Новак Джокович засипа с похвали Гришо

Григор Димитров, снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният №1 в тениса, Новак Джокович, не пести похвалите си за младата българска звезда, Григор Димитров, пред официалния сайт на Асоциацията на професионалните тенисисти.

Сърбинът ще почива в първия кръг на турнира от сериите “Мастърс” в Мадрид, а във втория може да се изправи именно срещу Гришо, ако българинът преодолее, участващия с уайлд кард Хавиер Марти.

Ето какво каза Джоквич за първата ракета на България: “Той е способен да играе на много, много високо ниво, защото е изключително талантлив.

Димитров е тенисист, който може да играе на всякаква настилка и го показва. Стилът му на игра подсказва, че той може да покаже най-доброто от себе си на най-твърдите и най-бързите кортове.

Но на турнира в Монте Карло, когато принуди Надал да играе три сета срещу него, Григор показа, че се справя също толкова добре и на клей.

Надморската височина в Мадрид е 500-600 метра, което помага на по-агресивните тенисисти и тези, имащи силен сервис.

Топката се движи по-бързо във въздуха, която ще направи Григор Димитров много опасен съперник на подобна настилка”.

Самият Димитров преди няколко дни сподели пред Си Ен Ен, че му се иска хората да спрат да го сравняват с швейцарската звезда Роджър Федерер.

“С всички тези сравнения, мисля че определено искам хората да спрат да правят това. Разбира се, че имаме някои общи черти и съм поласкан да чуя това.

Всъщност в началото си мислех, че всичко това е много готино. С времето обаче осъзнах, че се опитвам да изградя мой собствен стил на игра и да правя моите си удари на корта”, коментира Гришо.