Ще разкъсат ли футболните “лъвове” и Казахстан

Националният отбор по футбол ще изиграе днес втората си контрола в рамките на няколко дни. Избраниците на селекционера Любослав Пенев ще излязат срещу Казахстан на Централния стадион в столицата Алмати.sportni.bg

В първия двубой от азиатското си турне “лъвовете” оставиха много добро впечатление след успеха с 2:0 над реномираната гарнитура на Япония
Срещу Казахстан обаче се очаква Любо Пенев да даде шанс за изява на малко по-различен състав в сравнение с този, който се изправи срещу “самураите”.

Очаква се Илиян Мицански да поведе атаката на българите днес. На вратата е възможно да започне Пламен Илиев за сметка на Владислав Стоянов. Илия Миланов твърдо е аут за мача и неговото място в средата на отбраната ще се заеме от бранителя на Черно море Александър Александров.

До последно под въпрос ще са Валери Божинов и Георги Миланов, които прекараха грипове по време на пътуванията. Миланов се превърна в ключова фигура и най-вероятно ще бъде вдигнат в днешния мач, за да започне като титуляр.

В редиците на съперника няма известни имена. Всички футболисти играят в местното първенство, което е на ниско ниво. Треньор на тима е чехът Мирослав Баранек.

Двубоят започва в 17:00 часа българско време и не е предвиден за предаване по нито една телевизия. Съдия е Амяр Агаев от Азербайджан.