Моуриньо: Поемам Челси до края на седмицата

Жозе Моуриньо, снимка: ЕПА/БГНЕС

Жозе Моуриньо потвърди, че ще застане на кормилото на английския гранд Челси още тази седмица, съобщават медиите на Острова.sportni.bg

“Отивам в Лондон в понеделник и до края на седмицата ще бъда назначен за мениджъра на Челси. Чувствам, че хората там ме обичат.
Животът е красив и кратък и човек трябва да се стреми към онова, което смята, че е най-добро за него”, сподели Специалния пред испанска телевизия.

Никога изразът “горчив край” не е бил толкова подходящ, както сега, когато илюстрира ситуацията около и по време на последния мач на португалеца начело на Реал Мадрид.

Той напусна “Сантяго Бернабеу” в събота вечерта, без да се сбогува с Кристиано Роналдо, Пепе и Икер Касияс, които самоволно решили да пропуснат срещата с Осасуна.

И сякаш за да подчертае разделението, Алваро Арбелоа, един от играчите които останаха лоялни към Моуриньо във войната срещу него в съблекалнята, обяви че Специалния е бил предаден от футболистите си.

10 от играчите на Кралския клуб пропуснаха последния мач за сезона и Моуриньо сподели, че макар мнозина от тях да са били с травми, Роналдо, Касияс и Пепе сами взели решение да не играят в двубоя.

“Играчите, които не бяха в състава имаха или лекарска забрана да играят заради травми, или сами се обявиха за контузени.

Пепе, Кристано и Касияс сами се изключиха от отбора заради болки в гърба. Те не тренираха цяла седмица, а и предишната седмица не тренираха кой знае колко добре”, обясни Моуриньо.

Треньорът, който изгради печеливши отбори в Челси, Интер и Порто на базата на неразрушима сплотеност в съблекалнята, не успя да направи това в Реал Мадрид.

Веднага след съботната обеда с 4:2 над Осасуна, Алваро Арбелоа изрази предположение, че Моуриньо е бил подведен от егоистични футболисти.

Испанският защитник разкри: “Моуриньо даваше всичко за клуба, винаги го поставяше на първо място и понякога имиджът му страдаше от това. Не съм сигурен, че всеки друг, включително играчите, може да се похвали със същото.

Много от нас се притесняваха, че може да изглеждаме зле в медиите. Опасявахме се как се приема всичко в общественото пространство. Тук има добра група играчи и всички сме в отлични отношения, но може би понякога ни липсва зрялост”.

Разделението между Моуриньо и играчите му никога не е било показвано толкова ясно, както в тунела преди последния домакински двубой, когато той изчака до последния възможен момент преди да излезе на терена.

В същото време Роналдо също беше в тунела, чакайки да бъде награден с индивидуален приз след края на сезона, но двамата не разменили нито една дума.

Тези настроения от съблекалнята се пренесоха и на трибуните, които изпратиха Моуриньо едновременно с аплодисменти и с освирквания

Запалянковците държаха плакати, на част от тях пишеше “Благодарим за всичко”, а на други – “Никога повече не се връщай”.