Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии: focus-sport
След победа с 1:0 в 87-ата минута Берое на финал, Вили полудя, фен псува Венци след мача, полицаите усмиряват боса, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Берое се класира на финала за Купата на България след победа с 1:0 над Славия. Зара-лии, които демонстрираха повече характер и заслужено се класираха на втори финал в последните 3 сезона, този път ще срещнат Левски. Двата тима изиграха слаб мач, в който нямаше много положения. Единствения гол вкара Георги Андонов в 87-ата минута, с което хвърли в екстаз близо 10-те хиляди зрители на стадиона в Стара Загора.
Загубата пък разгневи треньора на Славия Вили Вуцов, който след последния съдийски сигнал тръгна да се разправя с рефера Георги Кабаков. След това наставникът влезе в спор с полицаите, които се опитваха да го изведат от стадиона. Пред стадиона пък президентът на белите Венци Стефанов налетя да бие фен на домакините, който го напсува на “майка”. Намиращите се наоколо полицаи обаче спряха предстоящата разправия.
В ЦСКА треперят преди дербито. Ще има ли спукано Гърне? 3а радост на Левски на Димитър Борисов май не му се играе в Европа, продължава на първа страница вестникът. Поражение от Левски спестява на Гърнето милион евро. Президентът на ЦСКА вече натрупа опит да губи точки през миналите сезони За радост на Левски на Димитър Борисов май не му се играе в турнирите 72 часа преди мача с Левски началникът на ЦСКА Димитър Борисов привика отговорните фактори в клуба да им обясни, че пари за лятна селекция няма. Както и за лагери. И след това започна да реди състава на Милен Радуканов, препоръчвайки на Паро Никодимов да предаде на треньора ценните му метели. За последно Гърнето се опита да изпълнява треньорска дейност преди един много странен мач на Армията със Славия. Тогава червените паднаха с 1:2, а точно Радуканов плати с главата си за поражението. Това, че сега пак се е заел между две глупости да реди и 11 -те на Милен, е меко казано притеснително.
Раздвижването на Борисов няма как да не плаши феновете на ЦСКА. Особено тези, по-опитните, дето знаят какво е спукано гърне в жмичката. Колкото и да звучи странно, за Гърнето е добре ЦСКА да пропусне евротурнирите. Няма проблеми с лицензи, няма належащи плащания, абе, въобще рахат. Ще повикат феновете, ще повикат и ще млъкнат. Още повече че за радост на перничанина армейците могат по безпроблемен начин да останат извън Европа. При това развитие на турнира за Купата на България вече е сигурно, че четвъртото място ще даде евроизлаз само ако Левски спечели трофея, но не е шампион. Трудна работа, особено ако ЦСКА не играе сто процента в събота. На практика поражение от Левски спестява на Гърнето милион евро, че и отгоре. Спестява му и проблеми с лицензионните власти. Те ще са строги към армейците, ако софиянци са в Европа. Тогава ще им се наложи да покриват далеч по-сериозни изисквания. Докато за “А” група ЦСКА няма проблем.
Плюс за Гърнето е и футболната обстановка у нас. Силният човек в Левски Иво Тонев плаща данък на заканата си отборът му да е шампион на всяка цена.
Вече всеки съдия е гледан на кръв от съперниците на сините. Сега дербито ще бъде свирено от доверения човек на Боби Михайлов Георги Йорданов. Малко скандал, малко гюрултия, една дузпа, 1:0 за Левски и всички ще са доволни. Гърнето тропо-сва отпадането на ЦСКА от турнирите на Директивата и отива да си пие домашната ракия в Ярджиловско, защото при загуба от Левски на червените им “трябва” само домакински хикс и с Ботев на Мъри Стоилов и са категорично пети.
Не бива да се забравя и опитът, който вече натрупа Гърнето като началник на ЦСКА. При първия му сезон на Армията отборът успя да опука 5 точки преднина и да остави Левски да стигне до титлата. Още по-шокираща обаче бе миналата пролет. Тогава ЦСКА водеше 8 точки на Лудогорец, но накрая разградският тим триумфира за титлата. Направи го в директен мач, който странно защо Борисов отказа да гледа, отказа да седне в ложата до своя съдружник Кирил Домусчиев. Като добавим и една дузина мачове на ЦСКА на Армията – от 0:3 с Миньор до 1:2 със Славия, армейските ултраси наистина има защо да се притесняват. А единственият шанс да повярват, че съмненията им са били напразни, е в събота ЦСКА да победи. Иначе ще стане страшно. Особено ако евро-боецът на България остане извън Европа.
Етър не плаща дори храната и хотела Бронзовият медалист от САЩ ’94 не дава на виолетовите да ядат и да тренират в Сливен
Драмите в Етър не само че не стихват, но вече дори стават комични. След като в събота виолетовите изригнаха, че напускат “А” група заради съдийския произвол, вече няколко дни те продължават да увъртат. Вчера футболистите на Етър спряха и тренировките в Сливен. Причината е, че в последните няколко дни нито един човек от ръководството не е намерил за нужно да съобщи на футболистите какво ще е бъдещето на отбора. Шефовете не потвърдиха нито новината, че вадят отбора от “А” група, нито че продължават участието. Самите футболисти съобщиха пред медиите, че имат да получават заплати и ако не им бъдат изплатени, няма да останат повече в тима. Отборът тренира два дни двуразово, но от сряда бе принуден да спре и тренировки, защото няма къде да тренира. Оказа се, че на Йордан Лечков за ползването на хотела и базата се плаща месец за месец и отново от Етър не са спазили датата за плащане. Реакцията на Лечков била светкавична – отборът засега е в хотела, но му били спрени храненето и достъпът до тренировъчната база. Така играчите стоят в хотела и чакат някакво развитие на нещата.
Според информация на “7 дни спорт” именно финансовите проблеми са основната причина за решението на турските собственици на клуба да искат да извадят отбора от “А” група. Още след загубата от Локо Пд е станало ясно, че футболистите не е имало къде да спят, тъй като Лечков е поставил ултиматум към отбора да не се прибира без пари в хотела.

„Червени” ултраси нападнаха Митов, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Двама от тарторите на „червената” агитка атакуваха треньора на Левски Ники Митов вчера, видя човек на „Меридиан Мач”. Инцидентът се разигра в квартално кафене до стадион „Раковски”. Митов влезе в заведението заедно със свои приятел, а там по случайност бяха седнали двама от най-големите фигури в „червеното” сдружение „Офанзива”. Ултрасите на ЦСКА веднага започнаха да обиждат треньора, който обаче не се трогна особено. С усмивка на лице специалистът отиде да разговаря с ултрасите и страстите набързо утихнаха.
Дебютант ще води вечното дерби, продължава на втора страница футболният ежедневник. Георги Йорданов бе утвърден като главен съдия на вечното дерби между Левски и ЦСКА. Габровецът, който е роден на 15 декември 1973 година, ще дебютира в мача на мачовете за българския футбол утре от 16.00 часа на стадион „Васил Левски”. Изборът на Йорданов до голяма степен беше предрешен предвид наказанията, които Съдийската комисия наложи в последните седмици и контузията на лидера в ранглистата Станислав Тодоров. Никола Джугански и колегите му са заложили на по-големия опит, който 39-годишният арбитър има в сравнение с другите възможни варианти. Таско Тасков, който ръководи дербито миналия сезон, се компрометира с няколко скандални изяви, повечето от които в полза на конкурента на „сини” и „червени” в първенството – Лудогорец. Той все пак получи наряд за един от другите напечени двубои този кръг -Монтана – Локо (Сф), който е много важен за съдбата на „железничарите” в елита. Бившият футболист на Литекс Цветан Кръстев ще ръководи гостуването на „оранжевите” в Пловдив на Ботев. Срещата е с огромна стойност в борбата за разпределението на евроквотите. Помощници на Георги Йорданов в дербито ще бъдат Иван Вълчев и Георги Славов, докато за четвърти съдия бе избран Никола Попов.
Платини бяга от ЦСКА Своеволията на бразилския нападател на ЦСКА Мишел Платини нямат край. Този път звездата на „армейците” реши да си тръгне от клуба преди дербито с Левски. Платини е изпаднал в депресия и повече не иска да играе за ЦСКА. Той не виждал смисъл от изявите си в България и искал да търси ново предизвикателство. Стигнало се дотам, че Платини си купил еднопосочен билет за самолет. Шефовете на ЦСКА веднага са взели нещата в свои ръце и са разубедили Платини да промени решението си. От дълго време насам в съблекалнята на „червените” има напрежение заради “свободното” поведение на Мишел. Хората от „Титан” и Платини са дали последен шанс на взаимоотношенията си. Треньорският щаб на ЦСКА се е видял в чудо от Платини и се чуди как да тушира напрежението. Радуканов се опитва да направи всичко възможно да тушира напрежението в съблекалнята. Конфликтът между треньор и футболист е виден, но и двете страни са склонни на отстъпки. По всяка вероятност Платини ще получи последен шанс и ще започне титуляр срещу Левски.