Преглед на водещите новини в спортните медии (България

офия. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Батков подхлъзна Митов, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Треньорът на Левски Николай Митов не е получил нов дългосрочен договор, а може и да се размине с него. Собственикът на тима Тодор Батков каза вчера, че все още не е предложен контракт на наставника. Самият Батков обаче обяви след победата над Лудогорец, че Николай Митов е новият стар треньор на тима.
– Ще му дойде и времето на договора, но моята дума тежи повече от лист хартия. В момента имаме една цел и тя е в събота да триумфираме в първенството – бе коментарът на Тодор Батков по казуса „Митов”.
След победата над разградчани въпросът за нов договор на Митов отклони и изпълнителният директор Иво Тонев. Интересното е, че едно от обещанията на сините шефове към Ники Митов, когато пое тима, бе, че ако Левски е шампион, той остава. Явно на Герена обмислят нов вариант за треньор от лятото.
Дербито на отчаяните Всички броят Левски за шампион, но Лудогорец до последно може да остане в играта. Със загубата на Герена Разград изпусна питомното и сега ще гони дивото. Тимът на Ивайло Петев приема Ботев Пд и само домакинска победа ще остави интригата за титлата в последния кръг на първенството. На Лудогорец му потънаха гемиите след провала в последния двубой и в Разград имаха мъчната задача да вдигнат играчите и психически, и физически. Очаква се Петев да направи няколко промени, като две от тях са принудителни. Нападателят Роман Безяк, който излезе титуляр на Герена и се контузи, пропуска домакинството на Ботев. Така за върха на атаката е гласен бразилецът Кишада. Емил Гъргоров отново няма да хване ръка сред титулярите, твърди се в Разград. По всяка вероятност Бадема ще се появи като резерва, за да се сбогува с разградската публика. Мястото на Гъргоров изстина тази пролет, след като се разбра, че не иска да поднови договора си клуба.
Проблеми след мача с Левски имаше и Мирослав Иванов, който по всяка вероятност също няма да е титуляр. На негово място по крилото в игра ще се появи Михаил Александров. На другия фланг ще бъде Иван Стоянов. Освен за травмите в щаба на Ивайло Петев са не по-малко притеснени и от слабата форма на звездата Марселиньо. Тази пролет най-скъпият играч на Лудогорец дръпна мощно ръчната и рязко смъкна нивото си. В Разград се надяват бразилецът малко от малко да завърши сезона с по-добра игра.Голямата тежест в средата на терена отново ще падне върху двойката опорни халфове Станислав Генчев и Светослав Дяков. Промяна ще има в защитата. Наказаният за червения картон срещу Левски Любомир Гулдан пропуска двубоя с Ботев. Така до румънеца Козмин Моци ще застане Александър Барт, а на беко-вете ще играят Йордан Минев и Кайсара.Подобно на Лудогорец, който изпуска титлата, Ботев Пд трябва да се надява на чудо за място в Европа. Тимът на Станимир Стоилов трябва да бие в Разград, а ЦСКА да се издъни, за да има Ботев шансове в последния кръг да измести червените от третото място. При всички положения пловдивчани са амбицирани да излязат с чест и високо вдигнати глави от срещата, като хората на Мъри ще се опитат да използват и спада в настроението и играта на домакините. Освен всичко друго тимът има да си връща за скандалната загуба от шампионите през есента в Пловдив.
Стоилов ще заложи на вариант 4-2-3-1. Голмайсторът Иван Цветков ще води атаката на пловдивчани и ще бъде най-сериозната заплаха за вратата на Владислав Стоянов. От втора позиция ще напада Мариян Огнянов, по дясното крило ще вършее Тодор Неделев, а отляво е възможно да бъде изтеглен в по-предни позиции Артур Енрике. Бразилецът ще играе на лявото крило, ако Мъри остави на пейката Луис Педро. Холандският краен защитник Марлон Перейра ще започне в титулярния състав, като с този мач Стоилов ще се произнесе дали е издържал теста за оставане в Ботев Пд.
С травми са националът Веселин Минев, както и Асен Караславов, който няма да остане в отбора след края на сезона, но ще му бъде предложена работа в клуба. Вандер Виейра продължава да е отстранен от тима.
Домусчиев наясно със съдбата на Петев Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев вече е наясно със съдбата на Ивайло Петев. Олигархът обаче ще съобщи решението си след края на първенството. То по никакъв начин не зависи от това ще направи ли Лудогорец чудото да вземе титлата. Домусчиев вече е обсъдил въпроса със своя брат Георги, като двамата са на едно мнение. Какво е то, може да се разбере още днес, ако двубоят не завърши с победа на домакините.
В Разград прогнозират, че ако Петев остане начело на състава, от Лудогорец ще си тръгнат поне 6-7 души. Факт е, че в последните няколко кръга специалистът започна да върти сериозно титулярната еди-найсеторка, очевидно недоволен от някои от привилегированите състезатели.
В същото време обаче от няколко кръга насам никой от шефовете на Лудогорец не е обявил, че сто процента бившият футболист на Литекс няма да бъде уволнен след сезона.

Левски продава Гаджев и Карвальо, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Левски ще се опита да продаде две от големите си звезди. Става въпрос за Бaзил де Карвальо и Владимир Гаджев. „Сините” дори са склонни да намалят наполовина финансовите си искания, за да улеснят трансферите. През зимата за Карвальо бяха търсени близо 800 000 евро. На Гаджев пък отдавна е обещано да бъде пуснат и няма да му се правят спънки.
В същото време „сините” ще пробват да привлекат нападателя на Висла (Краков) Цветан Генков. В момента таранът не играе редовно, а през лятото ще стане и свободен агент.
Стойчо спаси лиценза на ЦСКА, продължава на втора страница футболният ежедневник. Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов спаси лиценза на тима за следващия сезон. Вчера той подписа споразумение с клуба, според което ще му бъдат платени 240 000 лева. Това, разбира се, не е сторено и за момента Екзекуто-ра не е взел и стотинка от бившите си работодатели. „Направих го заради ЦСКА”, заяви лаконично пред „Меридиан Мач” легендата.
Младенов бе няколко часа на „Българска армия”, където говори надълго и широко с изпълнителния директор на ЦСКА Венци Живков. След купища молби и падане на колене, Екзе-кутора е решил да сложи своя параф под договор за разсрочване. Отделно от това той е направил поредния си компромис, като се е съгласил първият транш от полагащата му се сума да бъде намален с 50% от предварителната уговорка, която е имал с ръководството на клуба. Крайният срок за изплащане на задължението бе понеделник, 20 май. От БФС обаче дадоха още една, поредна отсрочка на клуба – до края на тази работна седмица. Притиснати от времето и обстоятелствата обаче, от ЦСКА решиха, че няма как да прескочат Стойчо и дължимите му заплати и в крайна сметка се стигна до разбирателство.
Минути след срещата на официалния сайт на „червените” се появи съобщение, в което се казва, че казусът с треньора е решен. Няма как да не отбележим факта, че само 24 часа по-рано от Борисовата градина заявиха, че няма да платят на Екзекутора, „Защото ще се видят с него в съда”.
„След проведена среща между ръководството на ЦСКА, в лицето на изпълнителния директор Венцислав Живков и Стойчо Младенов, двете страни уточниха своите взаимоотношения”, гласи обръщението на „червените” „Клубът има удоволствието да приветства осъществения положителен диалог с треньора. Г-н Живков благодари на г-н Младенов за отзивчивостта и про-
явеното разбиране от негова страна досега. ЦСКА за пореден път се убеди в коректността и отдадеността към червената кауза на футболната ни легенда”, завършва съобщението, хвалейки Стойчо. Който само до преди няколко дни бе хулен публично от шефове на „червените”.
„Да, разбрахме се, има подписано споразумение”, призна и членът на УС на ЦСКА Емил Костадинов. „Не искам да говоря в детайли какво е то. Важното е, че няма да имаме проблеми с лиценза. Феновете ни да бъдат спокойни. Крайно време е да спре да се пише и говори за лиценза на ЦСКА. Това, което искаме, го постигнахме”, допълни Коща.
Последното нещо, за което трябва да се разберат двете страни, са претенциите на Младенов за неустойка. Стойчо има претенции за 150 000 евро и е готов да заведе дело. Все пак юристите на ЦСКА успяха да убедят треньора да изчака до края на месеца. Адвокатите на „червените” Радостин Василев и Кирил Калинков ще опитат да постигнат нова договорка с Младенов. В противен случай Стойчо ще задвижи нещата в съда.
УЕФА разследва подписи на треньора Въпреки че ЦСКА на 99% ще получи лиценз за „А” група, този за Европа продължава да виси. Причината отново е треньорът Стойчо Младенов. Както вече съобщихме, до УЕФА е достигнала информация за сериозни неточности от страна на „червените”. Става дума за това, че през юни и септември 2012 г. от „Армията” са показали документи, според които са платили всичко на персонала на клуба. Само половин година по-късно обаче се оказва, че по това време от „Титан” не са дали и лев на треньора Стойчо Младенов и неговите помощници. Това е сериозно нарушение и като нищо ЦСКА може да бъде санкциониран жестоко от евроцентра-лата. Това се случи и преди година, когато „червените” олекнаха с 30 000 евро. Не е изключено, ако от УЕФА решат, че грешката на ЦСКА е умишлена да им вземат лиценза. Като това може да се случи дори между два мача от Лига Европа.

Левски вади оферта за двама от Берое, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Митов иска Лоузейро и Венци Христов на „Герена”
Треньорът на Левски Николай Митов вече е сложил на масата първите си изисквания по лятната селекция. Наставникът смята да тръгне по добре отъпканата пътека до Стара Загора, като е хвърлил око на две от звездите на носителя на купата Берое. Това са португалският полузащитник Лоузейро и нападателя Венцислав Христов. На поста на Христов е набелязан и играч от Португалия.
През последните 2 години Левски взе от Берое Иво Иванов и Тодор Христов, които впоследствие бяха върнати, и Димитър Везалов и Стефан Велев. От там дойде и последният треньор Илиан Илиев.
Играчите на Берое не са свободни агенти. Договорът на Лоузейро е до 2014 година, а на Христов до 2015 година.
Тодор Батков потвърди новината на „Тема Спорт”, че Станислав Ангелов ще играе още един сезон в Левски.
Митов получава 2-годишен договор Треньорът на Левски Николай Митов дo часове ще подпише новия си договор. Настоящият контракт на специалиста изтича на 30 юни. Споразумението ще бъде за срок от 2 години. Очаква се то да бъде подписано преди последния кръг на сезона срещу Славия. Мачът с белите е в събота от 18:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”.
Веднага след успеха с 1:0 над Лудогорец който почти осигурява титлата на сините, собственикът на клуба Тодор Батков обяви, че Митов от временен става постоянен треньор и ще води отбора и през новия сезон.
Специалистът обаче не побърза да се зарадва на тази новина и обяви, че ще коментира едва когато види контракта с очите си и сложи параф върху него. Митов обяви, че за да го стори, ще иска да има последната дума по селекцията на отбора. Той пожела и отборът да бъде подсилен поне с по един играч във всички линии.
В момента треньорът е залят с дискове на играта на предлагани му футболисти. “Тема Спорт” вече ви съобщи, че един от въпросните състезатели е атакуващият футболист на Леванте Набил Ел Жар.
Баждеков: Отваряме и сектор Г за мача в събота Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков, който вчера празнува имен ден, призна, че клубът ще направи всичко необходимо, за да отвори и част от сектор Г за съботното домакинство на Слабия. При успех в този мач сините ще си гарантират титлата, а след него ще получат и златните медали. “Готвим се за най-важния мач, който е в събота. Мисля, че това ще е мачът на истината за Левски. Очаквам интересът да бъде голям и ще направим каквото трябва да отворим и сектор Г”, каза финансистът пред Гонг. Той призна, че не всички желаещи са влезли на “Терена” за мача с Лудогорец (1:0). “Отпечатахме около 11 000 билета и ги продадохме до един. Имаше около стотина човека, които останаха без талони, защото просто бяха закъснели и пропуските за мача бяха изчерпани. Ние имаме и около 3 000 почитатели с абонаментни карти. По моя преценка на стадиона срещу Лудогорец е имало между 14 и 15 хиляди зрители. За съжаление платихме поредните глоби заради пиротехниката. Така минахме границата от 100 000 лева през сезона. Създадени са много ограничения в тази насока. Трябва да се обмислят нещата, така че хем да се мисли за сигурността на феновете, но и да има достатъчно добра атмосфера на стадиона. Парите, които сме платили през годината като глоби, са излишни разходи, защото можеше да ги използваме доста по-рационално по ремонтите и строежите, които правим в последно време и ще продължим да правим. В момента ремонтираме някои щети по стадиона след мача с Лудогорец. Част от оградите са пострадали от радостта на нашите фенове в края на мача”, добави финансистът. Той загатна, че играчите ще приберат завишени премии за успеха над разградчани. “Премиите с футболистите са договорени, но има и някои бонуси за играчите, които са по преценка на собственика и ръководството на клуба. Те са за по-ключовите мачове, които футболистите спечелиха. Ние в Левски имаме традиция да сме коректни и мисля, че до края на първенството ще изплатим голяма част от нещата на нашите играчи”, завърши Баждеков.