Футболист на “Левски” гори с 1 млн. евро

Футболист на “Левски” е на път да изгори с почти 1 млн. евро, научи БЛИЦ. Става въпрос за пари, закътани за черни дни, които обаче сега въпросният играч не може да ги изтеглиБЛИЦ

Проблемът е изключително сериозен и вече оказва влияние на спортната форма на играча, който от известно време буквално не е на себе си.

“Ситуацията е много тежка. Всички виждат, че той е далеч от нивото, на което бе през миналата година”, признават от “Герена”.

Въпросният футболист е Кристовао Рамос, който, е с последно предупреждение за отстраняване от клуба.

Португалецът игра в продължение на 5 години на Острова на Афродита, като първо носи екипа на Пафос, а след това и на гранда Анортозис. За това време Кристовао успял да спести от заплати и премии близо 1 млн. евро. Парите обаче стояли на сметка в закъсалата Лаики Банк и в момента 30-годишният играч не може да ги изтегли.

Властите в Кипър обмислят спасението на банката да стане чрез специален данък, който да удари хората с над 100 000 евро депозит, сред които попада и футболистът на “Левски”. Налогът все още не е гласуван, но идеята е той да е в размер на 80% от депозираната сума. Така белите пари на Рамос, спестени за черни дни, почти ще се изпарят.

Именно това е причината за мрачното му настроение и слабата форма. Дори и треньорът на “сините” Илиан Илиев призна, че проблемите на португалеца са лични и свързани с обстановката в Кипър, без да конкретизира за какво става дума.