Преглед на водещите новини в спортните медии (България

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:FOCUS-SPORT.NET
Фенове на Борусия бити в Пловдив Агитка на Локо (Пд) атакува бултраси и немци, майка също пострада, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. При кърваво меле след пловдивското дерби пострадаха и ултраси на Борусия Дортмунд. Няколко фенове на финалиста в Шампионската лига се черпили с привърженици на Ботев, когато били атакувани от агитка на Локомотив в ресторант „Даяна” в центъра на града. Очевидци разкриват, че мелето било жестоко. От МВР съобщиха, че са задържали четирима след мача.
При друг инцидент пострада и невинна жена. 18-годишен фен на Ботев бил последван до дома му от привърженик на Локомотив, който ударил майка му, след което бил задържан от органите на реда.
Кървари мелете след дербито на Пловдив, продължава на втора страница футболният ежедневник. Въвлякоха в битката и ултраси на Борусия Дотмунд, майка също пострада при инцидентите
Кърваво меле си спретнаха агитките на Ботев и Локо след дербито под тепетата. В центъра на града 40 „черно-бели” фенове са нападнали бул-трасите в ресторант „Даяна”. Битката била уговорена, като компания на „жълто-черните” запалянковци правели четирима немски привърженици на финалиста в Шампионската лига Борусия Дортмунд. Подпийнали първоначално в ресторанта, бултрасите се сбили помежду си, след което били нападнати от „смърфовете”.
И вчера локви кървища стояха по улиците по булеварда до Централна поща. Очевидци разкриват, че мелето било ожесточено. Летели павета, камъни, плочки, както и вилици, чинии, шишета от съседните заведения. Бързата намеса на „Алфа COT” предотвратила по-големи ексцесии, фен на Ботев е ударен тежко и е със спукана глава. От МВР скриха инцидента, като в официалните им бюлетини пишеше, че са задържани едва четирима души след дербито. Момичета и младежки между 14 и 34 години са се опитали да внесат пиротехнически изделия. Всички те са били отведени в 6-о РПУ. По време на футболната среща привържениците и на двата отбора са хвърлили общо 15 бомбички, 48 бутилки от минерална вода и са запалили 37 димки и 51 факли.
От ръководството на Локо (Пд) се договориха с колегите от Ботев да не пускат жалба заради погром по автобуса на тима. Вчера от щаба на „жълто-чер-ните” описаха щетите по рейса и ще заплатят сума, която да покрие разходите по ремонта.
За друг инцидент – сбиване на бул. „Никола Вапцаров”, е бил получен сигнал в Първо РУП. Пристигналият на място автопатрул установил, че малко преди това на ул.”Славееви гори” 18-годишен младеж – фен на Ботев, който се прибирал от футболния мач, е бил пресрещнат от мъж с инициали Й.З. и фланелка на Локомотив, който започнал да го обижда и псува. Момчето не отвърнало на грубостите и продължило към дома си, а противникът му вървял след него до бул. „Никола Вапцаров”, където ударил майката на 18-го-дишното момче. Минути след това пристигнали полицаите и заварили 42-годиш-ния Г.Д., който също опитал съморазправа с младежа. Провинилите се Й.З. и ГД. са задържани в ареста на Първо РУП за 24 часа, като проверка с дрегер е установила, че двамата са употребили алкохол.
Любо Пенев извика Огнянов и Христов в националния тим Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев ще гласува доверие в разширения състав на футболистите на Ботев Мариян Огнянов и Йордан Христов. Двамата дебютанти ще бъдат включени в групата за азиатското турне, което предвижда контроли с Япония на 30 май и с Казахстан пет дни по-късно. Лагерът на националите ще започне на 27 май, или ден след като официално приключи шампионатът.
Добрите изяви на „канарчетата” напоследък са накарали Любослав Пенев да тества качествата им в полезните проверки. Може да има и други играчи на „жълто-черните”, като сред набелязаните са Веселин Минев, Тодор Неделев и Иван Цветков, но те вече са играли за националния отбор и за тях не е получен факс за оформяне на документите около задграничното пътуването до Азия.
Националът Веселин Минев пък получи петия си жълт картон и ще изтърпи наказание в предстоящия мач с Миньор, който ще се играе на стадион „Българска армия” заради наказанието на перничани.

Пената прави мач ЦСКА – Астън Вила Двубоят ще е бенефис за Стилиян у нас, сигурно ще е догодина, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. След решението на Петров да спре с футбола
Стилиян Петров официално обяви вчера оттеглянето си от активна състезателна дейност. Решението на капитана на Астън Вила отприщи куп коментари на Острова, където съотборници и доскорошни съперници изказаха възхищението си от знаменитата кариера на Стенли.
У нас пък най-бързо реагира Димитър Пенев. Той призна пред “7 дни спорт”, че ЦСКА вече организира мач с Астън Вила.
– Това е наша стара идея, която датира от близо година. Сега, след като Петров обяви, че се оттегля, ще я осъществим на практика. Най-вероятно мачът ще е догодина и ще е бенефис на Стилиян у нас. От него ще излезе отличен треньор – каза Пената.
Мойс е новият мениджър на Юнайтед, продължава на първа страница вестникът. Дейвид Мойс бе назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед с договор до лятото на 2019 г. Шотландецът заема поста на своя съгражданин Алекс Фъргюсън, който си тръгва изненадващо след 27-годишна служба. Досегашният наставник на Евертън бе избран на поста по предложение на своя знаменит колега и с пълно единодушие от клубното ръководство. Първата задача на Мойс е да убеди Уейн Руни да остане. Изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил пък отлетя за Мадрид, за да преговаря за завръщането на Кристиано Роналдо.
След време Ботев ще е най-силният отбор у нас Ботев трябва да съжалява, че се отдалечава от Лига Европа. Надеждата умира последна, но нещата вече стават много трудни. Поглеждайки и програмата на ЦСКА, и на Ботев, пловдивчани имат тежко гостуване на Лудогорец. Затова в мача с Локо Пд трите точки бяха от изключително значение.
Всеки иска бързи успехи, но този процес изисква търпение. Следващата година, ако се направи добра селекция и се привлекат няколко добри попълнения, без значение от България или от чужбина са, ще могат да се гонят по-високи цели. Но е факт, че имаме нужда от още класни играчи, ако искаме да гоним по-високи цели. През този сезон целта беше да се сглоби отбор, да се изгради стил. Ако се следва програмата, която е за следващите четири години, мисля, че Ботев спокойно ще се превърне в най-силния отбор в България. Така че постигнатото през този сезон е успех и е трамплин към постигането на високи цели.
Иначе е очевидно, че в последно време има проблем пред отбелязването на гола. Може би това е малшанс. За разлика от мача с ЦСКА в дербито с Локо се създадоха повече положения. Можеха да вкарат доста голове момчетата, но не се получи. И за мен, и за публиката тази суша, която ни е налегнала, е учудваща. Но така е във футбола – когато топката не иска да влезе, няма какво да направиш.
Моето лично мнение за Вандер е, че повече играе за себе си, малко позира пред публиката. В защитен план въобще не помага. Той си играе някакъв собствен футбол. Има качества, но информацията, която излезе, че е изваден от отбора, въобще не ме учудва. Не може да поставяш себе си над отбора.

Потушиха бунт за пари в ЦСКА Играчите не уважиха тържеството за юбилея, заплашили, че няма да тренират, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Бунт за пари сред футболистите на ЦСКА бе потушен в последния възможен момент. Играчите не присъстваха на тържеството по случай 65-ия рожден ден на клуба, което се проведе вчера в ранния следобед на „Армията”. Те са заплашили и че няма да тренират, докато не им бъде платено, футболистите обаче получиха по една заплата и проведоха нормално заниманието си, след като ден по-рано са обявили какви мерки ще предприемат, ако искането им не бъде изпълнено.
В момента на играчите се дължат по две заплати, които след няколко дни ще станат три. ЦСКА продължава да виси и с лиценза за следващия сезон.
Тържеството, организирано вчера на „Армията” по повод юбилея, пък бе повече от скромно. На него освен футболистите не присъстваха и собствениците на клуба.
Лудогорец ще е шампион Треньорът на Литекс Христо Стоичков отписа шансовете на Левски за титлата. “Битката отдавна е приключила. Лудогорец е първи, другите да му мислят. Литекс го изкараха отвсякъде. Знаете кой ни изкара – този, който не се появява никъде. Няма какво да се заблуждаваме”, каза Ицо, визирайки Борислав Михайлов. Камата разкри, че преди няколко дни отново е дал показания в ГДБОП за 6 мача на ловчанлии.
Вчера Стоичков бе избран за заместник-председател на БОК.
Михаил Иванов излиза срещу бившия си тим Треньорът на Левски Николай Митов ще направи някои промени в състава за гостуването на Ботев Враца с цел да запази част от титулярите си за финала за Купата на България срещу Берое в сряда.
На вратата на стадион “Христо Ботев” ще застане Михаил Иванов. Любопитното е, че през зимата сините го привлякоха именно от Враца. Пламен Илиев пък ще остане на скамейката. До момента Иванов е пазил само в един мач за Левски в А група – домакинското равенство 0:0 с Монтана. Бе на вратата и срещу Локо Сф в полуфиналите за Купата на България.
Като бекове ще действат Роман Прохаз-ка, на мястото на висящия с картони Дъстли Мулдер, както и Орлин Старокин, който ще замести наказания Нуно Пинто. Митов се колебае и на кого да заложи 8 центъра на отбраната – с най-големи шансове да започнат срещата са Даниел Димоб и Ро-мен Ели. На терена обаче може да се появи и Йордан Милиев.
Като вътрешни халфове ще действат Стефан Велев и Станислав Ангелов, а Йовов ще получи почивка. По крилата ще са Гари Родригес и Илиян Йорданов, Митов ще се колебае до последно кой да води атаката – Силва или Карвальо.