Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:FOCUS-SPORT
Никола Джугански призна: Съдии са вързани с клубове Шеф на Лудогорец инспектира реферите, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. „Имам информация, че някои рефери имат близки отношения с ръководители на клубове. Стремя се да не ги срещам с въпросните отбори”, призна сензационно шефът на Съдийската комисия Никола Джугански вчера. На въпрос: „Много ли са тези рефери?’, той отговори: „Малко”.
Джугански, заедно с мениджъра на комисията Костадин Костадинов, привика на инструктаж всички съдии. След сбирката те се обединиха в мнението си, че клубните ръководители и треньори трябва да намалят медийните изяви, в които коментират реферите.
На събитието в НСА се появи и шефът в Лудогорец Георги Караманджуков. Оказа се, че той е там напълно случайно, тъй като е записал магистратура.
Радуканов забива Коце Стоянов на пейката Ангел Грънчов гласен за титуляр в четвъртък, продължава на втора страница футболният ежедневник. Милен Радуканов обмисля да извади от титулярния състав за дербито с Лудогорец централния бранител Костадин Стоянов. Колебливите изяви на защитника срещу Локомотив София и Ботев Враца са причина за това. Все пак наставникът на „червените” ще включи Стоянов в групата за мача. Именно Радуканов върна Костадин Стоянов в стартовия състав. Бранителят обаче дълго време не бе играл официални мачове заради серия от контузии. Докато Стойчо Младенов бе треньор, името на Костадин Стоянов се спрягаше за гонене от ЦСКА. Само намесата на Димитър Борисов бе причина Стоянов да остане на „Армията”.
фаворит за заместник на Стоянов е Ангел Грънчов. Не е изключен вариант да бъде реабилитиран и Пламен Крачунов. Юношата на ЦСКА Грънчов има лоши спомени от мачове с Лудогорец. В решителна среща за титлата миналата година той получи още през първото полувреме червен картон.
В титулярната единадесеторка ще има още промени в сравнение с гостуването във Враца. Капитанът Иван Бандаловски се завръща в игра след изтърпяно наказание, а мястото си сред титулярите ще отстъпи Венци Василев. Мишел Платини също е аут заради наказание. На неговото място ще се появи Спас Делев или Мартин Камбуров.
„Червен” душманин свири мача с Лудогорец Любопитно съдийско назначение направи Съдийската комисия на БФС за дербито от 21-вия кръг на NEWS7 футболно първенство между ЦСКА и Лудогорец. Главен рефер на битката ще бъде Георги Йорданов.
Реферът от Габрово за трети път ще ръководи среща между ЦСКА и Лудогорец. Георги Йорданов свири и дербито през есента между двата отбора, което шампионите спечелиха с 1:0. Тогава в 70-ата минута той изгони Мирослав Иванов от домакините, а 5 минути по-късно макар и с 10 души те вкараха победен гол чрез Марселиньо.
Далеч повече скандали имаше на другия мач между двата отбора, ръководен от него. В последния есенен кръг на миналия сезон дербито на „Армията” завърши 2:2. Тогава имаше остри протести от Лудогорец към Йорданов и помощниците му. Признат бе гол на Мораеш от спорно положение и отменен редовен такъв на Емил Гъргоров през първото полувреме. След това „орлите” поискаха и дузпа за нарушение на Костадин Стоянов.
Интересното е, че Георги Йорданов бе един от тримата главни съдии, които пътуваха до Разград и бяха участници в жребия за арбитър на решителната среща за титлата в 30-ия кръг. Тогава обаче бе изтеглен Георги Кабаков, а Георги Йорданов бе четвърти рефер. Точно като такъв той даде сигнал на главния през първото полувреме за реплики да бъде изгонен Стойчо Младенов. Така до края на двубоя „червените” бяха водени от помощник-треньора Анатоли Нанков.

Съдиите господа или дами са?, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Съдиите си признаха, че непрекъснато ядат и пият, правят чики-рики и т.н. По тази причина трудно се предвижват по терена. Заможни хора са и ходят на дебела-риум в Австрия. Но това няма значение. Важно е, че те са с нежна душевност и никой не трябва да ги притеснява, докато съсипват мачовете. Психиката им давала заето.
В този момент главната трудност за нас е как да се обръщаме към тях – с господа или с дами? А практически е добре да разберат, че са като крадците. Просто искат да ги оставим да крадат. Това ще стане, но когато се махнат от съдийството. Дотогава на тях ще гледаме като на престъпници.
Левски с дубъл? Няма да е парадокс, продължава на втора страница вестникът. Доста хора взеха да се питат парадокс ли ще е, ако слабият Левски стане шампион и спечели купата. Във футбола знаем много добре, че всичко е възможно и класирането се определя от точките, не от играта. Ако Левски продължава по този начин, да, точки се трупат, но я късметът ще ги напусне, я ще срещнат по-добре организиран отбор и ще имат проблеми в Европа.
Поначало не само Левски, а всеки, който е тръгнал за титлата, не трябва да прави много грешки. Наслушахме се преди началото на втория полусезон, че едва ли не някои отбори ще бият по 15 мача, което няма как да стане. И в Лудогорец се вижда, че има спад на формата, пример е мачът с Литекс. Иначе само такива двубои като този и във Враца ще върнат хората по трибуните. Не с обещания в пресата, а с такива истински мачове се печели публика. Не мисля, че Левски е слаб отбор, по-скоро в момента е неубедителен. Когато отборът ти не играе най-добрия футбол, не значи, че всичко е загубено. Просто трябва да си вземеш мачовете с манталитет и хъс. Макар и да играеш лошо, да побеждаваш. В момента в битката за титлата се намесват 5 отбора и нищо чудно този, който не очакваме, да стане шампион. Имат мачове помежду си, а и тежки гостувания. Сега най-важно е да имаш и качествени футболисти, и такива с хъс и характер. В трудните моменти да стиснат зъби и да спечелят не само мачовете за първенство, но и за купата. Срещу Берое Левски не беше убедителен в първите минути, по-точно до първия гол. Попаденията предрешиха изхода от срещата. При сините в последно време победите се получават повече на мускули, отколкото с някакво качество на игра. Интересно е обаче дали този хъс ще им помогне в тежък двубой като задаващия се с Лудогорец. Всичко е въпрос на преценка и моментна форма. Разградчани са далече от футбола,» който виждахме миналата година. В никакъв случай обаче не трябва да ги отписваме. Имат две излизания на ЦСКА и Левски, но точно в такива мачове се показва дали си отбор. Миналата година победиха Левски на Герена, а с ЦСКА направиха равен. Титлата е много по-сладка, когато победиш прекия съперник, особено и пък на неговия стадион. Така показваш, че си по-добър от него. Карвальо този път показа футбол срещу Берое. До голяма степен победите на сините зависят от неговата игра. Когато той е неубедителен, Левски страда. Христо Йовов наистина донесе футболното на терена срещу Берое. Добър играч и може да помогне в определени двубои, но не и постоянно. Знаем, че Йовов не е първа младост все пак и е нормално да се поуморява.Пореден мач ми прави впечатление, че сините много
избързват да вкарват топката в средата. Това според мен идва от критиките и желанието да покажат, че могат да победят. Когато те притиснат в твоята половина, е трудно да разиграваш. Правилно каза Боримиров след мача, че много лесно стигат до вратата им, това действително е така. Срещу Пирин няма да е никак лесно на Левски. Гоце Делчев са нелош отбор, видяхме как изненадаха Лудогорец в Разград. Хората от този край са нахъсани и непримирими и гонят до последно целта си.
ЦСКА няма да бие Лудогорец Ако обичате залаганията, хвърляйте се здраво на двойния разградски шанс. Лудогорец се посъвзе с победата над Локо Сф, а в неделя показа и позабравен морал, устисквайки реми с човек по-малко срещу най-добрия в момента отбор в първенството – Литекс. Затова и не е трудно да се предположи, че шампионите няма да се дадат в Борисовата градина. Още повече че традицията е на тяхна страна – ЦСКА няма победа над разград-чани за първенството в София. Всъщност въобще няма такава в “А” група.
Огледайте се по-сериозно и в хикса в Своге, той може да е от стратегическо значение за Локомотив Сф. За червено-черните всяка точка е добре дошла, а и Емил Велев е напът да докаже, че и с хиксове се оцелява в “А” група. След този срещу ЦСКА Кокала взе по точка от Ботев Bp и от Етър в Сливен, още един хикс и срещу Славия го качва още по-високо над чертата. За белите приоритет е купата, а в Своге е важно да не паднат, все пак стогодишнина посрещат на другия ден. И не на последно място – двайсетина часа преди първия съдийски сигнал Венци Стефанов се провикна, че отбор като Локото не заслужава да изпадне. А който Венци е казал, че ще остане, остава в групата. Особено когато му предстои мач със Славия.

Ботев Пловдив взе Ромарио, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Ботев Пловдив ще се подсили с нов нападател за следващия сезон. Канарчетата на практика си осигуриха услугите на Ромарио Кортцорг. Той идва от втородивизионния холандски тим Дордрехт. 23-годишният футболист вече е подписал предварителен договор с жълто-черните. Контрактът му е за срок от 3 години и ще влезе в сила от лятото.
Трансферът не е изненада, тъй като през зимата Станимир Стоилов бе насочил поглед към играчи от холандски клубове. Той привлече Марлон Перейра и Луис Педро. От Левски обаче успяха да му измъкнат Гари Родригес, който също се подвизаваше в Дордрехт.
Очаква се следващата седмица Ботев Пд да привлече още един футболист от Холандия. Става въпрос за централен защитник, чието име за момента се пази в тайна. Така Стоилов ще бъде готов с лятната селекция далеч преди края на сезона.
24-годишна ще води Галатасарай Жена се готви да застане начело на Галатасарай в мачовете от вътрешното първенство, след като треньорът Фатих Терим бе изгонен от съдията срещу Мерсин (3:1) и предстои да му бъде наложена санкция. Според медиите в Турция в негово отсъствие отборът ще бъде воден от 24-годишната бивша футболистка Дуйгу Ердоган, която има лиценз Про. Терим обаче е на линия за мача с Реал М в Шампионската лига днес.
Букмейкърите фаворизират ЦСКА срещу Лудогорец Всички букмейкьрски компании дават предимство на ЦСКА в мача срещу Лудогорец в четвъртък. “Еврофутбол” оценява шансовете на червените да спечелят двубоя с коефициент 2.00, ставката за равенство е 2.85, а за победа на разградчани също 2.85. В чуждите компании коефициентът за успех на ЦСКА в дербито стига до 2.50, но при всички се запазва тенденцията, фаворизираща червените. Това е и най-интересният мач от предстоящия междинен кръг в А група, който може да завърже още повече интригата за титлата.
В същото време обединението на фенове на ЦСКА “Офанзива” и централният фенклуб на ЦСКА “Сектор Г” публикуваха отворено писмо, в което се разграничиха от действията на привърженика на червените, който бе заснет да участва в политически кампании, свързани с предстоящите избори, феновете на ЦСКА призовават медиите да не асоциират повече това лице с всички привърженици на 31-кратните шампиони и отправят апел към самия него да спре да говори от името на запалянковците на армейците. Ето какво пишат от “Офанзива”.
Отворено писмо През изминалата седмица Видяхме как за пореден път един човек с действията си си позВоли да петни името не само на “Сектор Г, но и на Всички Армейци, замесвайки себе си в гнусни политически игри. Ние от “Офанзива” сме категорично против това медиите да асоциират този човек с всички привърженици на ЦСКА и той да бъде представян като “неформален лидер на феновете”. Напомняме, че въпросният господин от есента на миналата година вече не е председател на “Клуба на привържениците на ЦСКА”, а оглавява новосъздадена от самия него “организация” (целите и дейността, на която, не бихме искали да коментираме). Поради тази причина молим “уважаемият” господин, занапред да говори само от свое име или от името на “организацията”, която представлява, за да не се прехвърлят негативите от действията му върху всички нас.
Надяваме се, че многобройните червени фенове най-сетне са видели истинската същност на този човек, за която ние сме предупреждавали многократно преди. Считаме, че масовият привърженик е достатъчно интелигентен, за да не се поддаде на манипулациите на Господина. Умелото му говорене пред медиите и опитите му отново да се измъкне чист от ситуацията целят да прикрият факта, че той за пореден път действа единствено воден от мисълта за собствената си финансова изгода. Години наред бяхме свидетели как този човек трупаше всякакъв вид дивиденти на гърба на хилядите привърженици на ЦСКА. Приписваше си заслугите за многобройните силни представяния на “Сектор Г в страната и чужбина, а в трудните моменти хвърляше вината върху останалите.
Армейци, от всички нас зависи веднъж завинаги категорично да се разграничим от този човек и да не позволяваме да ни злепоставя занапред!