БФС пусна в продажба билетите за благотворителния мач на Стилиян Петров

Българският футболен съюз от днес пусна в продажба билетите за благотворителния бенефис на Стилиян Петров.

Мачът ще се играе на националния стадион “Васил Левски”, а на терена ще излязат Легендите на България, селектирани от треньор номер 1 на България за XX век Димитър Пенев, срещу ветераните на английския Астън Вила.

Мачът е благотворителен под мотото “Подкрепи Стан”, а събраните приходи от билети ще отидат за лечението на деца, страдащи от левкемия.

Мачът ще се предава единствено и екслузивно по БНТ1 и sport.bnt.bg от 15:00 часа на 26 май.

Атаката на България ще бъде водена от носителя на “Златната топка” за 1994 година Христо Стоичков и от нападателя на английския Фулъм Димитър Бербатов. Специално за мача ще направи опит да се прибере и друг от най-добрите приятели на Стилиян – Мартин Петров, който в момента играе за испанския Еспаньол. Въпреки че сезонът в Примера дивисион няма да е завършил, Мартин ще помоли треньора Хавиер Агире да го пусне, за да подкрепи благородната кауза и приятеля си от детинство и бивш съотборник в националния отбор.

В българския отбор личат имената още на героите от САЩ’94 Йордан Лечков, Наско Сираков, Красимир Балъков, Емил Костадинов, Петър Хубчев, Цанко Цветанов, Трифон Иванов, Даниел Боримиров, Петър Михтарски, Ивайло Андонов. Ще ги подкрепят още Гошо Гинчев, Божидар Искренов, Илиан Илиев, Радостин Кишишев, Емил Велев, Станимир Стоилов.

Целият “А” национален отбор, начело със селекционера Любослав Пенев, който събира тима за предстоящите приятелски мачове с Япония и Казахстан, също ще присъства, като Пенев вероятно ще облече отново националната фланелка и ще се пусне в игра.

От британското посолство в България потвърдиха, че Негово превъзходителство Джонатан Алън ще изиграе по 5 минути за двата отбора като знак на подкрепа за каузата и добрите отношения между Великобритания и България. Самият Стилиян Петров все още не е много сигурен, че ще може да присъства на събитието, въпреки че има огромно желание да се докосне до българските фенове, които толкова горещо го подкрепяха през последните 14 месеца.

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България през миналата седмица обяви официално края на състезателната си кариера и анонсира, че ще се занимава с благотворителност и вероятно ще основе своя фондация за борба с левкемията. Още много изненади са подготвени за зрителите, които дойдат по трибуните, за да изкажат своята подкрепа за Стилиян Петров и да подпомогнат лечението на децата на България, страдащи от коварната болест.

Фото:БТА