Наско Сираков изригна: Лично ще се постарая да има извадени съдии доживот

Легендата на Левски и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) Наско Сираков също взе отношение срещу зачестилите съдийски грешни по родните терени,SPORTA.BG

 

Бившият футболист зае крайна позиция, заявявайки, че лично ще се постарае някои от мъжете в черно да бъдат изхвърлени от съдийството до живот.

 

“Интригата в шампионата се засили след последния кръг. Доста отбори проявяват апетит към титлата, но това е на базата на слабостите на водещите отбори. Политиката на Литекс е бъдещето на футбола ни.

 

Прочетох, че съдиите са обвинили медиите за грешките си. Аз не мисля, че медиите съдийстват. Допуснаха се ужасяващи грешки, които повлияха на 100 процента на изходите на мачовете, което не трябва да става.

 

Тези съдии трябва да си понесат в максимална степен наказанието и отговорностите. Аз лично ще се постарая да има доживотно извадени съдии. Ще ги разберете, когато трябва,” категоричен бе Сираков.

 

Днес Сираков бе гост на официалната церемония по награждаването с на футболисти на Славия с почетни значки от БФС, която се проведе в зала “Родина” на Националния стадион “Васил Левски”.

 

Нападателят, извел “белите” до шампионската титла през 1996 година, получи златна значка по случай 100-годишнината на Славия.

 

Сираков каза още, че е горд да бъде част от церемонията, като подчерта, че неразбирателствата му с боса на “белите” Венцеслав Стефанов отдавна са в миналото.

 

“Радвам се, че съм част от церемонията. Когато играех за Славия, отборът беше най-добрият и заслужено се окичихме със златните медали. От години не сме се карали с Венцеслав Стефанов. Сега като се видяхме си честитихме и си казахме най-нормални човешки неща”, каза Сираков.