Преглед на водещите новини в спортните медии (България

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
0:0 и възелът се заплете Дадохме въздух на другите, каза босът на Лудогорец след ремито с ЦСКА, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. ЦСКА и Лудогорец завършиха 0:0 в голямото дерби на 21-вия кръг на първенството. Така възелът за титлата се заплете яко. Първите 5 тима в класирането – Лудогорец. Левски, Литекс, ЦСКА и Ботев (Пд), се вместват в 7 т. 9 кръга преди края.
Най-чистото положение за „червените” се откри в началото на втората част, когато Варела центрира от фаул, Чочев се размина, но попречи на вратаря на гостите Влади Стоянов, който изби в краката на Ани-се. Той обаче стреля в купа от играчи. Десетина минути преди края Иван Стоянов можеше да донесе победата на своя отбор, но мощният му удар срещна гредата.
„Дадохме въздух на конкурентите Левски и Литекс да дишат. Иначе имаме проблем. Притеснявам се, че не създаваме положения”, каза босът на Лудогорец Кирил Домусчиев.
Радуканов: Гонехме победата, а съперникът – равния Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов бе много разочарован от пропуснатата възможност да победи в дербито. „Нямаше много положения, но въпреки това се получи много здрав и динамичен мач. Може да се каже, че изпуснахме златна възможност да победим Лудогорец. Жалко заради публиката, която ни поддържаше от първата да последната минута, и искам да й благодаря. Ние гонехме само победата, докато Лудогорец ги устройваше и равен резултат”, обясни Радуканов на пресконференцията след мача.
„Опитвахме, се доколкото ни позволяват силите, да пресираме Лудогорец и по-бързо да им отнемаме топката. Накрая видяхте, че можеше и да ни излъжат и да загубим този мач. Бяхме по-активният отбор през цялото време. Имаме си своите проблеми и те са видни за всички”, сподели още наставникът на ЦСКА. Той коментира и желанието на феновете да се налагат млади футболисти, както и постъпката на Платини. „Разликата между юношеския и мъжкия футбол е голяма и само с желание и приказки няма да стане. Трябва поне няколко месеца да работят с мъжкия отбор, за да усетят тръпката. За Платини не мисля да коментирам – видя се какъв мач пропусна. Както се казва, кой каквото сам си направи, никой не може да го направи”, завърши Радуканов.
Гугутката: Изпотрепаха ни, не съм виждал такъв произвол Шефът на НКП на Левски Владимир Владимиров обяви пред „Меридиан Мач”, че феновете са били зловещо и безпричинно бити от полицията. „Такъв произвол не съм виждал. Изпотрепаха ни”, обяви Гугутката.„Така и не дадоха смислено обяснение. Единият полицай каза, че е хвърлена факла по бус с полицаи. Друг каза, че били обстрелвани с някакви пиротехнически средства. Дори да е истина това за факлата, не са я хвърлили 30 души, а 1-2-ма, нали така? Да издирят виновниците и да ги съдят тях, не да бият наред. Пострадаха и много невинни хора. Ужас”, коментира още Владимиров.
Той се спря и на представянето на тима в Гоце Делчев. „Ще помислим още какво да правим. Вече не знам какво е правилно. След мача с Монтана имахме разговор с шефовете и поискахме смяната на Илиан Илиев. Те сметнаха, че е по-добре да доведат Боримиров. Резултат от това обаче няма. Мислим, че мястото на тези футболисти не е в Левски, не стават за нашия клуб. Няма да търпим нещата да продължават така”, каза още Владимиров.

Лудогорец изпусна ЦСКА – 0:0 Шампионите пропиляха златни шансове, Стоянов удари и греда, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. ЦСКА и Лудогорец завършиха 0:0 в последния мач от 21 -ия кръг, нажежавайки до червено битката за титлата в “А” група.
С точката шампионите запазиха преднината си от Левски, а в рамките на 5 пункта се събраха 4 отбора на върха.
Разградчани могат да съжаляват повече за двубоя, след като в последните 10 минути изпуснаха два златни шанса. Първо Иван Стоянов със страхотен удар напели напречната греда. В добавеното време пък Димо Бакалов се откъсна, надигра Венков и шутира покрай него, но Черни с блестящ плонж изби.
Двамата треньори Милен Радуканов и Ивайло Петев опитаха да се изненадат с нестандартни стартови единайсеторки и може би затова през първата част футболът беше на ниско ниво.
ЦСКА продължава да няма шампионатна победа над Лудогорец в “А” група. Освен това в нито един от трите мача с разградчани в София в елита и за купата армейците нямат пълен успех.
Домусчиеви на мача, Титаните пак го отсвириха Собствениците на Лудогорец Кирил и Георги Домусчиеви за пореден път изгледаха мача на своя отбор. Бизнесмените, които по принцип рядко ходят на гостуванията на разградчани, този път бяха на “Българска армия”. Кирил Домусчиев рядко пропуска домакински мач на своя отбор, а по време на зимната пауза дори изгледа на живо част от контролите на шампионите в Испания.
За разлика от тях колегите им от ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов за пореден път отсвириха тима си. Титаните бяха обещали да ходят на домакинствата на червените, когато тимът се върне на Армията, но сега пропуснаха от суеверие. Все пак Борисов се появи по средата на мача, но не седна във ВИП ложата. Ръководството на армейците беше представено от изпълнителните директори Георги Илиев-Майкъла и Венцислав Живков, както и от почетния президент Димитър Пенев.
Под обсада На народа му писна и постави некадърниците от Левски под обсада. Желанието на ултрасите е категорично: Всички вън от Герена (виж декларацията на стр. 8). Ако до петък управата на клуба не вземе мерки, в събота в Подуяне ще е страшно. Тогава е мачът Левски – Локомотив Сф, като никой не гарантира, че обстановката за игра ще е нормална. Нещо повече, феновете официално се заканиха да направят живота на сините лигльовци черен.Всъщност той стана такъв за Старокин и компания още от сряда вечерта. Около 50 ултраси причакаха футболистите и треньорите на стадион “Георги Аспарухов” и изригнаха с освирквания и обиди малко след 22 часа, когато пристигна автобусът. Играчите бързо се скриха в съблекалнята под възгласите “Оставка!” и “Всички вън!”.
Някои от ултрасите иронично ръкопляскаха на футболистите, които бяха видимо уплашени. Полицията на Герена внимаваше да не се стигне до опити за саморазправа и
в крайна сметка хората се разотидоха. Чак след като полицията даде уверения, че районът е чист, футболистите на Илиан Илиев взеха да се изнизват по терлици.
За техен ужас обаче групата за натиск цъфна на Герена и на сутрешната възстановителна тренировка. „Мишки такива, взимате по 50 хиляди лева, а само ни посрамвате. Кажете ни ще играете ли, или няма. Ако не, ние ще се съберем и ще играем по-добре от вас. Сега сте навели главите, но иначе, като вкарате гол, се тупате в гърдите. Нещастници, стига сте срамили фланелката”, нареждаха непрекъснато ултрасите. Това видимо пречеше на играчите, повечето от които не обелваха дума. В същото време управата на стадиона умуваше над варианта да викне полиция и да закрие заниманието. В крайна сметка се взе решение да не се посяга на запалянковците, защото това може да покачи напрежението допълнително. Така на играчите им се наложи през цялото време на тренировката да слушат попържни. Най-голямата такава пък се чакаше късно вечерта от… Кирил Домусчиев. От изхода на двубоя ЦСКА – Лудогорец до голяма степен зависеше и съдбата на Илиан Илиев. Победа на разградчани и откъсване на шампионите пред Левски означаваше до голяма степен и край на престоя на Илиан Илиев в Левски. Срещу Джуджето са собственикът на сините Тодор Батков, както и неговите хора в надзорния съвет. Адвокатът настоявал за незабавна смяна, за да се дадат кръв и зрелища на ултрасите. Зад Илиан обаче са новият началник Даниел Боримиров, който се върна в Подуяне точно по негово настояване, както и Иво Тонев. Точно положението на Тонев е най-трудно. Шефът на тотализатора вече на два пъти обяви, че Илиев ще завърши първенството. Затова и само преди три седмици отхвърли оставката на варненеца. Сега обаче положението излиза извън контрол и нищо чудно при победа на Лудогорец над ЦСКА Левски да посрещне с нов треньор Локо Сф в събота. Още повече че този път Тодор Батков си е в България и няма да допусне с толкова лека ръка да се гласува оставането на Илиев начело на отбора. Адвоката го нямаше в София, когато се обсъждаше оставката на Джуджето, и според мнозина точно това е спасило Илиан.Ако Левски покаже вратата на Илиев, почти сигурно е, че до края на сезона отборът ще бъде воден от Ясен Петров. В момента той е шеф на ДЮШ, което ще е сигнал за феновете, че започват да се изпълняват техните искания за интегриране в първия тим на повече момчета от синята академия. Освен това за Джанини подобен пожарен вариант не е новост. Миналата година той временно пое Левски по това време и успя въпреки проблемите да го класира за евротурнирите.

Челси на 1/2-финал в Лига Европа, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Челси загуби с 2:3 като гост на Рубин Казан, но с общ резултат 5:4 се класира на полуфинал в Лига Европа. Мачът с руснаците се игра на “Лужники” в Москва.
Маскираният фернандо Торес откри за Челси още в петата минута след контраатака и дълъг пас на Лампард, а до края на полувремето резултатът се запази.
След почивката паднаха още 4 попадения. Мар-кано (51), Карадениз (62) и Натхо от дузпа (75) бяха точни за Рубин, а Виктор Моузес вкара за Челси (55).
ЦСКА пропусна шанса си – 0:0 ЦСКА не успя да победи Лудогорец на “Армията” – 0:0, и така пропусна златен шанс да догони лидера. Червените така и не намериха път към вратата на съперника и направиха твърде малко, за да спечелят. Иван Стоянов пък уцели греда за разградчани.
Неубедителните игри на двата отбора напоследък принудиха двамата треньори да направят повече промени от очакванията.
Милен Радуканов бе заложил на върха на атаката на Спас Делев вместо Мартин Камбуров. Зад него действаше Ивайло Чочев, а Маркиньос не бе в групата. На последната тренировка преди мача бразилецът е получил контузия в адукторите.
На десния бек след изтърпяно наказание от 2 мача се завърна капитанът Иван Бандаловски. Очаквано Костадин Стоянов пък остана извън 18-те.
Доста по-сериозни бяха разместванията при шампионите. Най-изненадваидо на пейката седна Станислав Генчев. Извън стартовия състав останаха още Иван Стоянов и Мирослав Иванов, който не бе сред единадесетте и за домакинството с Литекс.
Атаката на разградчани бе водена от Кишада, който бе подпомаган от задна позиция от Гъргоров. В средата на терена до Светослав Дяков изненадващо започна бразилецът Марселиньо, а Мишо Александров и Милисавлевич действаха по крилата.
В първите минути по-активни бяха действията на червените, които опитваха да наложат превес и контрол върху срещата, но това не даде особен резултат. Разградчани пък бяха малко по-предпазливи.
Първото по-сериозно положение бе за Лудогорец. В 8-ата минута Мишо Александров се възползва от неточна изява на крайно неубедителния Михаил Венков по дясното крило, навлезе навътре и отправи коварен удар, но той профуча малко над напречната греда. Александров и Милисавлевич често разменяха местата си по двете крила, което придаваше малко по-голяма острота 8 действията на зелените. Продължаваше да прави впечатление неориентираната игра на Венков, който още в 19-ата минута си изкара жълт картон. Червените трудно задържаха топката за по-продължително време и бързо я губеха, като битката се водеше предимно в средата на терена.
В 24-ата минута съдията Георги Йорданов показа напълно заслужен жълт картон на Варела, който се опита да си изпроси дузпа. След това положение армейците вдигнаха леко оборотите и започнаха по-често да се задържат в половината на противника.
Анисе и Варела бяха футболистите в червено, които в тези минути най-често се опитваха да раздвижат играта.
Доста инертен в състава на гостите бе Марселиньо, който сам се изолира от играта. Същото в известна степен са отнасяше и за нападателя на ЦСКА Спас Делев. Той заедно с Чочев бяха доста пасивни. В 35-ата минута реферът спести жълт картон на Светослав Дяков за груб фаул. Три минути по-късно Варела отправи силен удар при ъгъла на пеналта, който мина на сантиметри над напречната греда.
През първата част будеше недоумение пасивната игра на армейците, които не отправиха нито един точен удар. А с оглед позицията си те трябваше на всяка цена да гонят победата. Докато действията на разградчани бяха оправдани, тъй като точката влизаше в плановете им.
На почивката Петев замени неубедителния Милисавлевич с Иван Стоянов, с което целеше да раздвижи играта на тима си. Втората част започна с натиск на ЦСКА.
В 50-ата минута червените пропуснаха най-добрата си възможност дотук. След центриране на Варела от фаул Чочев не успя да засече топката, оставен сам в малкия пеналт, Владо Стоянов изби, тя попадна у Анисе, който стреля, но бранител на Лудогорец изби. В действията на армейците определено се забелязваше сериозно раздвижване. Лудогорец отговори с бърза контраатака, но последователно Гъргоров и Иван Стоянов не успяха да уцелят топката от добри позиции. В 55-ama минута Пешев се върна към познатата си схема, след като Генчев замени принудително Кишада. Така на върха на атаката застана Бадема, а Марселиньо мина зад него.
В 63-ата минута Радуканов най-после се реши да пусне Камбуров, осъзнал грешката си с Делев. В 70-ата минута след неточно отиграване на Кайса-ра Присо овладя топката пред наказателното поле, напредна, но вместо да бие, върна малко назад към Лукас Саша чийто удар обаче бе спасен. Само 2 минути по-късно последва нов шут, този път на Чочев с левия крак, но Стоянов изби в корнер. Червените надиграваха съперника през втората част, но така и не намираха път към гола. От нищото в 84-ата минута Иван Стоянов обаче уцели лявата греда на Черни с удар отдалеч и пропусна да донесе успеха на Лудогорец. В последната минута Черни спаси удар на Бакалов, останал сам срещу него. Така ЦСКА се провали в опита си да настигне лидера и двата тима поделиха точките в дербито на кръга
На “Герена” треперят за Базил де Карвальо В Левски са притеснени нападателят на тима Базил де Карвальо да не отнесе наказание от Дисциплинарната комисия. Причината е, че нападателят стъпи умишлено върху защитника на Пирин Гоце Делчев Гуцев в края на срещата между двата тима, завършила 1:1. Деянието на Карвальо остана незабелязано за главния съдия Мартин Богдев и той не санкционира сенегалеца. В Левски обаче се опасяват някой конкурентен клуб да не сезира ДК за деянието на Карвальо, което ясно се видя на телевизионните камери. Онзи ден от ЦСКА изискваха по този начин наказание за Марселиньо от Лудогорец, но заседанието на комисията вече бе минало и тя отказа да насрочи извънредно такова. Днес обаче ДК има сбирка и може да санкционира Карвальо.