Цяла Аржентина се моли за Меси

Лионел Меси е изнесен на носилка, снимка: EPA/БГНЕС

Поредната контузия на звездата на Барселона Лео Меси изправи на нокти цяла Аржентина. Феновете в страната тръпнат в очакване дали любимецът им ще е на линия за мачовете през юни. sportni.bg

Тогава на южноамериканците им предстоят две световни квалификации. Те са срещу тимовете на Колумбия в Буенос Айрес и Еквадор в Кито. Мачовете са на 7 и 11 юни.
Победи в тях гарантират участие на аржентинците на световното в Бразилия догодина. А участие на Меси със сигурност ще спомогне за добри резултати.
“Има 26 дни до тогава. С нетърпение очаквам да разбера становището на лекарите. Ако е готов, с удоволствие ще разчитам на него.
Дори да не е в първоначалния състав, с радост ще го добавим. Все пак говорим за най-добрия футболист в света. Той има право сам да реши как се чувства и какво да прави”, заяви селекционерът Алехсандро Сабела.
Меси със сигурност няма да играе повече за Барселона този сезон. Той е получил усложнение на травмата в бедрото и ще е аут за минимум три седмици.
Първоначално аржентинецът се контузи в битката с ПСЖ от четвъртфиналите на Шампионската лига. Впоследствие той изигра няколко мача, но не беше напълно възстановен.
Затова сега в Аржентина му дават правото сам да избере дали да играе. При всички положения обаче няма да се рискува здравето му, за да не се стигне до ново усложнение.