Любо Пенев иска ревизия на договора си

Националният селекционер Любослав Пенев може да напусне представителния тим. Треньорът на България иска обсъждане на контракта си с президента на БФС Борислав Михайлов, пише в. “7 дни Спорт”.

Любо сам е предложил на бившия вратар да седнат на масата и да обсъдят договора му. Пенев беше назначен на поста в края на 2011 година, а официално започна да води тима от 1 януари 2012 година. Контрактът му е за две години с опция за още две. На практика той може да си тръгне в началото на следващата година или да остане до 2016. sportni.bg
Селекционерът иска с Михайлов да въведат някои освобождаващи клаузи. Почти сигурно е, че Пенев ще предложи компенсация за БФС и на практика ще си сложи трансферна сума. По този начин и двете страни ще избегнат вариант като този с Христо Стоичков. Камата водеше националния отбор, но напусна през 2007 година, за да поеме Селта.

В момента има сериозен интерес към Пенев от редица испански клубове. Валенсия е с вакантно място, след като Ернесто Валверде освободи поста, след като не класира тима за Шампионската лига, а един от актуалните варианти е именно Любо Пенев.