Радуканов: Шефовете решават дали оставам в ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов бе изнервен след загубата с 1:2 от Левски във вечното дерби от 24-ия кръг на А група.

На брифинга след двубоя Радуканов заяви, че само шефовете от „титан” решават дали той ще остане на работа, след като ЦСКА на практика загуби шансове за титлата,NOVSPORT.COM

„Ще работя толкова, колкото прецени ръководството, колкото ми дадат възможност. Има думата ръководството дали оставам на работа. Моята работа е на терена. Ако са доволни, ще ме оставя. Моето мнение, е че всеки ден съм на работа и давам всичко от себе си”, заяви Радуканов.

Той обясни загубата с пропуските в атака, но не обвинява Спас Делев за големия му пропуск при 1:1.

„Имаха късмет Левски в 90-ата минута да вкарат. Стана интересен двубой в много атаки. Стана хубав мач за публиката. Имахме поравно положения, но Левски вкара едно повече. Загубихме, защото не можахме да реализираме и направихме грешка в последната минута. Преди това при 1:1 можехме да решим мача, но направихме пропуск. Не мога да кажа дали ни липсваше самочувствие. Играчите са различни, но всеки играе с качествата си. Липсваше ни последния пас през първата част. Второто полувреме пуснахме по-опитни хора – Камбуров, Платини. Те имат самочувствие, но пък нямат тая бързина, комплексно е. Не виним Спас Делев. Който не играе, той не пропуска”.

Радуканов защти тактическите си решение и отговори на нападките, че е играл прекалено дефанзивно без чист нападател.

“Пуснахме бързи трима нападатели напред. Искахме да спечели чрез преса и рано да решим мача. На първите трима, на които заложихме (Делев, Присо, Марсиньо) им липсва класа в завършващия пас и в завършващия удар, затова второто променихме нещата. Ако делев беше вкарал и бяхме спечелили 2:1 всички щяхте да викате „Браво!”. Това е наше треньорско решение. Така преценихме, че Спас Делев ще играе като централен нападател. Той може да играе на всяка позиция в атаката. Костадин Стоянов влезе, защото Венков се контузи и нямахме ляв бек. И двата отбора се умориха накрая, елементарни грешки направихме.”

„Продължаваме да работим. Трябва да победим Ботев (Пд) и така до края. Много е далеч да мислим за Лига Европа, един месец има още”.