Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии

Англия на крака за Стенли, пише на първа страница вестник „Меридиан Мач”. Стилиян Петров поздравява аплодиращите го фенове на „Вила Парк” в началото на мача Астън Вила – Челси. До него са съпругата Паулина и двамата му синове Кристиян и Стилиян-младши,фокус-спорт
Стойчо взе Янчев и Трифонов в Севлиево, добавя на водещата страница изданието. Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов взе в групата за мача с Видима-Раковски допингираните Тодор Янчев и Румен Трифонов. Третият играч, изтърпяващ доскоро санкция – Костадин Стоянов, е със счупен крак. Както е известно, в петък от БфС заявиха, че Стойчо е можел да използва въпросните футболисти още след 14 март, макар че на 5 април е тяхното изслушване пред Арбитражния съд.
Криза в защита удари Гонзо, пише още вестникът. Сериозна криза в защита тормози Левски в навечерието на дербито с Лудогорец. Треньорът Георги Иванов не може да разчита и на двамата си играчи за позицията ляв бек – Нуно Пинто и Орлин Старокин. Първият е твърдо аут заради контузия, а вторият може би ще играе, но на обезболяващи инжекции.

Стилиян: Ще победя болестта! , е водещата новина на вестник „7 дни спорт”. “Ще победя коварната болест!”, заяви вчера капитанът на националния отбор на България и Аствд Вила Стилиян Петров. Въпреки ужасната новина, че е болен от левкемия, Стенли стисна зъби и се появи на стадион “Вила Парк” заедно със съпругата си Паулина и двамата си синове Стилиян-младши и Кристиян, за да подкрепи съотборниците си от Астън Вила срещу Челси.
Домакините паднаха с 2:4, но на никой не му пукаше за резултата. 35 000 фенове не спряха да пеят песни за Стилиян, а той не издържа на емоцията и се разплака.
Преди мача бе прочетено изявление от негово име: “Сигурен съм, че с помощта и любовта на семейството ми, на съотборниците ми, на всичките ми приятели във футбола, на Астън Вила и всичките привърженици, ще успея да победя тази болест. Решен съм да направя това”.
Съотборникът на Стилиян от ЦСКА и националния отбор на България Мартин Петров пък се разписа от дузпа за Болтън вчера срещу Улвърхемптън (3:2) и посвети гола на болния си приятел.
Миньор удари Монтана 2:1 като гост, пише на първа страница вестник „7 дни спорт”. Миньор победи с 2:1 Монтана в първия мач от 22-ия кръг на “А” група. Перничани измъкнаха трите точки на стадион „Огоста” с голове на Бибишков (54) и Стойчев (68), а за домакините вкара Антонов (80). Преди началото на двубоя двата отбора подкрепиха родения в Монтана Стилиян Петров, който бе покосен от левкемия, футболистите на Монтана излязоха с фланелки: „Стели, Монтана е с теб!”, феновете от Перник пък разпънаха транспарант: „Стилияне, Миньор е с теб, ти си българин и ще победиш!”
Всичко по-интересно в мача се случи след почивката. В 54-ата минута Бибишков откри резултата от дузпа за нарушение срещу Милен Василев. В 68-ата Борислав Стойчев остана непокрит и отблизо вкара за 2:0. Десет минути преди края Антонов намали от дузпа, но за изравняване Монтана нямаше време.

Илиан води играч от Берое на „Герена”, пише вестник „Тема спорт”. Лявото крило на Берое Дабид Каядо е в списъка за лятна селекция на Левски, а на първо място в него е треньорът на старозагорци Илиан Илиев. Очаква се наставникът да бъде първото сигурно ново попълнение на сините още на 24 април.
Илиев е препоръчал на новите си началници да преговарят с Берое за правата на Каядо, който е гласен за заместник на напускащия испанец Тони Калво.