Официално: Манчестър Юнайтед обяви за Дейвид Мойс


Дейвид Мойс замени Сър Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед. Ексклузивната новина официално беше обявена от “Олд Трафорд” чрез съобщение на интернет страницата на клуба.

50-годишният специалист, който в продължение на 11 години беше начело на Евертън, от 1 юли наследява на поста при “червените дяволи” легендарния шотландец,БЛИЦ

Договорът на Мойс е за срок от 6 години.

Живата легенда на Манчестър Юнайтед вчера обяви, че след повече от 26 години слага край на знаменитата си кариера и се пенсионира. По-рано днес от “Гудисън Парк” съобщиха, че Мойс напуска клуба след края на настоящия сезон, тъй като вчера е изразил желанието си да се присъедини към “червените дяволи”. Именно Сър Алекс е посочил сънародника си за свой наследник.

Мойс ще води “карамелите” в мачовете срещу Уест Хям и Челси, след което се мести на “Олд Трафорд”, където го очаква много работа и тежката задача да наследи Сър Алекс.

По-рано днес Евертън благодари на Мойс за работата му в клуба от март 2002 г. до момента. Шотландецът води тима от “Гудисън Парк” в повече от 500 мача, включително четири кампании в Европа. Преди това сънародникът на Фъргюсън бе начело на Престън в периода 1998-2002, като Манчестър Юнайтед е третият му клуб в треньорската кариера.

Като футболист Мойс е играл за Селтик, Кембридж Юнайтед, Бристол Сити, Шрозбъри, Дънфърмлин, Хамилтън и Престън.