Обзор на 1/4 финалите от Лига Европа (Снимки)

Вчера се изиграха първите 1/4 финални битки от втория по престиж клубен европейски турнир Лига Европа.

Изненадата на в тях поднесе Базел. Швейцарците завършиха наравно 2-2 при гостуването си на Тотнъм, въпреки че имаха преднина от два гола. Валентин Щокер откри резултата на „Уайт Харт Лейн” в 30-ата минута. Четири по-късно Фабиан Фрай удвои аванса на Базел. Последва логичен натиск на Тотнъм и Емануел Адебайор върна домакините в мача в края на първото полувреме. Доминацията на „шпорите” продължи и даде резултат в 58-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон изравни. Лошата новина за Тотнъм дойде в добавеното време на двубоя, когато звездата на тима Гарет Бейл напусна принудително терена заради контузия в глезена.

Бенфика очаквано се наложи над Нюкасъл с 3:1. Срещата започна прекрасно за „свраките”, които поведоха още в 12-ата минута с гол на Папис Сисе. Малко след това сенегалецът пропусна добра възможност да реализира второ попадение, след като уцели греда. Впоследствие домакините доминираха и Рордиго бе точен в 25-ата минута. Секунди след почивката гредата за втори път помогна на Бенфика след шут на Сисе. Португалците отговориха в 65-ата минута, когато Лима наказа грешка в защитата на гостите за 2:1. Крайният резултат фиксира Оскар Кардосо от дузпа.

В Истанбул Фенербахче победи Лацио с 2-0, след като игра с човек повече почти цяло второ полурвеме. Ключовият момент в мача беше в 47-ата минута, когато Оджени Онази получи червен картон. След това турците доминираха и получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на Щефан Раду, която бе реализирана от Пиер Вебо. В дабавеното време Дирк Каут подпечата успеха на Фенербачхе с втори гол.

Вижте и видеорепортажи от всички срещи.