Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:fcus-sport.net

Платини псува и налита на свои, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Поредният скандал с участието на Мишел Платини разтресе съблекалнята на ЦСКА. Този път бразилецът изригна след отпадането за Купата на България. Нападателят атакувал съотборниците си за слабата игра, която доведе до поражение от Локо (Сф). Крясъците и заплахите на Платини били насочени към колегите му от защитата и халфовата линия, които според него само ритали безогледно топката. Афектиран от скандала в съблекалнята, Платини демонстрира нагло поведение и спрямо феновете на тима. При излизането си от съблекалнята бразилецът бе освиркан от запалянковци. Нервите на Платини обаче не издържаха и тои нападна привържениците на ЦСКА с: „Да ви е*а майката!”
Обезглавиха четирима съдии, продължава на първа страница футболният ежедневник. Съдийската комисия към БфС извади за неопределено време от нарядите главните съдии Ивайло Стоянов и Калин Людмилов, както и асистентите Веселин Мишев и Ивайло Милков. Санкцията е за грубите им грешки в мачовете Черно море – Левски и ЦСКА – Локо (Сф). Президентът на БфС Боби Михайлов направи последно предупреждение на шефа на Съдийската комисия Николай Джугански.
Кокал за Левски, Берое за “Старата дама” Славия – Берое и Левски – Локо (Сф). Това са двата полуфинала на тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Първите срещи са на 17 април, а реваншите – на 24-и.
Срещу големия фаворит в надпреварата се изправя треньорът, донесъл последната титла на „Герена” – Емил Велев. Въпреки че приоритет за Локо (Сф) е оставането в „А” група, не се съмнявайте – Кокала с удоволствие ще бутне любимия си отбор от турнира. Той наглед бе отписал и реванша с ЦСКА, но ги победи насред „Армията” с 1:0. Отборите, водени от Велев, играят финал през последните две години, но го губят. През 2011 г. Славия падна с 0:1 от ЦСКА, а преди година Локо (Пд) загуби от Лудого-рец. Трябва обаче да се отбележи нещо -когато „железничарите” отстранят „червените”, както се случи тази година, те винаги печелят Купата.
Интересно е да се отбележи, че в рамките на едва 11 дни Левски и Локо (Сф) ще играят цели 3 мача – от 17 до 24 април. Срещата за първенство е на 13 април на „Георги Аспарухов”. Освен за Емил Велев предстоящите двубои между Левски и Локо (Сф) ще бъдат по-специални и за изпълнителния директор на „сините” Иво Тонев, който дълги години дърпаше конците в „Надежда”.
Шефът на „железничарите” Георги Марков пък може да бъде обявен за най-големия карък. До момента в надпреварата те срещнаха някои от фаворитите – Черноморец, ЦСКА и сега Левски. Въпреки това „бездомните” момчета на Велев не се притесняват и постигат исторически успехи.
„Уважавам Берое, защото са голям отбор, който играе футбол”, каза пък босът на Славия Венцеслав Стефанов, който сам изтегли заралии. Той направи истинско шоу по време на жребия, който традиционно е доста дипломатичен. Интересното е, че само преди няколко дни той обяви, бесен от загубата с 1:2 „Това, което играе Берое, не е футбол”.
Този сезон е специален за „Старата дама” , която празнува 100 години на 10 април. За да отстранят тима на Петър Хубчев, „белите” трябва да вкарват, а това няма да е никак леко, тъй като чалото на пролетта беройци са допуснали едва два гола. Ако Левски отстрани Локо (Сф), победителят от Славия и Берое трябва да стиска палци „сините” да станат шампиони, защото и при загуба във финала на 15 май, ще играят в евротурнирите.

Само ЦСКА е срещу ЦСКА, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Шопът го е казал: И сам да съм в трамвая, пак ще се бутам. В ЦСКА са още по-зле. Изгониха Йешич, тръгнаха им ремонтите и всичко изглеждаше, че ще е наред на Армията. Отвън никой не е срещу тях в момента, това е ясно. Излиза, че всичко сами си го правят отвътре. Станаха отбор на директорите, ама половината от тях вече не си говорят. Треньорът Радук-анов – атрактивен човек. Пуска четири крила, а после обяснява, че имал проблеми с играта по фланга. Каквото и да си говорим, в момента единствено ЦСКА е срещу ЦСКА. И в крайна сметка от цялата работа червените просто правят джумбуш на хората, друга файда няма.
Всички мечтаят за Купата на БългарияЛевски ще срещне екзекутора на ЦСКА – Локомотив София, в полуфиналите на турнира за Купата на България. Това отреди жребият, който бе теглен вчера в Пресклуб България. Сините са домакините в първия мач,
който по програма трябва да се играе на 17 април. Реваншът пък е насрочен за седмица по-късно – 24 април, а финалът на надпреварата ще се състои на 15 май. Любопитно е да се отбележи, че първият двубой за купата между Левски и Локомотив Сф е само четири дни след двубоя между двата тима за първенството, който отново ще се играе на Герена. Три дни след реванша пък Левски има изключително тежка задача в “А” група. Сините ще трябва да се изправят срещу вечния си съперник ЦСКА, който още ближе рани след отпадането от Локо Сф. Така само в рамките на 11 дни сини и червено-черни ще изиграят 3 мача помежду си, които могат да определят развитието на сезона и за двата отбора.
В другата двойка на полуфиналите пък един срещу друг ще се изправят Славия и Берое, като белите са домакини в първия мач.
Сблъсъкът между Левски и Локомотив Сф ще бъде по-специален за треньора на Железничарите Емил Велев и неговите помощници. Кокала е емблематична фигура за сините, тъй като е последният треньор, който изведе тима от Герена
до титлата през 2009 година. Помощниците на Велев – Любо Симов и Георги Шейтанов, също са прекарали голяма част от кариерите си в Левски. В Надежда играят и няколко футболисти, чиито първи крачки във футбола са били направени именно на стадиона в Подуяне. Двубоят за купата ще бъде с по-особен заряд и за изпълнителния директор на Левски Иво Тонев, който дълги години дърпаше конците в Надежда.
Шефът на сините обаче едва ли ще прояви сан-тименти към бившите си работодатели, тъй като в момента главната му цел е да стабилизира отбора, който в последните мачове се представя на доста посредствено ниво.
В същото време Славия ще гони спечелването на купата в сезона на своя 100-годишен юбилей. Белите не са печелили отличие от вече далечната 1996 г. Берое пък преследва втори трофей от надпреварата, след като през 2010 г. победи с 1:0 Черноморец Поморие на финала в Ловеч.
За момента в ПФЛ не са взели решение къде ще се проведе финалът в тазгодишното издание на турнира за Купата на България. От лигата обявиха, че при положение, че мачът за трофея противопостави софийски отбори, то той ще се проведе в столицата. Ако обаче единият от финалистите е Берое, ще се търси стадион в провинцията.
“Към днешна дата не се знае къде ще е финалът. След като се изиграят реваншите от полуфиналите и станат ясни имената на финалистите, от ПФЛ ще предложим стадион за финалния мач, а Изпълкомът трябва формално да одобри предложението. Ако на финала е Славия с победителя от двойката между другите два столични тима, ще предложим София за домакин. Ако обаче Берое трябва да спори с Левски или Локомотив за купата, финалът ще бъде извън столицата. Така е справедливо. Иначе в Бургас ще се изиграят следващите няколко мача за Суперкупата на България. Това е сигурно, обясни мениджърът на ПФЛ Атанас Караиванов.
Кокала иска и двата мача да са на Герена Треньорът на Локомотив София Емил Велев заяви, че не се притеснява от това, че жребият отреди тимът му да се изправи срещу Левски на полуфиналите за Купата на България.
“Отново тежък жребий, както знаете нашият приоритет е първенството. Така че, когато дойдат мачовете, ще мислим за тях. По-добре да са такива противниците. Момчетата са по-кон центрирани и мотивирани срещу такива съперници. Даже искам и двата мача да са на Герена, защото там теренът е по-добър. Това, разбира се, ако не може да се играе на Надежда”, заяви Кокала.
Треньорът е наясно, че Левски е много по-опитен отбор от миналата година, когато ги би с Локо Пд.
“Левски има опит с мен от миналата година, когато бях в Локо Пд. Мисля, че първо играем на Герена за първенство, а в сряда сме за купата. Хубаво, когато дойдат тези мачове, ще мислим”, каза още Велев.