ЦСКА би Видима с 1:0 и дръпна на върха, Тодор Янчев се завърна

Станислав Костов отбеляза единственото попадение, “червените” с шести пореден успех

ЦСКА победи с минималното 1:0 Видима-Раковски в Севлиево в мач от 22-ия кръг на “А” група. Единственото и победно попадение реализира Станислав Костов в 54-ата минута. Двубоят се игра пред малко повече от 1000 зрители на градския стадион. Преди началото на срещата футболистите и на двата отбора излязоха с фланелки, част от кампанията в борбата срещу глада. След това играчите показаха и фланелки с надпис “Стенли, ние сме с теб”, в подкрепа на капитана на националния ни отбор,БЛИЦ

След успеха ЦСКА продължава да е на първо място в класирането с 54 точки, на 8 от втория Черноморец и на 9 от третия и четвъртия съответно Лудогорец и “Левски”. Преследвачите на “червените” обаче имат мач по-малко и могат да съкратят изоставането си. В дербито в понеделник на “Герена” играят “Левски” и Лудогорец от 19:30 часа. ЦСКА записа шеста поредна победа в “А” група, след като Стойчо Младенов пое тима. Отборът загуби от Черноморец с 0:2 в първия пролетен кръг, след което няма грешна стъпка.

В игра за ЦСКА днес се завърнаха Тодор Янчев и Румен Трифонов. Последният мач на капитана беше в 15-ия кръг на “А” група, срещу Лудогорец на “Българска армия” (2:2). След срещата полузащитникът и Румен Трифонов дадоха положителни допинг проби и бяха наказани за 3 месеца. Преди няколко дни стана ясно, че правата им временно са възстановени, докато на 5 април се произнесе Спортният арбитражен съд. Дотогава обаче наказаните Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов имат право да играят. Трифонов днес се появи още в 18-ата минута на мястото на сменения принудително Адемар, който получи контузия. Костадин Стоянов продължава да се възстановява заради счупен крак.

Стойчо Младенов заложи на традиционното каре в защита – Иван Бандаловски, Пламен Крачунов, Ангел Грънчов и Адемар. В средата започнаха Борис Галчев и Тодор Янчев, а по крилата Георгиан Паун и Антон Карачанаков. Напред действаха Жуниор Мораес и Станислав Костов.

През първото полувреме гостите от София се затрудняваха в атаките, стигнаха само до няколко далечни удара, но не и до чисто голово положение. Слабо играха по крилата Карачанаков и Паун, които не успяваха да помагат на Жуниор Мораес и Станислав Костов. Тодор Янчев влезе с голямо желание в двубоя, но си пролича, че е загубил игрови ритъм. Въпреки това капитанът няколко пъти спря атаки на домакините, след което намери добро продължение за контра действия на “червените”. В 18-ата минута Адемар получи контузия в коляното е се наложи да бъде сменен принудително, като на негово място се появи Румен Трифонов. Преди това, в 9-ата минута, Ангел Русев стреля опасно отдясно, но покрай вратата. Видима-Раковски разчиташе именно на Русев по дясното крило, откъдето преминаваха повечето атаки.

В 34-ата минута Паун отправи първия по-сериозен удар за ЦСКА, но след рикошет топката излезе в корнер. До края на първото полувреме “червените” контролираха темпото на двубоя, но целият отбор на Видима-Раковски беше много добре подреден и се справяше с атаките.

Второто полувреме започна с натиск на ЦСКА и Жуниор Мораес пропусна секунди след подновяването на играта. В 54-ата минута “червените” поведоха с 1:0. Отново бразилецът проби отдясно в наказателното поле и стреля, вратарят изби лошо, притичалият Станислав Костов с глава прати топката във вратата. След попадението гостите се поуспокоиха и овладяха двубоя, не бързаха и атакува постепенно. Румен Трифонов и Паун си партнираха добре отляво, откъдето ЦСКА атакуваше през втората част. Карачанаков се позагуби и логично по-късно беше заменен, а на терена се появи Илиас Хадад. И през второто полувреме домакините от Севлиево почти с нищо не застрашиха вратата на Мболи. На моменти владееха добре топката, организираха атаки, но грешаха в последния пас и не отправяха удари към стража на “червените”. В последните минути треньорът на Видима-Раковски Костадин Ангелов рискува и прати централния защитник Самет Ашимов в нападение, но и това не донесе успех. В последната минута влезлият като резерва за ЦСКА Антонио Томас можеше да се разпише след удар с глава, но топката мина на сантиметри покрай вратата на домакините./БЛИЦ

Двубоят по минути тук

ВИДИМА-РАКОВСКИ – ЦСКА 0:1
0:1 Станислав Костов (54)

vid.jpg
ВИДИМА-РАКОВСКИ: 69.Николай Митев, 21.Димитър Наков, 3.Самет Ашимов, 14.Максим Стойков, 4.Атанас Дреновички, 7.Християн Кожухаров (58 – Тодор Колев), 8.Руслан Иванов, 9.Кристиян Тафраджийски (70 – Николай Чипев), 10.Ахмед Хикмет (82 – Михаил Минков), 15.Ангел Русев, 25.Цветомир Панов
Резерви 16.Ивайло Василев, 2.Гинчев, 6.Калин Щърков, 11.Колев, 13.Георги Иванов, 20.Николай Чипев, 26.Михаил Минков


cska.jpg
ЦСКА: 92.Райс Мболи, 11.Иван Бандаловски, 66.Пламен Крачунов, 25.Ангел Грънчов, 3.Адемар (19 – Румен Трифонов), 5.Тодор Янчев (капитан), 18. Борис Галчев, 32.Георгиан Паун, 71.Антон Карачанаков (86 – Илиас Хадад), 10.Жуниор Мораес, 14.Станислав Костов (62 – Антонио Томас)
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 7.Антонио Томас, 8.Румен Трифонов, 15.Станко Йовчев, 21.Коста Янев, 24.Илияс Хадад

(през есента 1:4)

Градски стадион в Севлиево
Съдия: Георги Игнатов
Жълти картони: Димитър Наков, Михаил Минков (Видима); Георгиан Паун (ЦСКА)