Още един съдия изгърмя след мач на Левски

Николай Йорданов, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Пореден арбитър стана жертва на отсъжданията си след мач на Левски. Това е Николай Йорданов, който ръководи съботния сблъсък на “сините” с Литекс в Ловеч.SPORTNI.BG

Наказанието му този път не идва минути след края на двубоя, както действаха от Съдийската комисия доскоро. Сега санкцията е вследствие на ниски оценки от делегата.
Наказанието на Йорданов е за неопределено време. Това означава, че може да е аут до края на сезона, за една година или за два кръга.
“За получена ниска оценка от съдийския наблюдател на футболната среща от XXIII на А ФГ между отборите на Литекс и Левски,  СК при БФС  лишава от съдийски права за неопределен период от време съдията Николай Йорданов.
То е съгласно чл. 51, т. 5 от Правилник за футболното съдийство в Република България”, пише в становището на комисията.
Това е четвъртият главен рефер, който гърми след мач на Левски тази пролет. Преди него си заминаха за дълго Ахмед Ахмед, Ивайло Стоянов и Стефан Спасов.
Те се провалиха съответно в мачовете с Литекс за Купата, с Черно море във Варна и с Локомотив София за Купата.
Интересното е, че старши треньорът на Литекс Христо Стоичков обеща веднага след края на мача с Левски, че Йорданов ще изгори за дълго. Той преди това обеща същото да се случи и с Ахмед Ахмед.
Явно обещанията на Камата се сбъдват и вече за вечното дерби почти не останаха класни съдии. Основен фаворит да ръководи този мач е Георги Йорданов.