезател влизащ в игра
11. Дончо Атанасов
27. Игор Джоман Смяна за състезател влизащ в игра Гол
71. Амир Саюд
Старши треньор:
Петър Хубчев

Събития

90+2′ Край на мача КРАЙ НА МАЧА!!! Пирин (ГД) – Берое 1:3 (1:4)
85′ Удар Добро центриране на Елио Мартинс от корнер към далечната греда, откъдето Мартин Райнов засича много добре с глава, но Абдиков лови
83′ Жълт картон Киров получава жълт картон за острото си влизане
82′ Контузия или получаване на медицинска помощ Сериозен сблъсък между Киров и Здравко Илиев. Двамата лежат на тревата
77′ Киров чисти при опасна атака на Берое
73′ Гол ГОЛ за Пирин – 1:3! Марчев се разписа отблизо, след като Караджов не успя да избие добре шут на Близнаков отляво. При головия удар на Марчев Иво Иванов игра с ръка, но топката влетя директно в мрежата, така че попадението е напълно редовно
69′ Смяна за състезател излизащ от игра Васил Панайотов излиза
69′ Смяна за състезател влизащ в игра Смяна и в състава на Пирин. Илия Карапетров влиза
68′ Смяна за състезател излизащ от игра Голмайсторът Георги Андонов излиза
68′ Смяна за състезател влизащ в игра Мартин Райнов влиза
68′ Смяна за състезател излизащ от игра Борислав Стойчев излиза
68′ Смяна за състезател влизащ в игра Двойна смяна в състава на Берое. Иво Иванов влиза
65′ Гол ГОЛ – 3:0 за Берое! Джоман, който се появи като резерва преди минута, намери мрежата с прецизен удар от границата на наказателното поле
64′ Смяна за състезател излизащ от игра Елиаш излиза
64′ Смяна за състезател влизащ в игра Джоман влиза в игра за Берое
63′ Bнимание Страхотно изпълнение на Марио Близканов извън пеналтерията, но Караджов блестящо се хвърля и избива. Чудесна възможност пропуснаха домакините, след като при добавката Караджов парира нов удар
61′ Центриране Мартинс е изведен добре отляво по атаката на Берое, той центрира, но Абдиков излиза леко напред и лови
60′ Удар Виктор Шишков пое топката, съхрани я добре извън наказателното поле и стреля фалцово към далечния ъгъл, но около половин метър го разделиха от точен удар
58′ Смяна за състезател излизащ от игра Димитър Пиргов напуска
58′ Смяна за състезател влизащ в игра Антон Киров влиза в игра за Пирин
57′ Удар Мартинс опитва да стреля от малък ъгъл, но праща топката в аут, което предизвиква недоволството на Петър Хубчев, че нападателят не е комбинирал
47′ Удар Центриране към Любомир Гуцев в наказателното поле на “Берое”, но той не успява да засече по най-добрия начин топката и с глава я праща покрай вратата
46′ Смяна за състезател излизащ от игра Борислав Хазуров излиза
46′ Смяна за състезател влизащ в игра Веселин Марчев влиза в игра за Пирин
46′ Начало на мача Начало на второто полувреме, което е дадено 2 минути по-рано! В Гоце Делчев често си позволяват подобни своеволия, незнайно по какви причини
45′ Край на мача КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ! Пирин (ГД) – Берое 0:2 (0:3)
44′ Гол ГОЛ – 2:0 за Берое! Вече няма прошка! Георги Андонов е голмайстор. Той засече отблизо подаване на Веселин Пенев отляво в наказателното поле. Преди това Елиаш изведе Пенев в пеналтерията
43′ Bнимание Защитата на Пирин (ГД) действа абсолютно неадекватно. Берое създаде три възможности в рамките на 1 минута за втори гол. Само завършващият удар на нападателите на старозагорци лишават тима на Петър Хубчев от втори гол
38′ Bнимание Зафиров изведе Мартинс, който навлезе на скорост в наказателното поле на Пирин, леко вляво. Нападателят опита да комбинира със свой съотборник, но Абдиков улови
37′ … го улови
37′ Bнимание Внимание: Георги Андонов се озова сам срещу вратаря след грешка на защитата на Пирин. Андонов беше под ъгъл в наказателното поле и стреля силно с левия крак на средна височина, но право в тялото на Абдиков, който първоначално изпусна кълбото, но посл
35′ Центриране Две последователни центрирания в пеналтерията на Берое. При второто е извършено нарушение в нападение срещу Здравко Илиев и така пропада възможността домакините да върнат единия от двата гола пасив в общия резултат
32′ Центриране Опит за извеждащ пас от дълбочина в наказателното поле на Берое, Караджов обаче сигурно лови
32′ Контузия или получаване на медицинска помощ Зафиров (Берое) получава медицинска помощ
31′ Bнимание След центрирането от ъгловия удар последва нова възможност за домакините, като нападател стреля с глава, но над напречната греда. Гостите обаче имат претенции, че това става в момент, когато Зафиров лежи на тревата
30′ Bнимание Много добро изпълнение на Васил Панайотов, но топката е избита в корнер.
28′ Засада Засада на Джери Ситое при атака на Берое
25′ Удар Мартинс стреля по земя, но не намира очертанията на вратата
23′ Жълт картон Веселин Пенев получава жълт картон за бавене
22′ Удар Удар на Алберто Лоузейро от 25-26 метра, но топката е отклонена от защитник и минава встрани от целта
19′ При головия шут вратарят Абдиков беше излязъл леко напред и опразни ъгъла си, в който бе насочена топката. Вече е ясно, че продължения няма да има
17′ Гол ГОЛ – 1:0 за Берое! Елио Мартинс открива за гостите и общият резултат набъбва до 2:0. Здравко Илиев отнема топката от Витанов, центрира по земя към Георги Андонов около точката за дузпата, който овладява и връща назад за Мартинс, който в долния де
16′ Bнимание Марио Близнаков е изведен на чиста позиция пред наказателното поле. Футболистът на Пирин навлезе в пеналтерията, финтира бранител и стреля от малък ъгъл, но Караджов боксира
15′ Центриране Абди Абдиков напуска наказателното поле и с крак чисти топката в тъч при извеждащо подаване към Джери Ситое
11′ Bнимание Внимание: Здравко Илиев центрира на далечната греда, където Джери Ситое засича отблизо, но стреля покрай вратата
10′ Bнимание Пламен Крумов центрира в наказателното поле на “Пирин” от където Джери Ситое стреля, с глава от близка дистанция, но Абди Абдиков реагира перфектно и избива топката, от крака на Георги Андонов тя излиза в аут
5′ Атанас Фиданин е изведен добре от Пиргов в наказателното поле. Играчът на “Пирин” пада в наказателното поле след двубой с Борислав Стойчев, но съдията преценява, че няма дузпа
1′ Начало на мача НАЧАЛО НА МАЧА!