Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:SPORT[SOCUS
Кокала и Вили се плюят на мач, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
Локомотив Сф направи огромна стъпка към оставането си в “А” група, като победи Славия с 1:0 в първия мач от 21-ия кръг. С успеха си Железничарите развалиха и днешния 100-годишен юбилей на белите. Момчетата на Емил Велев стигнаха до трите точки след гол на Антонио Павлов в 88-ата минута. Локо вече има 20 точки, с които изскочи над чертата, и вече е 11-и. Мачът в Своге беше белязан от много битка по тежкия терен и нажежени страсти на и около треньорските скамейки. През целия двубой Емил Велев и Вили Вуцов си разменяха остри реплики. Кокала не спираше да дразни колегата си, който му викна “Млъкни, бе!”. В 80-ата минута Велев беше изгонен, след като скочи на съдията Никола Попов. Въпреки че не бе на пейката, Кокала продължи да вика и да виси по оградите, за да командва своите.
Дори 100 г. не можем да навършим като хората
Славия става днес на 100 години. Велико нещо, красив празник. Да, ама на друго място. Тук – простотия до шия. Дори не в София, а в Своге. Пред 150 зрители в местното блато два от най-големите отбори на България разпукаха топката. Само това да беше, паметник да им издигнеш. А то като се почна: Кокала среден пръст размахва, Вили Вуцов реве като мома за убавиня, маршрутката с фенове от Надежда аха да се сбие с тези от таксито от Овча купел. А можеше да е толкова лесно, толкова красиво. Направи си мача на “Васил Левски”, превърни го в празник, както правят навсякъде по света. Но онези там, по света, затова са големи. А ние тук дори 100 години като хората не можем да навършим.
Меси тренира с Барселона
Контузеният Лео Меси поднови тренировки с Барса снощи и със сигурност ще влезе в групата за 1/4-финала реванш в ШЛ с Пари СЖ довечера на „Ноу Камп”. До последно обаче ще се гадае дали от щаба на каталунците ще рискуват да го пуснат титуляр. „Имам добро усещане за контузените – каза загадъчно помощник-треньорът на Барса Жорди Роура. – Но в крайна сметка ще играят само тези, за които имаме гаранция.”

На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Катун нападна Левски на село
Ромски катун погна Левски в навечерието на мача с Пирин в Гоце Делчев. „Сините” пътуваха вчера за Югозапада. Те тренираха на терена в село Мусомищe, което се намира на 800 метра от Гоце Делчев.
Там футболистите бяха шокирани от буйния и неподдържан треволяк на терена, както и от тумба роми, които атакуваха тренировката. Заниманието, което проведе Илиан Илиев, събра около терена 200-300 жители от селото. Голяма част от тях бяха роми. Те се оживиха, когато видяха доктора на Левски Михаил Илиев. Част от тях нахлуха на терена и поискаха лекарят да ги прегледа, защото били болни. Илиев отказа, а суматохата затрудни тренировката на „сините”.
Ицо праща Миланов на „Камп Hoy”
Треньорът на Литекс Христо Стоичков удари силно рамо на най-добрия ни футболист Георги Миланов. В интервю за предаването „фИфА футбол Мун-диал” легендата заяви, че халфът е готов за титуляр и в клубове като Барселона, Манчестър Юнайтед, Челси и Милан.
„Той обаче трябва да следва своя път, а не да се правят аналогии с моята кариера”, категоричен е Камата.
Локо (Сф) развали рождения ден на Славия
Локо (Сф) победи с 1:0 Славия в първия мач от 21-вия кръг на „А” група. По този начин „железничарите” развалиха празника на „белите”, които днес навършват 100 години. Успехът за „червено-черните” може да се приеме като безценен в битката им за оцеляване в елита. В същото време играчите на Славия явно доиграваха първенството, тъй като основната цел пред отбора е Купата на България. Двубоят започна с превес на Локо (Сф), като първото сериозно положение дойде в 12-ата минута. Румен Трифонов центрира от ъглов удар, Светослав Петров би с глава, но отличният рефлекс на Георги Петков предотврати чист гол. След първоначалните силни минути Локо (Сф) се прибра по-назад и почти не създаде никакви положения. Това помогна на Славия, които в 30-ата минута можеха да открият резултата. Мирослав Антонов открадна топка в центъра на терена и моментално подаде към включилия се на скорост Петър Димитров. Неговият удар с левия крак обаче бе спасен от Божидар Митрев. Последното чисто положение през първата част дойде в 39-ата минута, когато Ливраменто за малко не засече с глава центриране отдясно. През второто полувреме на терена имаше един отбор и това бе този на символичните домакини. Секунди след началото на полувремето пред Брани мир Костадинов се откри добра възможност, той центрира остро, като само отличната намеса на Георги Петков предотврати сигурен гол. Минута по-късно отново съставът на Локо (Сф) имаше шанс да открие резултата, но Петков беше на мястото си. След първоначалния натиск двата отбора се поприбраха и гледаха да не допуснат гол. Въпреки това в 70-ата минута Костадинов подаде към непокрития Пеев, но точно преди халфът да шутира, Антонио Ливраменто изби. Колкото по-малко време оставаше, толкова повече нервите взимаха връх. В 78-ата минута, бесен от отсъждане на главния съдия Никола Попов, треньорът на Локо (Сф) Емил Велев нахлу на терена, за да търси обяснение. Заради това той бе изгонен, което в случая е за втори път през пролетния полусе-зон, след като бе отстранен и по време на мача с ЦСКА за Купата на България. Въпреки това Емил Велев и неговият отбор победиха. В 88-ата минута защитата на Славия се забави с неутрализирането на Том, той изведе Румен Трифонов, който подаде на непокрития Павлов. За бившия играч на Славия не бе проблем да реализира победното попадение. До края на мача не се стигна до нищо по-интересно, освен до сбут-ването между Радослав Димитров-Меси и Антонио Цанков.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Георги Илиев: Дали сме 2.5 милиона евро за комисиони на играчи
Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев оцени шансовете на отбора да стане шампион като много високи. „Имаме седемдесет процента шанс за титлата. Но за тази цел, както ние трябва да печелим, така и другите отбори трябва да губят”, пресмята Майкьла. „Какво друго мога да очаквам освен победа срещу Лудогорец. Ако има хора, които не са осъзнали, че в нашия клуб не се признава нищо друго освен победата и първото място, значи не са за ЦСКА. Имаме най-добрите футболисти, но понякога не се раздават и не са концентрирани”, каза той.
„През нашия клуб в последните години са минали около 90 футболисти и комисионите по тях възлизат на 2.5 милиона евро”, разкри Георги Илиев, явно визирайки периода, откакто „Титан” взе властта в ЦСКА.
Меси виси до последно
Лекуващият контузия Лео Меси е go последно под въпрос за днешния мач на Барселона срещу ПСЖ в Шампионската лига. На пресконференцията вчера от щаба на каталунците не разкриха подробности дали звездата ще е готов навреме. Очакванията са той да бъде резерва и да се появи в игра само при неблагоприятно развитие на срещата.
Намериха решение за проблема на Присо
В ЦСКА намериха начин да преборят головата суша, налегнала камерунеца Нджонго Присо. Той има само два гола във всички турнири от началото на сезона и си навлече гнева на фенове и специалисти с безумните си пропуски пред противниковата врата. Въпреки това обаче и Милен Радуканов, и спортният директор на ЦСКА Аспарух Никодимов отчетоха, че именно Присо е в основата на повечето интересни атаки на тима и единственото, което трябва да подобри, е умението си пред гола. За тази цел от понеделник досега Милен Радуканов е оставал насаме след всяка тренировка с Присо и двамата са упражнявали удари във вратата. Целта е 24-годишното крило да е максимално подготвен, ако отново му се даде шанс да отбележи. Още преди няколко дни Аспарух Никодимов обяви пред “Тема Спорт”, че тази седмица ще се работи специално с камерунския футболист, за да преодолее проблемите си при завършващия удар.
Статистиката е категорична, че от началото на сезона в А група досега Присо е футболистът, излизал най-много на чисти голови позиции. Той е бил в ситуация да нанесе решаващ удар 34 пъти, но е вкарал само веднъж срещу Локо Пд. Другото му попадение е в мача реванш за Купата на България срещу Чавдар Етрополе. Присо със сигурност ще започне като титуляр в утрешния двубой с Лудогорец.