Феновете на Астън Вила измислиха прякор на Тонев

Новото попълнение на Астън Вила Александър Тонев вече си има прякор. Феновете на Вила му измислиха прозвище броени часове, след като той подписа с клуба. блиц

По този начин Тонев се превръща във вторият българин в Астън Вила след Стилиян Петров, който отскоро е треньор при бирмингамци. Не е тайна, че именно Стенли препоръча Тонев на мениджъра Пол Ламбърт, а както е известно, в тима може да пристигне и Ивелин Попов. 23-годишният национал дойде в Бирмингам от полския Лех (Познан).

Привържениците на Астън Вила вече наричат Тонев с прозвището Atomic (“Атомен”), а причина за това е унищожителната сила, с която юношата на ЦСКА стреля и с двата крака. Автор на идеята е почитател на Астън Вила от Полша, който е добре запознат с изявите на Сашо Тонев с Лех. Местните изразиха задоволство и от факта, че българският национал умее да играе еднакво добре с двата крака, което не се наблюдава тобкова често сред футболистите. Един от по-изобретателните ултраси дори поздрави момчето от Елин Пелин с парчето на Van Halen – “Atomic Punk”.