Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

„Родолфо Ваноли: Татуирал съм си ЦСКА”, съобщава вестник „Меридиан мач”. „Никога не съм крил, че за мен ЦСКА е специален клуб. Това е отбор, който остава в сърцето ти завинаги. Като татуиран е върху кожата ми, ако мога така да се изразя”. Това каза фаворитът за нов треньор на ЦСКА Родолфо Ваноли пред Bulgaria on air. Другият вариант за поста е словенецът Дарко Миланич.
„Глобиха Георги Петков с 350 лв. за “мустака”, пише още изданието. БФС глоби с 350 лева Георги Петков за „мустака”, който вратарят си лепна с жест на горната устна след 1:1 срещу Левски. Дисциплинарната
комисия сметна действието на Петков за подигравателно. Вратарят на Славия визираше собственика на Левски Тодор Батков. „Четири години чаках момента, в който да си върна на Батков. Извинявам се на „сините” фенове, ако съм ги засегнал”, каза Петков пред „Меридиан Мач”.
Междувременно Батков обяви категорично, че няма да връща Наско Сираков на „Герена”.
„Николай Михайлов не се присъедини към националите”, съобщава вестник „Меридиан мач”. Вратарят Николай Михайлов не се присъедини вчера към националите в Нагоя. Той бе освободен да не пътува с отбора от София, но бе очакван на място от селекционера Любо Пенев. Вероятно усложнение на контузията на лявата ръка е причина за отпадането на стража от тима. Националите играят с Япония в четвъртък, а четири дни по-късно ще срещнат Казахстан.
„Решено е – Дарко Миланич ще е новият треньор на ЦСКА”, съобщава вестник „7 дни спорт”. Собствениците на ЦСКА решиха окончателно – новият треньор на отбора ще бъде словенецът Дарко Миланич. Той ще замени Милен Радуканов. Двете страни са се разбрали по всички въпроси. Миланич ще взима 10 000 евро заплата, а целият му екип общо – 20 000. Словенецът е заявил, че иска за помощник българин. По всяка вероятност в ЦСКА ще остане настоящият кондиционен треньор Роко Перота. Днес Миланич ще води Марибор за последно във финала за Купата на Словения срещу Целие. След което ще чака обаждане от „Българска армия”, за да потегли към София. Предполага се, че Дарко Миланич ще изведе „червените” на 6 юни за първа тренировка.
„Само двама чужденци остават със сигурност в ЦСКА”, пише още изданието. Само двама чужденци в ЦСКА в момента могат да бъдат сигурни за бъдещето си на “Българска армия”. Това са бразилците Лукас Саша и Марсиньо. Както „7 дни спорт” писа, първият към момента не иска да преподписва нов договор и негодува срещу забавянето на заплатите в клуба. Голяма част от младите българи в отбора също ще останат в ЦСКА. Това са вратарят Господинов, защитниците Крачунов, В. Василев, Грънчов и В. Попов, както и нападателите – Карачанаков и Делев. Около тях се очаква да гради отбор бъдещият нов треньор на „червените”.
„Лудогорец няма да сменя Ивайло Петев”, съобщава вестник „7 дни спорт”. Смяната на Ивайло Петев като треньор на Лудогорец не е обсъждана на вчерашната среща на шампионите. Както “7 дни спорт” съобщи, сбирката на треньорския щаб и директорите при собственика Кирил Домусчиев имаше по-скоро оперативен характер. На нея от ръководството на Лудогорец са обсъждали предстоящата лятна селекция, както и подготвителните лагери на тима.
Лудогорец продължава дългосрочната си линия на развитие, а доверието в Ивайло Петев остава непокътнато. Наставникът има договор с шампионите до 2015 г., като желанието и на двете страни е да го изпълнят докрай.
До началото на лятната подготовка се очаква да започне и преподписването на договорите на двама от основните футболисти на отбора. “7 дни спорт” научи, че между Лудогорец и Любомир Гулдан вече има договорка за новия му договор. Двете страни са си стиснали ръцете, като остава само словакът да парафира. Това обаче ще стане след завръщането му в България, след като той първо ще почива, а след това има и мач с националния отбор. Другият играч, който в най-скоро време ще преподпише, е Станислав Генчев. Капитанът на шампионите има опция за продължаване на контракта си с още 1 година и тя ще влезе в сила. Това обаче ще стане след завръщането му от почивка.
В същото време медиите в Полша пуснаха информацията, че разградчани следят нападателя на Лех Познан Войо Убипарип. Електронното издание futbol.pl разпространи твърдението, че таранът е близо до договор с шампионите. Сърбинът е съотборник на национала Александър Тонев и игра срещу Лудогорец по време на зимната подготовка. Тогава разградчани и Лех се срещнаха в контрола, а поляците победиха с 2:1. Убипарип е централен нападател и има договор с Лех за още 2 години, но въпреки това по-често е резерва и рядко получава шансове да играе. От страна на Лудогорец обаче няма никакво потвърждение за възможността сърбинът да премине в Разград.
”Изпълнителният директор на Левски официално: Оставам още една година”, съобщава вестник „Тема спорт” Доскорошният изпълнителен директор на Левски Иво Тонев сподели в ефира на “Дарик”, че клубът ще закрие този пост. Въпреки това той ще продължи да работи на „Георги Аспарухов”. но ще остане само като председател на Управителния съвет до завършването на строежа на „А” сектор. “Имам основателна причина, за да помоля да отложим разговора си. Виждам разни унизителни импровизации. Тази отсрочка не касае моето оставане в Левски. Имахме два разговора с Тодор Батков, изяснихме всичко. Предложих му поста изпълнителен директор да бъде закрит. Ще остана председател на Управителния съвет, за да завърша ремонта на Сектор „А”. Отсрочката не е свързана с мен. Няма да се занимавам с делата в Левски от другата седмица. Утре (б. а. – днес) ще дам повече информация”, каза Тонев. Той добави, че в клуба тече усилена работа по лятната селекция. “Кирил Вангелов и Николай Митов се прибраха вчера от чужбина, където гледаха футболисти, които искаме да привлечем. Подготовката е уточнена, лагерите са подготвени. Много преди мен и много след мен клуба ще го има. На някои единствената им радост е, че Левски не стана шампион. Това е за жалост на много хора. Малките хора ще си останат малки завинаги”, допълни Иво Тонев, но не пожела да назове имена.
Тонев даде и повече информация около състоянието на финансовия директор Константин Баждеков, който бе приет в болница след мача със Славия (1:1).
“Обади ми се преди около половин час, че е вкъщи. По-добре е, няма страшни неща. Това е единствената хубава новина в момента”, завърши Тонев.
„Левски ще привлече поне трима играчи през лятото”, продължава изданието. Левски ще се подсили с поне трима нови футболисти през лятото. Треньорът Николай Митов иска в отбора да бъдат привлечени централен защитник, крило и офанзивен халф. Той вече е набелязал няколко играчи на тези позиции. Най-наложителни са промените в отбрана, където единственият сигурен оставащ е Даниел Димов. Както „Тема спорт” съобщи, „сините” ще намалят значително бюджета си за селекция. Входящите трансфери през лятото ще зависят до голяма степен от изходящите. Клубът ще опита първо да се отърве от скъпоплатените чужденци Кристовао Рамос, Нуно Пинто, Роман Прохазка, Ромен Ели и Рене Михелич, чийто наем изтича през лятото. Все още не е ясно и бъдещето на Димитър Везалов и Владимир Гаджев.
„ЦСКА си връща Стоян Колев”, съобщава вестник „Тема спорт”
Стоян Колев почти сигурно ще се завърне в ЦСКА. Вратарят е на челно място в трансферния списък на „армейците”. Той отдавна е желан от бившия си клуб, но в последните години все нещо пречеше за договор между двете страни. Сега е почти сигурно, че нещата ще се случат и стражът ще парафира с ЦСКА. Колев е шампион с „червените” през 2003 година под ръководството на Стойчо Младенов. Той напусна клуба през лятото на 2004 година, за да премине в Локомотив (Пловдив). След това кариерата му продължи в румънския Оцелул (Галац), където се представи на много високо ниво, и Черноморец (Бургас). През последните два сезона Колев е №1 на поста си в „А” група, въпреки че вече е на 37 години.
Очаква се в следващите дни да има развитие относно неговото завръщане на “Българска армия”. Шансовете това да се случи са огромни.
“Тема спорт” вече информира, че вратарят Томаш Черни е пред раздяла с ЦСКА. „Червените” ще опитат да го продадат, а ако не успеят, най-вероятно ще му предложат разтрогване на договора по взаимно съгласие.