Отрязоха мераците на Локо Сф за служебна победа

Локо (Сф) бе на косъм да разбуни сериозно духовете в българския футбол. Но БФС не позволи това да се случи. От „Надежда” измислиха как да прибавят още 2 точки към актива си в борбата за оцеляване. Те внесоха жалба до Спортно-техническата комисия на БФС с искане за служебна победа над Етьр от мача, който завърши 2:2. Причината – вратарят на „болярите” Ненад Филипович е играл в куп официални мачове, включително и срещу „железничарите”, без да е бил

регистриран в НАП.sport.bnt.bg

Според адвоката на Локо (Сф) Михаил Михайлов договорът на сърбина с клуба е нередовен. А когато подобен футболист вземе участие в двубой от елита, то на клуба му би трябвало да се присъди служебна победа. От СТК обаче набързо охладиха мераците на Локо (Сф) и не уважиха молбата им. Според председателя на комисията Марин Маринов тук не става дума за нарушение.

„Документът от НАП към трудовия договор на футболиста Ненад Филипович не е задължителен, а пожелателен. Всичко това е отразено в чл. 25, ал. 2 от наредбата на БФС. При това положение остава без последствие молбата на Локо (Сф)”, коментира Маринов.

Ако по някаква случайност от БФС бяха приели жалбата на „железничарите” за служебно 3:0 над Етьр, то те щяха да изплуват над чертата за сметка на Ботев (Bp). Двата тима щяха да имат по 30 точки, но столичани са с предимство в преките двубои.

Това означава, че ако в последния кръг Локо (Сф) и Ботев (Bp) бяха победили съответно ЦСКА и Черно море, в елита щеше да остане тимът на Емил Велев. Сега нищо друго освен победа над „червените” не върши работа на „железничарите” и те може да изпаднат в,,Б” група.

в.Меридиан мач

Фото:БТА