Ферари няма да пренебрегва квалификациите

Източник: БТА

Ферари обеща на феновете си, че няма да се отнесе пренебрежително към подготовката си за квалификациите през сезона, по подобие на миналата година,SPORTA.BG

 

Според екипа на Скудерията класирането на по-предна позиция за състезанието е още по-важно през този шампионат, защото гумите на Пирели са по-различни.

 

Въпреки че в Малайзия Фелипе Маса се нареди втори, а Фернандо Алонсо – трети, разликата с лидера Себастиан Фетел беше половин секунда.

 

От Лотус обявиха индиректно, че няма да считат квалификацията за толкова решаваща, защото според тях работата с гумите по време на състезанието е от ключово значение.

 

Пат Фрай, главният дизайнер на Ферари, обаче, не желае да омаловажава значението на квалификациите.

 

„На каквито и гуми да разчитаме в състезанието, поддържаме еднакво добро темпо. Важно е да сме по-бързи в квалификациите и работим усилено именно в тази насока”, увери Фрай.

 

„Развитието на болидите ще си проличи повече в квалификациите. Нашата цел е да излезем пред конкурентите. Надградихме над миналата година и това ще се отрази позитивно.

 

Също така работата ни с аеродинамиката е по-добра”, каза още Фрай, визирайки позитивния ефект от закупуването на новия аеродинамичен тунел.