ЦСКА отива поставен в Лига Европа

Евентуалното участие на ЦСКА в Лига Европа тази година ще започне още от първия квалификацио­нен кръг на 4 и 11 юли. В този кръг тръгват вторият и третият в първенст­вото. „Армейците” със сигурност ще са поставени на този етап и се очаква да имат скромни съ­перници.novsport.com

Засега в списъка са Торпедо Кутаиси (Грузия), Иртиш и Астана (Казахстан), Жалгирис и Круоя (Литва), Мика и Ганздасар (Арме­ния), Лачи, Теута и Кукеш (Албания), Мариенхам (Фин­ландия), Крузей-дърс (С. Ирландия), Дроида Юнайтед (Ейре), Еърбъс, Престатин и Бала Таун (Уелс), Вест-манеяр (Исландия), Викингур и Фугла-фьордур (Фар. ост­рови), Тираспол (Молдова), Транс Нарва (Естония), Санта Колома (Андора) и още някол­ко отбора от Маке­дония, Черна гора, Малта, Люксем­бург и Сан Марино.
Ако преодолеят този етап, ЦСКА и Лудогорец заедно с носителя на Купата Берое ще участват във втория предва­рителен кръг на 18 и  25  юли. Там „червените” с кое­фициент 8,450 поч­ти сигурно също ще са поставени, докато разградчани и старозагорци, ко­ито са с равен кое­фициент 3,450, по-вероятно да бъдат сред непоставените отбори.